2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Írj alá a Microsoft szerződés ellen!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A blackpanther.hu-n éppen aláírásgyűjtés zajlik , tiltakozásul az állam legújabb Microsoft-tal...

[ ÚJ TESZT ]

A blackpanther.hu-n éppen aláírásgyűjtés zajlik, tiltakozásul az állam legújabb Microsoft-tal kötendő szerződésével szemben. Ha egyetértesz cselekedj! A legegyértelműbb, ha a továbbiakat idézem:

"Az itt olvasható cikk kapcsán a szabadszoftver közösség nevében az alábbi aláírásokkal és ezen nyílt levéllel tiltakozásunkat akarjuk kifejezni a kormány felelőtlen, közpénzeket pazarló döntései és a Microsoft monopóliumát erősítő diszkriminatív piaci egyensúly és a vállalkozási és alkotmányos jogok megsértésére irányuló rendelkezések ellen. A cikkben említett javaslat elfogadása az ország végleges szoftverfüggőségét okozza, örökre a Microsofthoz láncolja a kormányzatot és a hazai kereskedelmet, a szabad szoftverválasztás és reál informatika tanulási lehetőségétől, jogától fosztja meg az állampolgárokat.

Számos tengerentúli és európai tapasztalat bizonyítja, hogy a kutatás-fejlesztés és oktatás az a két terület, ahol az alternatív operációs rendszereknek nagy haszna és jövője van - elsősorban a szabadon hozzáférhető függvénykönyvtárak létezésének köszönhetően. Noha Magyarország az állam- és közigazgatásban, adminisztrációs feladatok végzésében nem ezen alternatív operációs rendszerek használatára van berendezkedve, a Campus szerződésekkel, valamint az új korszerű technikákkal szembeni esetleges irreális "tradícionális" (pl.: 20 éves piaci tapasztalat, akárhány milliárdos forgalom) pályázati követelményekkel viszont a fejlődő ifjúságot jövőjétől fosztja meg. Az egyoldalú szerződésekkel a kormányzat azt éri el, hogy a diákok nem ismerhetik meg az Államokban, Európában, sőt az olyan országokban is, mint pl. Kína használt alternatív rendszereket, továbbá megfosztja az egyetemeket a versenyképességüktől a virágkorát élő informatikai kutatások területén. Ezen ismeretek hiányában a fiataloknak nincs esélye az nyugat-európai iskolákba bekerülni, valamint ezekben az országokban ilyen irányú kutatási területen dolgozni.

Mint ismeretes, a magyar államnak gyakran azzal a váddal kell szembenéznie, hogy nem támogatja a kutatás-fejlesztést. A kutatás-fejlesztést nemcsak pénzzel lehet támogatni... hanem többel is.

Most itt a lehetőség!"

Ne hagyjuk a kormányt kétségek között, hogy mit is gondounk a terveiről. Szóval, ha egyetértesz kövesd a linket és hajrá!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.