2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

HD 5770 - Érdemes-e váltani?

Érdemes lecserélni egy korosabb felsőkategóriás VGAt a jelenlegi középkategória egyikére?

[ ÚJ TESZT ]

Unigine Heaven 2.1

Unigine Heaven 2.1

A közkedvelt Unigine Heaven benchmark legújabb verziója a 2.1, melyet a tesztelés során én is hadrendbe állítottam. A teszteket DX9, DX10 és DX11 módban is lefuttattam, mivel kíváncsi voltam az egyes módok közötti különbségre. Maga a program a következő linkről letölthető. A program által legelőször felajánlott beállításokat alkalmaztam, ügyelve természetesen arra, hogy mindkét kártyánál megegyezzenek:

Unigine Heaven 2.1 - beállítások

Unigine Heaven 2.1 - pontszám

Elsőként nézzük a pontokat. Egyértelmű az 5770 előnye, amit el is várunk, illetve az is látszik, hogy a DX9 és DX10 között egyik kártyánál sincs számottevő különbség.

Unigine Heaven 2.1 - FPS a különböző DirectX verziókkal

A másodpercenkénti képkockaszám, röviden FPS már beszédesebb, ez alapján valamivel objektívebben lehet véleményt formálni. Az emberi szem számára 25 képkocka szükséges másodpercenként, hogy tökéletesen folyamatos képet lásson. Már a 20 FPS sem kényelmetlen, de nem nevezhető túl fényesnek, azonban annak tudatában, hogy ez egy a DirectXben rejlő lehetőségeket maximálisan kiaknázó motor, nem is rossz.

Unigine Heaven 2.1 - HD 5770 DX10 és DX11 módban

Szintén nem panaszkodhatunk, ha a DX11 és DX10 értékeket vetjük össze. Bár a kártya inkább lassult, mint gyorsult, még így is az elviiselhető tartományban mozog az FPS.

Hátramaradt a lényeg, a játékteszt. Jó, hogy vannak kifejezetten teszt célre fejlesztett alkalmazások, de a végszó még is a játékoké, hiszen az ezekben mérhető teljesítmény számít igazán. Elvégre a játékokhoz vesz az ember grafikus gyorsítót, ha minden igaz...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.