2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Álláskereséshez felkészítő

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A munkaerő válogatás egyik eleme a tesztírás, erre készít fel a teszt-sor sorozatom.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Minden valamire való munkahely megszerzéséhez több körös interjún kell átvergődnie a jelentkezőnek.

Önéletrajzos az első kör, ezt követi a személyes vagy telefonos kör, majd tesztsorozatokat dughatnak az orrunk alá. Végül általában egész napos képességfelmérő (assessment center-AC) és szakmai interjú zárja a sort. Szerencsés esetben bértárgyalás.

Mivel CV írásához sok anyag van a neten, továbbá nagyon jó "tipikus hr-es kérdések" gyűjteményt úgy szintén lehet találni, ezekkel nem foglalkoznék most.

Az írásos tesztek matematikai és logikai készséget, szövegértést, adat és összefüggés keresési készséget és nyelvtudást vizsgálnak. Legtöbb esetben egy user-past vagy direkt linket kap a jelentkező emailben, majd belépve x ideje van tesztenként. A tesztkérdéseinket nem tudjuk lementegetni csak úgy, vagy ha igen magára a feladat kidolgozásra idő már nem marad. Ezért a kapott eredmények helyességét nem fogjuk tudni. Nem tudjuk, hogyan teljesítettünk. Nem lesz min gyakorolni otthon. Ezért dobok most fel feladatsorokat. Elsőnek sima matekos sort.

Ha szereted a feladványokat vagy munkát keresel érdemes megcsinálnod a következő feladatsort amit itthoni fejvadászcégek is használnak. Postold a lehetséges válaszsorodat. Vigyázz, mert több megoldás is lehetséges néhány feladatnál! Erre a keretidő kérdésenként 1,5-2 perc szokott lenni. Cége válogatja. Ha igazán realisztikus képet akarsz kapni mérd az időt. Ne legyen semmi zavaró tényező a szobádban, irodádban, stb.

Nem nehezek a feladatok, de sok van belőlük. Ennek meg van az oka...

A sorozat következő részében adat és összefüggés keresési-értelmezési sort fogok felrakni, amivel egy időben a mostani sornak a megoldó kulcsát is megadom.

Aki hibátlan megoldás kulcsot posztol elsőnek az Pesten átvehet egy üveg villányi vörösbort apósom pincéjéből! ;) Ezt kaptam ajándékba, de NEM iszok vöröset. Természetesen.

Apósom tudja nagyon jól...

Remélem ennyivel is segíthettem a munkát keresőknek!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.