2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Egreat R6S Pro médialejátszó

Nemrégiben úgy döntöttem, hogy beszerzek egy médialejátszót, ami mindent visz és egyszerűen kezelhető.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Nemrégiben úgy döntöttem, hogy beszerzek egy médialejátszót. Elkezdtem hát nézelődni, olyat szeretem volna, ami hardveresen és szoftveresen is megállja a helyét, szóval könnyedén megbirkózzon egy 3D-s Blu-ray filmmel, de a kezelése ne legyen egy rémálom.

Vásárlás előtt először el kellett döntenem, hogy milyen funkciókkal felszerelt lejátszót is szeretnék: Wi-Fi, csatlakozási portok, stb. Ezt viszonylag elég hamar sikerült eldöntenem. Elkezdtem hát végignézni az ismertebb márkákat: DUNE, POPCORN, ASUS, WD, A.C., Ryan…

A DUNE termékei tetszettek, csak az áruk nem (a minőséget és márkát ugye meg kell fizetni).

Ezért kinéztem egy A.C.Ryan Playon! HD2 Mini-t, 30 k köröli árával viszonylag barátságos. Már majdnem megrendeltem, amikor az egyik fórumon egy, eddig számomra ismeretlen márkáról nem olvastam.

Ez volt az Egreat, azon belül is az R6S típus. Hardveresen felülmúlta a HD2 Minit, és a szoftveréről se írtak rosszakat, és mind ezt több, mint 10000 forinttal olcsóbban. Elkezdtem kicsit utána nézni, hamar kiderült, hogy az Egreat kínai gyártó (itt egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy kínai, de belegondolva manapság szinte mindent Kínában gyártanak). Egy külföldi webshopból megrendeltem 17500 Ft-ért +2000 postaköltség. 10 nappal később meg is érkezett a kicsike.

Először nézzük, mit is tud papíron a kis kínai masina:

A lelke egy Realtek 1186DD processzor, ami 750 Mhz-en ketyeg (a HD2 Miniben ennek az elődje, a 1185DD található), amit megtámogattak 512 MB RAM-mal és 512 MB flashmemóriával, ezen foglal helyet az operációs rendszer és a 2.2.1-es Android.

Támogatott videó formátumok:
RM/RMVB, MPEG1/2/4 Elementary (M1V, M2V, M4V), MPEG1/2 PS (M2P, MPG), MPEG2 Transport Stream (TS, TP, TRP, M2T, M2TS, MTS), VOB, AVI, ASF, WMV, Matroska (MKV), MOV (H.264), MP4, RMP4, IFO, DVD-ISO, BD-ISO (menüvel), MINI BD, BD-9, BD25, RBD, D5, D9, DVD, CD, FLV, SWF*, 3GP, AVS (.avs), 3D Bluray(DISC/ISO) or Single-File(*.ts/*.m2ts), BDMV support 1.0.

Támogatott audio formátumok:
MPEG audio (MP1, MP2, MP3, MPA), WAV, OGG, APE, FLAC, MKA, WMA (WMA PRO).

Támogatott kép formátumok:
JPEG, BMP, PNG, GIF, TIFF, jps (3D), mpo (3D)

Audió: DTS, DTS-HD HR, DTS-HD MA, Dolby Digital, Dolby Digital Plus.

Az R6S-ből két típus létezik, a sima és a pro. Belsőleg szinte megegyeznek, portokban viszont jelentősen különböznek. Optikai kimenet, 1.4-es HDMI, RCA, kompozit videó kimenet, 10/100 Mbit LAN, ezek mindkét típuson vannak. A sima változaton található 1db USB 2.0, 1db USB 3.0, 1db e-SATA. A pro változaton viszont 2 db USB 2.0, 1 db USB 3.0, 1 db SATA+POWER, valamint egy 802.11n szabványú Wi-Fi. A kettő között nagyjából 2500 Ft különbség van. Én a pro változatot választottam, szerintem megéri a kis felárat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.