2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

DOQO - Alternatíva a nemlétezőre

Mennyit számít a méret? Szerintem nem mindig annyit, mint amennyit az előítéleted közöl veled!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Írtam korábban a blogoldalamon bemutatót / tesztet billentyűzetről. Egy ilyen bemutatónak úgy vélem az elkészítését is az adott eszközzel kell végezni, akkor kapjuk meg a tökéletes referenciát, mit is írjunk róla. Nincs ez másként most sem, ez az írás jelenleg egy DOQO billentyűzettel, iPad Mini 6-os eszközön készült!

De ne szaladjunk ennyire előre, elemezzük kicsit a címet. Alternatíva a nemlétezőre? Nos igen, jelen bemutatóm alanya egy iPad Mini 2021-es modellhez készített bluetooth billentyűzet (és nem mellesleg TrackPad), ami, mint tudjuk, nem éppen a legelterjedtebb dolog a világon. Vannak természetesen univerzális megoldások, műbőr-tokozású agyrémek, de kevés a kimondottan eszközspecifikus példány, főleg ebben a méretben, ilyen működéssel.
A nagy iPad-ekhez még maga az Apple is gyárt ilyen (jó, nem ilyen, az fizikai csatlakozós) tokokat, ismertebben az MK-kat, melyek durván magas ára melletti alacsony tudásuk tekintetében nem feltétlen a legcélszerűbb választás, mikor akad picit olcsóbban, jelentősen nagyobb tudással kihívója.

A Mini egészen más. Arra a gyártó sem gondol úgy, mint egy eszköz, ami több is lehetne. A nagy iPad-ek tekintetében pedig kifejezetten rosszul gondolja a dolgokat, de ez legyen egy későbbi történet. Lényeg, hogy így nem marad más lehetősége a flúgos felhasználónak, mint körbenézni a kínai piacon, hiszen szorgos barátaink vannak annyira elszántak, hogy azt is megalkossák, ami senkinek sem kell.

Részemről kerestem. Programozóként (is) dolgozom, és habár ritkán hagyom el az irodámat, olykor mégis megesik, hogy kell egy gép utazáshoz. De miért pont egy iPad Mini?
Nos, alapvetően Mac gépen dolgozom, MacOS alatt. Az első és legfontosabb dolgom, mikor kézbe veszek egy ilyen gépet a bekapcsolást követően, hogy felülírom a gyári könyvtárat, már ami a billentyűzet kiosztását illeti, mert ugyan az Apple lényegében munkára szánja eszközeit, a programozókra valahogy nem gondolt a kissé elfuserált egyéni kombinációi tekintetében.
MacBook-ot nem akartam, mert minek egy nagy Mac mellé, de a tablet jó opciónak tűnt, abszolút hordozható mérete, grafikus munkák támogatása (Apple Pencil) és alapvetően komoly hardvere miatt. De ide kell egy billentyűzet is!

Kifejezetten sokat keresgéltem és több órányi bemutatót néztem végig a tökéletes választás érdekében. A legjobbnak végül bemutatóm alanya bizonyult, több szempontból is. Olcsónak kifejezetten nem olcsó, de hogy megéri-e? Az most kiderül!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • iPad Minim balladája

    Időutazás aprópénzért: avagy lehetséges egy használhatatlanra frissített régi iPad Mini feltámasztása?

  • Az Apple buborék

    Valami történt a világ egyik legnagyobb tech vállalatával... Ez az írás az okokat és a "Hogyan tovább?"-ot fejtegeti.

  • Apple iPad Mini 2014-ben

    Mire alkalmas napjainkban az Apple 2012-ben piacra dobott kisméretű táblagépe? Meglepően sok mindenre!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.