2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Cube iWork 10 Flagship/Ultimate

Nagy felbontású IPS képernyő, 4 GB RAM, 64 GB tár, elfogadható CPU, Windows 10 és Android 5.1, jó wifi, USB 3.0.

[ ÚJ TESZT ]

Összefoglalás

Kínai pofás táblagép, viszonylag kevés, olyan dologgal, ami jobb is lehetett volna, drága gyári billentyűzettel. De kis notebookká alakítható, teljes értékű Windows 10-es gépként használható. Toll is vásárolható, de a nyomásérzékeny aktív változat szintén borsos áron van (talán a kompatibilis H12 H1 pen olcsóbb). Tollas működés nem tökéletes, talán a frissítéssel érkező Windows Ink javít a dolgon, addig szerintem érdemes várni a toll vásárlással.
TL változatot kerülni kell, mivel nem jár hozzá Windows licenc. SD kártya sebessége - követve az Intel ajánlását csak DDR50-es (kb. USB 2.0). (Obook 10- nél ezt sikeresen megoldották, itt nem) USB 3.0-s pendrive-val/külső HDD vagy SSD-vel viszont bővíthető, ha fontos a sebesség.
Talán egy Z8500-as Atom jobb lett volna a táblagépbe, 2 csatornás RAM, több USB 3.0-ás port és ott az SD kártyánál engedélyezett a SDR104-es sebesség hivatalosan is. Tény az árát valamennyivel megnövelte volna....
Sajnos az Intel dobta az Atom vonalat, pedig számomra egy ilyen táblagép -korlátaival együtt- sokkal többet ér, mint egy sima Androidos masina. Sokat nem lehet várni a vásárlással, előbb-utóbb nem jelennek meg újabb hasonló készülékek.

Ha kérdésed van nyugodtan tedd fel a topikban, igyekszem válaszolni. Ha netán rendelkezel ilyen készülékkel kialakíthatunk egy jó kis fórumot a felmerülő problémák megoldása céljából.

Azóta történt

  • Chuwi Hi8 Pro: 8" tablet 2 rendszerrel

    Az Intel dobja az Atom termékvonalat, így Chuwi Hi8 Pro-hoz hasonló, olcsó, de jó tabletek el fognak tűnni.

  • Jumper Ezbook 2: "Macbook klón"

    Tablet szívvel, töredékáron, de a költségek csökkentése erősen érződik, nagy példaképtől messze van.

  • Xiaomi Redmi Note 4X

    A Xiaomi legújabb középkategóriás üdvöskéje járt nálam tesztelésre. Nézzük, hogyan teljesített!

  • Lenovo IdeaPad 100S

    Útitársam, a kis vörös: belső szervei egy tabletből származnak, de a teste... mint egy notebooké.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.