2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

HD 5770 - Érdemes-e váltani?

Érdemes lecserélni egy korosabb felsőkategóriás VGAt a jelenlegi középkategória egyikére?

[ ÚJ TESZT ]

Játékbeállítások, DiRT-2

Játékbeállítások

DiRT-2 és Borderlands beállítások

Mindkét játék a menüből elérhető legmagasabb részletességre lett beállítva. A különböző DX verziók beállításához a játékok konfigurációs fájljait módosítottam. Az élsimítás és anizotrop szűrés a játék által ajánlott érték.

Megjegyezném: egy 24"os monitoron 1920*1080 felbontás mellett nem sok értelmét látom az élsimításnak, ha csak nem a teljesítmény lecsökkentése a célunk. Elég kicsik a pixelek egy ilyen kijelzőben, nem is szólva a kisebb képátlóval rendelkező FullHD modellekről.

DiRT-2

Szegény McRae a második részből sem maradhatott ki. Látványos grafika, hangulatos helyszínek, jó zenék. Izzadjon az a kártya.

DiRT-2 - DX9 FPS értékek

Összehasonlítás képpen nézzük először DX9 módban a játékot. Megnyugtató látni, hogy az FPS értékek szépen megnövekedtek, ez természetesen a játékon szemmel is észrevehető volt, szép folyamatos mozgások még a zsúfoltabb részeknél is.

DiRT-2 - HD 5770 DX9 és DX11 módban

Ha átkapcsoljuk DX11 módba a játékot, akkor az egyik dolog ami feltűnik, hogy nem tűnik fel semmi. "Nagyítóval" bizonyára találnánk különbséget, de én játék közben nem igazán érzékeltem. A másik pedig a kisebb FPS. Szerencsére nem drasztikus a csökkenés, de elég vicces, úgy tűnik a DX11 feature a szabad szemmel nem látható tartományba esik, ezért csak mérni tudjuk. :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.