2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Cube iWork 10 Flagship/Ultimate

Nagy felbontású IPS képernyő, 4 GB RAM, 64 GB tár, elfogadható CPU, Windows 10 és Android 5.1, jó wifi, USB 3.0.

[ ÚJ TESZT ]

Android 5.1

Android 5.1

Gépecske csupasz Android 5.1-gyel érkezik. Nekem egy 20160302-es release volt a gépen. OTA frissítést nem talált. Google Play Market szerencsére előre telepítve van (korai változatoknál nem volt, de egy OTA frissítés megoldotta). Magyar nyelv kiválasztása nem jelent problémát.
Data partíció 13 GB-os, system 2,5 GB, melyből 1,1 GB van használatban, ebből OpenDott táblához hasonlóan lehetne faragni, de nem egyszerű megírni az átméretező scriptet. (Ráadásul a dual system bonyolítja az ügyet.) A gép gördülékenyen futtatja az Androidot. Mint említettem, csupasz, de minden telepíthető.

Kedvenc klasszikus játékunk a Knight's of the Old Republic szépen fut. (Amazon undergrundon még mindig ingyenes, persze egy kis trükk kell, hogy hazánk fiának is megjárjon, részleteket nem írom, mert nem szabad...)

"Természetesen" nem támogatja az exFAT és NTFS formátumú SD kártyákat. Dual tabletnél ez elég bosszantó, mivel egy 64 GB-os kártya már a bagó kategóriája, exFAT/NTFS támogatna 4 GB-nál nagyobb állományokat (pl. hd filmek). Android sajna nem kezeli. Rootolás után fel lehetne tolni a Paragon exFAT/NTFS/HPFS mountert, azzal egy könyvtár alá fel lehet csatolni a kártya tartalmát, de az Android továbbra is hisztizik és formázni akarja a kártyát. Szóval marad a FAT32...

Ráadásul rootolás után ugrik az OTA frissítés lehetősége.
Nem értem, hogy a dual táblagépeknél miért nem tudják az andoidot exFAT/NTFS támogatással ellátni. Microsoftnak nem kívánnak licenc díjat fizetni.
Tippként kaptam -una fórumtárstól -, hogy legyen az SD kártya ext3/4-re formázva, és a Windowsra tegyek fel ingyenes ext3/4 kezelőt.PL. ugyan úgy PARAGON Végül is ha az ember fixen benn tartja a kártyát, nem veszi ki, megoldás lehet. Bár a Windows kicsit lassabban kezeli, mint a saját megoldásait, minden esetre mehetnek rá 4gb-nál nagyobb állományok. pl filmek.
Hálózati meghajtóról szépen mennek a HD filmek, nagy felbontású képernyő, 4 GB RAM miatt képregényolvasásra is ideális.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Chuwi Hi8 Pro: 8" tablet 2 rendszerrel

    Az Intel dobja az Atom termékvonalat, így Chuwi Hi8 Pro-hoz hasonló, olcsó, de jó tabletek el fognak tűnni.

  • Jumper Ezbook 2: "Macbook klón"

    Tablet szívvel, töredékáron, de a költségek csökkentése erősen érződik, nagy példaképtől messze van.

  • Xiaomi Redmi Note 4X

    A Xiaomi legújabb középkategóriás üdvöskéje járt nálam tesztelésre. Nézzük, hogyan teljesített!

  • Lenovo IdeaPad 100S

    Útitársam, a kis vörös: belső szervei egy tabletből származnak, de a teste... mint egy notebooké.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.