2024. április 17., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Lenovo B570 - A kis huncut

Egy újabb, irodai munkára fogható laptop, néhány extrával és "meglepetéssel".

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Tisztelt mindenki!

Elérkeztünk egy újabb, a "nagyközönségnek" szóló teszthez, melynek főszereplője a Lenovo B570-es laptop. A széria nevét illetően pontosítanom kell, ugyanis valószínű, hogy Lenovo-ék annyi vázszerkezetet alkottak meg a gyárban egyszerre, hogy nem volt elég egyforma hardware az összes megtöltéséhez... Így csak hozzá kellett csatolni egy-két betűt a B570 után, és máris "világos" minden.:

Lenovo IdeaPad B570e 15,6 " : Intel Celeron-M B800 1.5GHz (DC), Intel HD Graphics

Lenovo IdeaPad B570e 15,6 " : Intel Pentium B960 2.2GHz (DC), Intel HD Graphics

Lenovo IdeaPad B570A 15,6 " : Intel Core i3 2330M 2.2GHz, GeForce® 410M

Lenovo IdeaPad B570A 15,6 ": Intel Core i5 2430M 2.4GHz, GeForce® 410M

Dr.Byte üzenete

Mielőtt még tovább haladnánk, engedjetek meg egy rövid kitérőt, amit fontosnak tartok megemlíteni. Szeretném, ha a hozzászólások ~40%-a nem a szubjektivitásomról szólna, ezért tisztázzuk le baráti hangnemben, hogy igen, szubjektívan írom a teszteket, viszont azért tüntetem fel a tesztadatokat, összehasonlításokat és a nagyfelbontású képeket, hogy mindenki maga döntse el, "mennyit is ér" az adott laptop, az Ő számára. Mindennek ellenére, szívesen fogadom az építő jellegű kritikákat, amiket nagyon szépen köszönök!

Első benyomás

Miután, már volt szerencsém tesztelni Lenovo laptopot, úgy gondoltam semmi meglepetés nem érhet, mivel a Z575-ös tesztelése után, úgy éreztem kialakult egyfajta bizalom bennem a barnd iránt. Nos, a Lenovo B570-es esetében jutott hidegből is, és melegből is egyaránt. Kezdjük az elején.:

A teljes borítás matt fekete műanyagból készült, mely tapintásra elég kellemesnek mondható a hajszálvékony barázdáknak köszönhetően, amik mellesleg, igen komoly külsőt is biztosítanak a gépnek.

A monitor felnyitása után mindig a touchpad érdekel elsőként, ami nem okozott csalódást ugyanis méretét tekintve nem lehet rá panasz. Noha azért majdnem elröhögtem magam, mikor elkezdtem nyomogatni a jobb és bal egérbillentyűt... mivel legalább 6 fajta hangon képes "kattanni". Nem tudom hogyan csinálja, de egy idő után már nem olyan vicces... A következő szembetűnő dolog, egy ujjlenyomat olvasó, mely jobbról, a billentyűzet alatt található.

Mivel nem véltem felfedezni semmi innovatív megoldást a gép kialakításával kapcsolatban (leszámítva a többszólamú egérbillentyűt), úgy döntöttem nekilátok az OS telepítésének, és ennél a pontnál mentem ki levegőzni...mert kiakadtam picit.
Mi is történt? Csupán annyi, hogy miután USB-n keresztül szerettem volna telepíteni a Win7-et, az USB port egyszerűen nem akarta "befogadni" a pendrive-ot. Való igaz, hogy 3 USB port van a gépen, de gondolom nem azért, hogy: "ha az egyik szorul akkor rakd a másikba". Miután kis erőfeszítés árán beletuszkoltam és feltelepült a Win7, nem nagyon akaródzott kijönni sem. Végül persze kiszedtem, de ez most mi?!? Nem mondhatom és nem is mondom, hogy az összes B570-es gépnél jelentkezik ez a kellemetlenség (mivel, csak ez az 1 darab volt nálam) de azért itt megcsappant a bizalom.

Azért, nem kell rögtön falnak menni (saját magamat is ezzel nyugtattam), mivel ha lépten-nyomon csalódtam volna a gépben, akkor valószínűleg a teszt megírásába sem fogtam volna bele.

Lássuk tehát az átfogó vizsgálatot!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.