2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

A nevem UX31A, ASUS UX31A…

Az Asus egyik Zenbookjáról írnék néhány sort, amolyan bemutatófélét...

[ ÚJ TESZT ]

Specifikációk

Egy i5-ös Intel procit kapott a gépezet, sőt az UX31A sorozatból elérhető még i7-tel ellátott is, de csak az érintőkijelzős verzióban, amire nekem semmi szükségem nincs. Turbo Boost nehezen kisajtolható, sőt egyszer sikerült csak, amikor PS-ban komolyabb feladatot kapott a processzor. Tesztprogramokban nem kapcsol be, ami érdekes… Memóriából egy 4 GB-os modul dolgozik az ASUS-ban, de februártól kapható lesz hozzá 8 GB-os is, amit bizonyos összegért garanciavesztés nélkül cserélnek. Erre már pályázom... A kijelző, mint már említettem Full HD és a 13,3”-on brutálisan jó az IPS megjelenítővel. Ennek köszönhetően a betekintési szögek kiválóak, panaszom sem lehet.

Ami a hangot illeti, nem tudtam rájönni, hogy hány csatornás, sehol nincs infó róla, de egész korrekt a hangerő, és szépen is szólnak hangkeltők. Habár a korábbi esélyesek közül a Lenovo Yoga volt ezen a téren a legjobb, de úgyis fülessel használom majd a gépet.

Az SSD… főként ezért választottam ezt a típust, mert érdekes módon az i7-es procival szerelt, érintőképernyős változatba csak 128 GB-os SSD-t szerelnek. Én inkább a nagyobb tárhely mellett raktam le a voksom. Optikai meghajtó nincs, de nem is kell. Kommunikáció terén minden jóság van, ami fontos lehet a mai világban. A beépített webkamera alap dolog szerintem, viszont a kártyaolvasót nagyon jó plusznak tartom.

Az akksi a gyári adatok szerint 7 óra üzemidőt kínál, ami elég vicces, mert totál feltöltve (0-ról feltölteni kicsivel több, mint másfél óra) a gép bekapcsolva 5 óra 30 perc körül jelzi az üzemidőt. Netezgetéssel, Office-szal, tehát átlagos használat mellett 4 és fél, 5 órát bír. Leggyorsabban játékkal (FIFA) tudtam lemeríteni, akkor kicsivel több mint 2 óra után töltésért könyörgött. Ezeket az adatokat megfelelőnek találom, a gépet amúgy is főleg töltőről használom majd, a cél az volt, hogy mindig lehessen nálam egy számítógép.

A súly csak 1,3 kg, nem tartom nehéznek.

Oprendszerből Windows 8-at kaptam, ami szerintem zseniálisra sikeredett.

A garancia 24 hónap, vagyis 2 év…és ezen felül 36 hónapos garancia van külön a rendszerre. Tehát ha összeomlana a rendszer, az adatok visszanyerésére és ilyesmire. Az ár…annyi, amennyi. Azt hiszem, a kategórián belül ez egy átlagos árú ultrabook. Nem hiszem, hogy egy netbookhoz vagy notihoz érdemes hasonlítani, mert más kategória.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.