2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Laptop modding felsőfokon

Fóliázás, 3G, Bluetooth, Backlit keyboard - az összeszerelője se ismerne már rá erre a notebookra...

[ ÚJ TESZT ]

Backlit keyboard, költségek

Mindig is szerettem volna egy világítós billentyűzetet. A notbookreview oldalon a fórumban találtam erre lehetőséget. Kellet egy backlit billentyűzet és be kellett vezetékezni. Itt több lehetőség van a háttérfény bekapcsolására. Én a mezei manuális kapcsolás mellett döntöttem. Az eBay-ról lerendelve a megfelelő billentyűzetet kezdődhet a kapcsoló beépítése(gányolása).

A billentyűzet háttérvilágítása nagyon egyszerű. Ebben a billentyűzetben alul található 9 darab smd-s led ellenállással sorbakötve egymással párhuzamosan vezetékelve. A ledek egy átlátszó fóliát világítanak meg (a fólia élét) és a billentyűk alatt a fólia meg van maratva a fénytörés miatt. Így olyan, mintha minden billentyű alatt egy-egy LED lenne. Csak egy +5V-os pontot kellett találni az alaplapon. Általában minden alaplapon vannak szervízpontok, ezek többnyire 5V-osak. Tehát az áramellátás nem gond, inkább a kapcsolás a gond. Billentyűről lett volna igazi vezérelni a ki-be kapcsolását a fénynek, de az alaplapon nincsen vezérelhető tápellátású szabad vezeték (bár ezt is meg lehet oldani).

A kapcsolót egy működésképtelen fényképezőből operáltam ki. Csúszka kapcsolót akartam ami lapos. A kapcsolót a gép aljára a 3G modem-nél lévő szellőző rácshoz raktam. Azért ide, mert a kapcsoló pont befért a szellőző rácsok közt és mivel alul van, a gépet kézben fogva vagy oldalt megfogva pont odaér az ujjam és kényelmesen kapcsolható.Továbbá nem látszik, nem ront a gép összképén (valaki oldalra rakja a LAN-ba építve vagy a kensington zárba.). Kétállású kapcsoló, viszont nem rögzített végállású, ezért a gép belsejében pillanatragasztóval ragasztottam rögzítő pontokat.

Este bekapcsolom ha írok vagy netezek, viszont filmnézéskor kikapcsolom, hogy ne zavarjon.Nemis értem, miért nem raknak alapban ilyet minden gépbe.
Működik.

Költségek

Az árak körülbelüli árak, mert GBP-ben vásároltam főleg Kínából.

- 3D Carbon Fólia 1300 Ft
- szike készlet 320 Ft
- új forrasztópáka forrfej (5db) 640 Ft
- mini PCIe 4mm slot 1240 Ft
- Wifi antenna vezetékkel (2 darab) 300 Ft
- EM770 modem adapter 6000 Ft
- Sim Slot 1200 Ft
- Backlit keyboard ul30A 5500 Ft
- Bluetooth adapter BT-183 1600 Ft

Kapcsoló - régi digi fényképezőből kibontva
vezetékek- régi ATA kábelt daraboltam fel (vékony vezetékszálak, szigetelve)
WWAN led- egy megsült routerből kioperálva

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.