2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

AKG K450 és K550

A két fejhallgató vásárlásával nem lőttem mellé: a kisebbik utcára, munkahelyre, nagyobbik számítógép mellé ideális.

[ ÚJ TESZT ]

7. Párna csere és tapasztalatok

2 éves AKG K550 fejhallgatómnak elöregedett a párna része, elkezdett foszlani. Gondoltam utánanézek Interneten lehet e kapni hozzá. Ebay-en találtam is igazán nevetséges 1500 forintos áron. Csomagolásért és szállításért 700 forintot fizettem. Elég gyorsan, 2 hét alatt meg is érkezett Kínából.

Elhasználódott párnák

A le- és felszerelést Youtube-on látott egyik videó alapján kezdtem el, de közben rájöttem egy sokkal egyszerűbb módszerre. Leszedni ugye egyszerű, csak lehámozzuk a szélénél és leszedjük a párnákat.
Nos a felrakás. Ott a bevágásnál beakasztjuk a párna peremét, majd lazán el kezdjük forgatni így simán betekeredik a helyére.

Kép a videóból van

Készen is vagyunk, íme a végeredmény:

A párnán lévő műbőr kicsit keményebb mint a gyári volt, talán időtállóbb is (de majd kiderül 2 év múlva :P) Fejre helyezve a fejhallgatót feltűnt, hogy ugyanolyan kényelmes, izoláció kicsit jobb lett. A mély hangok emiatt erőteljesebbek lettek, sokkal dübörgősebb (mélyládás hangzású), de ez tetszik. Játékokban a robbanások hatalmasat szólnak.

Véleményem szerint ez a kis tuning jót tett a fejhallgatónak, mint hangilag, mint pedig ugye kinézetileg, kényelmileg is. Ennyi pénzt és idő ráfordítást bőven megért.

Azóta történt

  • Roccat Kave XTD Stereo bemutató

    A szép nagy csomagolásban egy szép nagy fejhallgató lapul, ami ugyan nem tökéletes, de összességében szerethető.

  • Beyerdynamic DT880 Bass Mod

    Kiváló haladó fejhallgató, rengeteg szerethető tulajdonsággal, de nem elég testes a hangja. Javítsuk meg!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.