2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

HDD vs SSD

Avagy érdemes-e belépőszintű SSD-t venni?

[ ÚJ TESZT ]

Szintetikus tesztek II.

Második körben a sokak által ismert és méltán népszerű Everest tesztprogramot vettem elő. A méréseke eredményét nagyon kíváncsian vártam, ugyanis roppantul érdekelt hogy a legelső tesztbéli gyenge Kingston SSD szereplés a Samsung HDD-hez képest egyszeri vagy másik tesztprogram is hasonló megállapításra jut-e.

Első körben a lineáris mérést ismételtem meg újból. Második nekifutásra bizony még mindig nem egyértelmű a kis SSD előnye/erőfölénye az olvasási maximumot nézve. Minimum és átlag értérkben viszont az kis SSD a jobb. Utóbbi érték fontosabb az igaz. Egyrészt az átalg tempó ad kellően reális értéket másrészt ugye minden rendszer sebességét a leglassabb eleme határoz meg így a minimum tempó alulbecsülése botorság lenne.

Második körben a pufferelt olvasási teszt következett. Itt a Samsung előnye a viszonylag nagy gyorsítótára és a választott kis tesztfile méret miatt igen-igen jól szerepel. Mondhatni leiskolázza a kicsi SSD-t és igen szűken az OCZ nyomában lohol nem csak a nagyobb hanem a kisebb Samsung is.

Harmadik körben a véletlenszerű elérési sebességet vizsgáltam. A Kingston átlagsebességben és maximumban ismét a nagy Samsung mögé szorul de minimum sebességben szépen ellép tőle.

Negyedik körben az átlagos elérési időt vizsgáltattam a programmal. Itt a legkisebb a különbség a két SSD között, a HDD-k pedig jócskán lemaradva osztoznak a fent maradó utolsó és utolsó előtti helyeken.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.