2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Kindle Paperwhite 2013

Bár a forradalom ezúttal elmaradt, inkább csak ráncfelvarrás történt, azért a 2013-as Paperwhite a nyerő.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Még 2012-ben - egyidőben a Paperwhite megjelenésével - az Amazon csendben kiadta az alap Kindle új változatát, és a korábbi szürke Kindle 4-et a fekete színű Kindle 5 váltotta fel. Bár a két készülék a specifikációk alapján a burkolat színén kívül minden egyéb tekintetben azonosnak látszott, mégis mutatkozott egy érdemi különbség, a Kindle 5 kijelzője szemmel láthatóan kontrasztosabb lett.

Számomra annak idején csak emiatt megérte váltani. Nemrégiben az Amazon - hasonlóan csendben - megjelentette az új generációs Paperwhite-ot, amelyet az e-olvasók között elsőként a szintén új generációs e-ink Carta kijelzővel láttak el.

Új év, új Kindle. Az Amazon a hagyományokat követve idén ősszel is új készülékkel lepte meg a piacot. Amíg azonban tavaly nagy csinnadrattával harangozták be első, világítással ellátott olvasójukat, a Kindle Paperwhite-ot, idén jóval kisebb felhajtással övezve jelentették be ugyanezen készülék új generációs változatát All-new Paperwhite néven.

Mint fentebb látható, az újdonságok és fejlesztések ígéretéből ez alkalommal sem volt hiány: megnövelt kontrasztú, új generációs e-ink kijelző feketébb feketékkel és fehérebb fehérekkel, szintén új generációs beépített világítás, 25%-kal gyorsabb processzor, gyorsabb lapozás, érzékenyebb érintőképernyő, no meg jónéhány szoftveres újdonság szerepelt az újítások listáján. Lássuk, mindebből mi valósult meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.