2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Samsung S4 klón - ha a külső számít

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Itthon is hódít a népszerű klón, de belül is jól sikerült-e a másolat? Mi van, ha kétmagos a négymagos?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés, hátrányok

Bevezetés

Bizonyára sokan emlékeznek még a pár éve indult őrületre, amikor elkezdtek feltűnni a magyar aukciós oldalakon is mindenféle kínai "olcsótelefonok", melyek jellemzően a két SIM-es, TV adás vételére is alkalmas "próbálkozások" voltak.
Bár volt közöttük néhány elég szemrevaló darab, mégis szkeptikusan néztem ezeket a telefonokat, például volt iPhone utánzat is, java-s menüvel, szóval voltak vicces ötletek.

Közben eltelt néhány év és aktuálissá vált, hogy telefont cseréljek. Ötletelések és számolgatások közben bukkantam rá a legújabb Samsung S4 klón 1:1 telefonokra, amelyek már első ránézésre sem tűntek annyira rossznak, viszont az áruk töredéke az eredeti telefonok árának, így érdekelni kezdett a dolog, hogy mit tud ez, és egyre több leírást, youtube-os tesztvideót néztem meg.

Végül aztán annyira tetszett a dolog, hogy rászántam magam, és vettem egyet. 

Ez egy dual core-os, 4 magosnak hirdetett telefon, amit általánosan 40.000.- forintos árban lehet megvenni. Az S4-es klónból számos változat létezik, például quad core-os is, nyilvánvalóan más-más teszteredmény jön ki ezek között a változatok között is, van amelyikben a kamera 5 MP, egy másikban 8, a harmadikban 12, tehát mind-mind eltérő "kiszerelésben" és árban kerülnek piacra.

Ez az írás egy konkrét készülékről szól, és nem fogja tükrözni az összes klón előnyét-hátrányát, valamint nem összehasonlítás az eredeti S4 telefonnal.

Első benyomások

Valóban megdöbbentő, szinte tökéletes a hasonlóság. Nem tudok belekötni. Színre, súlyra, fogásra teljesen hihető. A betűszedés a hangszóró alatt, a burkolaton, a menüben még közelről nézve is hibátlan.
Ez egy valósan androidos telefon - azért úgy tűnt kicsit akad a menü, viszont egy üzletben kiállított eredeti S4-es menüjét sem éreztem sokkal fürgébbnek ennél - de ezt most egyelőre átugorjuk.

A színek szépek, élénkek. A hatalmas, 5"-os kijelzővel elsőre lehengerli az átlag júzert. A zenelejátszás is teljesen korrekt, fülessel.

Hátrányok

Nincs GPS
Lehet nyugodtan kapcsolgatni a menüben, akkor sincs! Ugyanis fizikailag nincs beépítve. Ez megtévesztő lehet, ha valakinek szüksége lenne rá.

Betekintési szög
Ha nem szemből nézem, hanem egy másik irányból, akkor egy szürkeséget lehet látni, mint az olcsóbb tableteknél. Szerencsére ez csak egy bizonyos helyzetben jött elő. A felbontás és a szép színek talán kárpótolnak, de aki erre igényes, például szeret filmezni és szeretne tűéles videókat nézni akadás nélkül, az jobb ha másik telefont néz - ez nem erre való.

Média
Lejátssza a filmet, semmi gond; szépek a színek, de egy pici rángás van a lejátszás közben. Ezt van aki rögtön észreveszi, van aki egyáltalán nem. A kép széle is egy kicsit "bukik", ilyenkor úgy tűnik mintha negatív lenne, ezért nem mindegy milyen szögben tartja maga elé a kedves néző.

Kamera
Szerintem kuka. Elmosódott, kb. mintha 2 MP lenne. Egy S1-es Samsung például agyonverné. Utoljára a régi Samsung s5230-assal csináltam ilyen színvonalú képeket.

Egyéb
Néhány extra funkció, pl. Air gesture nehezen (vagy egyáltalán nem) működik

Sebesség
Processzorigényesebb játékoknál, videólejátszásnál egyértelműen látszik, hogy akadozik, és nehezen birkózik meg a komolyabb számítási feladatokkal. Pedig 2 processzoros, négymagos az eszköz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.