2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Fractal Design Define R4 házbemutató

Írásomban inkább az anyagminőséget, méreteket, és szerelhetőséget veszem górcső alá.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Üdvözlet, kedves olvasók!

Jelen cikkemben egy házbemutatóval jelentkezek, s bár már itt a PH! -n olvashattatok egy részletes ismertetőt erről a kuckóról, én mégis kicsit átnézem a dolgokat. Írásomban inkább az anyagminőséget, méreteket, és szerelhetőséget veszem górcső alá, hiszen az elérhető hőfokokra az első teszt messzemenőkig kitért.

A számítógépház számomra mindig sokadrangú szempont volt egy konfiguráció építésénél, hiszen mindig azt tartottam szem előtt, hogy a beépítendő hardverelemek legyenek felső osztályúak. Ennek köszönhető, hogy e ház érkezéséig egy több mint 10 éves, mindenfajta kábelmenedzsment és extra hűtés nélküli tárolóban tengették eszközeim a mindennapjaikat. Aztán elértem arra a pontra, hogy sikerült egy - az én mércém szerint - igen ütős konfigurációt összerakni, és most már eljött az idő beruházni egy normálisabb házra.

Az elvárásaim vásárlás előtt: letisztult kocka forma, nem kellenek világító csili-villi "gamer" cuccok, legyen merev, tartalmazzon kábelmenedzsmentet, legyen feketére fújva a belseje. A halkságot nem tartottam elsődleges szempontnak, ez csak egy plusz előnyös tulajdonság lett a végére.

A kiszemeltek közt megjelentek többek közt: LianLi házak, CM Silencio, Antec P182, Fractal Design Core 3000, Arc és a Define R3. Nagyon sokat vacilláltam, teszteket és véleményeket olvastam, majd megjelent az első teszt az R3 nagytestvéréről (vagy továbbfejlesztett variánsáról?), és rögtön beleszerettem. Ekkor már csak a Core 3000 és a Define R4 maradt a szemem előtt, előbbi inkább moddingra alkalmazva, utóbbi pedig a csend szempontjából. Végül is a hardverapró segítségével sikerült kedvező áron hozzájutnom az egyszer tesztelt termékhez, így muszáj is volt lecsapnom rá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.