2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

CoolerMaster Elite 342 - UPDATE

Jelenlegi írásom a CoolerMaster Elite szériájának legolcsóbb és egyik legkisebb tagjáról fog szólni.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Ez a rész teljesen szubjektív. Van, akinek tetszik és van, akinek nem. Nekem személy szerint tetszik. Semmi felesleges csili-vili, semmi nehezen emészthető "quaisomodo"-s forma. Egyszerű, letisztult, pont jó.
A ház elején nincs semmi extra. Rács csak a ventilátor előtti helyen van, így a maradék helyet műanyag tölti ki -az 5.25"-ös és 3.5"-es takaróelemekkel együtt-, az viszont már probléma, hogy ez nagyon olcsó, kopogós cucc, ami nem sokat javít a minőségérzeten.

A szokásos két USB,-és audiocsatlakozón kívül mást nem kapunk, viszont a FireWire és eSata portok helye bele van nyomva a műanyagba.
A CoolerMaster felirat felett található vízszintes mélyedés két szélén kap helyet a két darab állapotjelző LED. Pozitív meglepetés, hogy mind a kettőnek kellemes, kék fénye van a szokásos kék-piros duó helyett.

A ház két oldalán semmi különös, így erre nem pazarlok több szót. Egyedül a ház előlapjának oldalán található kopoltyú érdemel említést, ami valamelyest feldobja az egyhangúságot.
Egyébként a ház két oldallapja felcserélhető, így ha nem szeretjük, hogy a ház oldala lyukas, akkor felcserélve teli oldallapunk lehet.

Hátulról is a szokások kép tárul elénk. A ház a hagyományos felsőtápos elrendezést követi. A két oldallapot két-két kézzel is kitekerhető csavar tartja a helyén.
Hátul egy ventilátorhely van, ahova tetszőleges 80,-vagy 92mm-es ventilátort tehetünk.

A ház alján egyszerű (és kemény) műanyag talpak vannak, így síkosabb felületen (asztallap, parketta stb..) könnyen csúszkálhat, illetve több winchester esetén némi rezonancia is előfordulhat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Bitfenix Prodigy - a kisóriás

    Megérkezett a Bitfenix első belépője az ITX-es házak piacára. Erős kezdés...

  • Cubitek Mini Cube

    Letisztult, elegáns forma és remek belső kialakítás, mindez alumíniummal fűszerezve. Vigyázat, Lian-Li?!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.