2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

A kék dekadens készítése

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Avagy újabb billentyűzet a garázsból, meglévő anyagok felhasználásával!

[ ÚJ TESZT ]

Első oldal

Ismét megpróbálkozom egy modding leírásával, ami remélem már jobban és részletesebben bemutatja az új billentyűzetem elkészültét. Akkor bele is vágok!

Név: Kék dekadens
Leánykori név: Compaq
Kor: tizensok év
Egészségi állapot: hibátlan
Megjelenés: korának megfelelő


Billentyűktől megfosztva

Tudom, monitort említettem az előző írás végén mint kövekező moddolást, de a hiányzó alkatrészek beszerzése még folyamatban van. Addig is a szokásos(?!) garázs cuccok felhasználásával nekiláttam egy már hibátlan (önbizalom level 100) és főképp működőképes kopácsolónak.

Az alapanyag egy régi Compaq gépem maradéka, ami majdnem átlagos, mindössze a space van megosztva és a bal oldali része backspace-ként üzemel.
Kattogós fajta, de sajnos már nem alaplappal és mikrokapcsolóval üzemelő hanem fóliás-gumiharangos megoldás.

Ettől kezdve az elkészítés csak önsanyargatók számára ajánlott. Míg az első művem esetén a külső műanyag burkot mindenestül eldobhattam és magát a nyákot tartottam csak meg, itt lehetett választani az új ház készítése vagy a régi átalakítása mellett. Nos maradt az utóbbi...

Mivel az előre elkészített terv "a kék bársonynak kell lenni rajta" szinten megrekedt, már itt fellépett a bonyodalom, ami a legtöbb időmet felemésztette.

A bársonyról annyit tudtam, hogy szép. Viszont "vastag" és foszlik. Egyszóval nem lehetett belegyűrögetni a billentyűtartó aljába. Több próbálkozás és egy nap után úgy döntöttem, hogy a billentyűk és a tartók között húzom el. Tanulva az előző hibáiból most először egy sablont készítettem a gombok elhelyezkedéséről papírra és onnan másoltam át őket a bársony hátuljára.

Mivel a tollak egyáltalán nem látszódtak meg rajta, kénytelen voltam hibajavítóval megcsinálni a bejelöléseket.
Jött a tapétavágó, ami a műbőrnél olyan jól bevált. Hát itt nem, úgyhogy elő az ollóval és kiszabtam a helyüket. Már itt megutáltam az ollót...

A vágások helyén rögtön elindult a foszlás, így a széleket körömlakkal ill. átlátszó üvegfestékkel kentem be, ami rögzíti a szálakat.

Jöhetett a "ház" átalakítása. A ledeket el kellett valamivel takarnom - erre még régi üveges munkahelyemről beszerzett 10 mm-es üvegdugót használtam.
Ez a nagy átmérőjű átmenő furatok készítésénél mint hulladék keletkezik, és egyszer hazavittem egy marékkal, hátha majd kell még valamire...

Megfúrtam a ledek felett a műanyagot, reszeltem majd sima technocollal beleragasztottam őket. Későbbi tanácsra még az üveg köré ragasztottam 3 db alátétet ami jobban kiemeli őket.


A barátaim


A harmadik kezem

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.