2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Apple Airport Express (2012)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Mit tud az Apple legkisebb routere, ami végülis egy digitális otthon majdnem teljeskörű kiegészítője?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

'99-ben vagyunk. Főhősünk bekapcsolja a gépét, megvárja míg betölt a Windows 98, majd ha elkerülte a kék képernyő, megkísérli a modemen keresztül elérni az internetet. Egy földrésszel arrébb egy tehetősebb társa pedig csak befekszik az ágyba, elindítja az iBookját, majd 5 órán keresztül (ameddig az akku bírja) internetezik.

A fenti történet jól leírja, hogy az Apple viszonylag korán elkezdett a vezeték nélküli internetezéssel foglalkozni. 1999-ben mutatta be első vezeték nélküli routerét: az Airport Base Stationt. Ez 11 Megabites elméleti sebességet tett lehetővé WiFi-n keresztül. 2001-ben frissítettek kicsit a dizájnon, majd 2003-ban bemutatták az Airport Extreme Base Station-t, ami már 54 megabites sebességet tudott és megkapta az akkori Apple (fehér) dizájnt.

Az első Apple vezetéknélküli Router

2004-ben mutatták be az Airport Express Base Station-t, ami tesztünk alanyának elődjének számít. Leginkább egy laptoptöltőhöz hasonlítható.

Airport Express Base Station

Tulajdonképpen egy digitális otthon majdnem teljeskörű kiegészítőjének számított. Volt rajta USB port a nyomtatónak, jack kimenet, hogy vezeték nélkül hallgassunk zenét és természetesen megosztotta WiFi-n az internetünket is, maximum 10 eszköz számára.
Ezt az otthoni eszköz szerepet tölti be a most tesztelt készülék, amelyet 2012-ben mutattak be.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.