2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

HD 5770 - Érdemes-e váltani?

Érdemes lecserélni egy korosabb felsőkategóriás VGAt a jelenlegi középkategória egyikére?

[ ÚJ TESZT ]

Borderlands, konklúzió

Borderlands

A Gearboxnak furcsa elképzelése van az RPG-kről, de véleményem szerint jó irányba haladnak, a Borderlands egyedi grafikája és sajátos hangulata könnyen magával ragad.
Négy választható karakter, hatalmas bejárható világ, közös online hentelés, ja és a lényeg: beépített benchmark.
Lássuk mit tud kezdeni ezzel a HD 5770:

Borderlands - FPS értékek DX9 és DX10 módban

A minimális FPSt sikerült a kétszeresére növelni, ennek mindenképp örülünk. Érdekes viszont, hogy mindkét kárta esetén megegyeznek az átalgértékek DX9 és DX10 módban.

Konklúzió

Hogy megérte-e? Számomra a válasz egyértelmű igen. Természetesen ehhez hozzájárul, hogy a bolti ár alatt sikerült hozzájutnom, valószínűleg nem lennék ilyen határozott, ha magasabb összegért tudtam volna csak beszerezni.

Aki HD 3850 teljesítményű kártyával rendelkezik, és mostanában szeretne fejleszteni, annak jó lehetőség a HD 5770. Teljesítményére nem lehet panasz, ára azonban nem feltétlenül kecsegtető. Alternatívája lehet a HD 4870, melyet sajnos nem állt módomban tesztelni, de más mérésekben a HD 5770 körül teljesít. Az hátulütője, hogy újat találni nehéz, ha van is, az drága, a használtakra pedig legtöbbször csak próbagarancia van. Viszont ha az ember kifog egy jó ajánlatot, és nem fontos számára a DX11, remek választás a HD 4870 is, már amennyiben ATI vonalon kíván maradni.

Pro

- DX11
- Eyefinity
- alapjáraton halk hűtés...

Kontra

- ... amit ha nem tartunk kordában, orkánná fajulhat
- magas ár

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.