2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

9600gt+ AC Accelero S1 rev.2

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nos körülbelül 3 hete sikerült beszereznem egy Galaxy 9600 GT OC kártyát. Volt már Galaxy...

[ ÚJ TESZT ]

Nos körülbelül 3 hete sikerült beszereznem egy Galaxy 9600 GT OC kártyát. Volt már Galaxy kártyám, egy agp-s 7600gs premium, aminek Zalman vf 700 volt a hűtése, nos azzal nagyon elégedett voltam, de ez a hűtés számomra minősíthetetlenül rossz.

Eldöntöttem, hogy veszek egy Arctic Cooling Accelero S1 rev. 2 hűtőt, mivel ezzel a márkával eddig csak pozitív tapasztalatom volt, és a hűtő ár/érték aránya szerintem nagyon jó(4150 ft pcgear).

És akkor íme a két alany:

Nagyban
A gyári hűtőt könnyű volt leszerelni, mindössze 4 csavar tartotta, aztán picit mozgatni kellett a ragacsok miatt.

Nagyban

Ezt követte a takarítás( a ramokat alkohol híján egy kis vodkával tisztítottam meg, csak az volt itthon, a gpu -t pedig papírzsepivel. Ezt követően mehettek fel a rambordák, amiknek a tapadásával nagyon elégedetlen voltam. Az egyik állandóan lepotyogott amikor már fenn volt a hűtő, de szerencsére olyan helyen volt, hogy hozzá tudtam férni. És akkor tipp: hajszórító segítségével melegítettem, aminek hatására kicsit felolvadt a ragasztó, így csavarhúzóval be tudtam nyúlni, és oda is tudtam nyomni. Remélem most már jól fog tapadni :)

Nagyban

Egyébként a hűtőt egyszerű felrakni, az utasításban részletesen le van írva minden lépés, a műanyag távtartók behelyezésére mindenképp ügyeljünk (ugyebár ez tartja bordát a nyákhoz plusz két ponton), én az egyiket a a Sli csatira tettem, amásikat pedig a kártya végébe a tápcsati környékére. Eddig a kártyát oldalról egy Aerocool Streamliner, LED-Fan, kék (14cm) ventilátor hűtötte, ám ez nem fért volna be a házba a hatalmas hűtő miatt, így ráraktam a kártyára.

Nagyban

Nagyban

Na és akkor az eredmények:

3D mark 06-ban 10,2k pötty, konfigom az adataimnál :) Eddig húzni nem mertem a vacak gyári hűtés miatt, de mivel az enyémen van vmod jumper, azt hiszem a hétvégén dolgozok majd vele kicsit.
Kicsi a kép ezért leírom: Gyári hűtés Windowsban: 43C, Terhelve 63C, S1 Windowsban: 33C, Terhelve 41C
Azt hiszem az, hogy az S1+Aerocool Streamliner kombinácíója terhelve alacsonyabb hőmérsékleten tartja a kártyát mint a gyári hűtő, ami üresjáraton sokkal hangosabban még engem is meglepett. A terhelt értékek között pedig több mint 20 fok különbség van, ami hatalmas+ a ventilátor a memóriákat is elég jó hatásfokkal tudja hűteni. Majdnem elfelejtettem megemlíteni, hogy akinek csavarmentes háza van mint nekem, annak valószínüleg ki kell szedni a hátsó sineket, mert a pöcök ami tartja a hátsó takarólemezt az útban volt.

Egy szó mint száz: nagyon megérte az árát, és örülök, hogy végigcsináltam, bár most cseréltem először hűtőt vga-n, és elég rendesen megizzadtam vele(persze nem az alkatrészak súlya miatt). Ha kérdésetek van, szívesen segítek, ja egyébként meg ez az első írásom, szóval ha nem is sikerült túl jól, azért ne túl sok negatív kritiát ha lehet :) A képek minőségéért meg elnézést kérek, de a K750i ennyit tudott

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.