2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ASRock PV530-ITX a legolcsóbb ITX

Divatos integrált alaplapok... de mire elég a legolcsóbb típus?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Az előzmények röviden

Kell egy NAS/home server. A Windows 7 és XP hálózathoz csatlakozó laptop mellé kell egy NAS, ami stabilan kiszolgálja a gépeket, backupol, néha netezős, néha filmnézős, keveset fogyaszt és leválthatja később az XP-s gépet. Körbejártam a témát: használt gépek, NAS-ok, vékonykliensek és médialejátszók tucatjai közül lehet válogatni, széles szolgáltatás- és ár spektrumban.


Kellene otthonra...

A döntés

Venni egy kész gépet? Használtat vagy újat? Olcsót, vagy drágábbat? Tökéletes döntés nincs, mindenkinek meg kell találnia a neki megfelelőt. Barkácsoló hajlamaimnak engedve eldöntöttem, hogy összedobok alkatrészekből egy kis gépet.

Az alacsony fogyasztás miatt az integrált CPU-s rendszereket kezdtem nézegetni, ma már alacsony ár mellett itt is sok lehetőség van. A jelenlegi csúcstartók, a Brazos és a Llano a szükségesnél már jóval többet kínált teljesítményben, az Atom+Ion páros szintén. Ez a tudás az árban is megmutatkozik sajnos. A régebbi Atomos deszkák jó áron megvásárolhatóak, egy ideig ezeket tartottam a befutónak, majd megláttam ezt:

ASRock PV530-ITX

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.