2021. május 13., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

AKG K450 és K550

A két fejhallgató vásárlásával nem lőttem mellé: a kisebbik utcára, munkahelyre, nagyobbik számítógép mellé ideális.

[ ÚJ TESZT ]

1. Bevezető

Főszereplők
(főszereplők)

2010 nyarán otthonra beruháztam egy fejhallgatóra, ez nem a címben szereplő, név szerint egy Sennheiser HD485 volt. Addig hangfalon hallgattam a zenéimet, filmeket és játékokat. Tegyük hozzá, gyerekem született azon a nyáron, így későbbiekben, ha rám jött a hallgatózás, nem akartam zavarni. Furcsa is volt az első időkben, hogy a fejemen van valami, addig teljesen elzárkóztam az efféle dolgoktól. Telefonok fülhallgatóit se bontottam ki sose. Egy olcsóbb fülesem volt előtte, azt vallottam, minek költsek rá, teljesen fölösleges.

Aztán múltak a hetek, hónapok, megtetszett, hogy mindent olyan hangosan hallgatok, ahogy szeretném, ha kell, üvöltve, mint egy sakál, vagy csak visszafogottan a sötétben. Akörül kerülhettem a Fejhallgató és DAC topikba is. Kezdett érdekelni, mi minden változhat például egy erősítő beszerzésével.

Kételkedtem benne, mondván csak egy erősítő, ha egyszer az szól, ami és ha ráerősítek, mi fog változni, lesz-e érdemi változás. Így jutottam el P87 fejhallgató erősítőjéhez. Olcsósága, adatok, tapasztalatok miatt gondoltam kezdésnek megteszi. Megrendeltem, korrektül becsomagolva meg is érkezett. Most értünk el az egyik főszereplőnkhöz, az AKG K450-hez.

2012 nyarán beszereztem egy utazásra, utcára is használható fejest. Fórumon dicsérték a típust, picit mélyorientáltnak írták, ami kimondottan tetszett. Így most már két hangkeltővel élveztem a dallamokat. Közben ugye az erősítő is megérkezett, ami ténylegesen bebizonyította, hogy van hangbeli változás. Teljesebb, dinamikusabb hangkép, erőteljesebb hangszínek, szinte mindenben pozitív változást hozott.

2012 telén meglepett haverom egy új hangkártyával, lecseréltem az eddigi Creative Xi-Fi Gamer kártyám egy Asus D2X-re. Ő már régebb óta foglalkozik a témával. Ezt a kártyát már nem használta, gondoltam elkérem tőle. Változást a hangban a csere itt is hozta, nem is keveset.

Most 2014 nyarán gondoltam, szintet kéne lépni, valahogy belehallgatni a felsőbb kategóriás fejesek világába. Sok tanács, segítség után jutottam el a másik főszereplőnkig az AKG K550-hez (amit utólagosan is köszönök size nevű tagunknak) Lássuk hát a teszteket...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Roccat Kave XTD Stereo bemutató

    A szép nagy csomagolásban egy szép nagy fejhallgató lapul, ami ugyan nem tökéletes, de összességében szerethető.

  • Beyerdynamic DT880 Bass Mod

    Kiváló haladó fejhallgató, rengeteg szerethető tulajdonsággal, de nem elég testes a hangja. Javítsuk meg!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.