2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

A Windows gomb kikapcsolása

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Hasznosítsuk újra a felesleges gombokat a billentyűzetünkön!

[ ÚJ TESZT ]

Játék közben kifejezetten zavaró egy-két gomb, ráadásul gyakran olyan helyen vannak, aminek nagy hasznát lehetne venni. Elkezdtem keresgélni, hogyan lehetne kikapcsolni, átállítani ezeket a gombokat, konkrétan a Caps-lock és a bal Win gombot.

Bár a billentyűzetemen van Win lock gomb, ezt minden újraindításkor be kell nyomni, de eezt elfelejtem, és csak játék közben szokott kiderülni :) Másik ilyen a Caps-lock gomb: csakúgy, mint az átlag-userek többsége, én sem használom, de FPS játékokban erre állítom a futást. Ez játéktól függően hol azt eredményezi, hogy a futást ki-be kapcsolom, hol nyomva kell tartani a futáshoz...

A megoldás: key re-map!
Azonban ehhez a registryben kellene turkálni, amit nehezít, hogy minden billentyű kódját tudni kell...

Viszont tovább kotorászva a neten találtam egy ingyenes programot, ami lehetővé teszi az egyszerű módosítást.
Innen letölthető a SharpKeys nevű okosság, jelenleg a 3.5 verziónál tart, hibátlanul működik.

Letöltés és kicsomagolás után futtassuk, majd kattintsunk az "ADD" hozzáadás gombra. Egy egyszerű felületen lehet kiválasztani hogy melyik billentyűt (bal oldali oszlop) mire (jobb oldali oszlop) szeretnénk cserélni.
Ha ez nem lenne elég, az oszlopok alatt a "Type key" gombbal lehet a billentyűt leütve kiválasztani, ezután csak OK az ablakra.

Egyszerű de nagyszerű

Ha átállítottunk mindent, akkor "Write to registry"-re kattintva bekerülnek a módosítások a regisztrációs adatbázisba, ki- és bejelentkezés, vagy újraindítás után már működik is.

Ha nem jó, vagy nem akarjuk megtartani a módosításokat, akkor a program ablakban az "Edit"-el szerkeszthetjük, "Delete"-vel törölhetjük, vagy a "Delete All"-al az összes módosítást törölhetjük.
Természetesen kattintsunk utána a "Write to registry"-re, és kell egy restart, vagy ki- és bejelentkezés.

Jó "hackelést", búcsúzóul pár leütésnyi Caps-lock és bal win: uuuzzz :)

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.