2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Assassin's Creed - Valhalla

    Hullottak a fejek, játékokat toltak el és neveztek át. Az Ubisoft látványosan megelégelte hogy a játékaik nem teljeseítenek úgy ahogy ők szeretnék, a bevételek sem az igaziak és egyre többen elégedetlenkednek a repetitív, élettelen tucatjátékaik miatt. Átszervezések, Uplay-logo csere, transzparens működés! Lassan már egy éve tart ez az átalakulás csak az a helyzet hogy nem nagyon látszik, hogy a nagy szavak mögött valóban minőségi változás is történne. Tavaly kiadták a Breakpointot ami egész jó kis játék volt amíg nem láttál benne mindent. Ez azt jelenti hogy mondjuk másfél óráig elvoltál az újdonság varázsával utána pedig a játék azt várta tőled hogy játszd újra még 125 alkalommal teljesen ugyan azt. Oké, ez ugye tavaly volt, azóta biztosan változtak a dolgok. Nos, nem, nem igazán. Megjelent ugyanis a legújabb Assassin's Creed, a kiadó egyik legnagyobb múlttal rendelkező sikerszériája.

    Valószínűleg aki ezt olvassa ismeri és kedveli Ezio Auditore történetét. Azóta jó pár rész megjelent, vannak szép emlékek, kisebb-nagyobb csalódások. Három résszel ezelőtt megjelent az Origins. Talán a legnagyobb ugrás volt két egymást követő epizód között. Mai szemmel is gyönyörű grafika, érdekes karakterek, vállalható történet. Hatalmas világ, sok felfedeznivalóval, rengeteg tennivalóval.

    Folytatás...

    zakarmihaly 3 éve 2

  • A Skywalkerek kora (végre) lezárult

    Nem gondolnám hogy én vagyok a valaha élt legnagyobb Star Wars - fanatikus. Nincsenek relikviáim, nincsenek dediált Jabba-jelmezeim de szeretem ezt a világot. A 4-5-6. részt mint sokan mások videókazettán láttam a megjelenlés után huszonvalahány évvel és lenyűgöztek. Tátott szájjal néztem az eredeti verziót vagy az akkor még nagy durranásnak számító digitálisan felújított változatot is. Az előzmény trilógia első részét általános iskolásként néztem a moziban, majd a farsangon természetesen Darth Maulnak öltözve forgattam egy festékkel feltupírozott partvisnyelet, értelemszerűen hatalmas sikert aratva. Akkor fogalmam sem volt róla, hogy sok embernek nem tetszett az első rész, Jar-Jar vagy Panaka, vagy a franc tudja miért. Egyszerűen csak élveztem a történetet, a karaktereket, a látványt, a zenét...mindent. Ugyanígy voltam Klónok támadásával és a Sithek bosszújával is. A 3. rész nekem a mai napig az egyik kedvenc filmem, Anakin Vaderré válásával és az Uralkodó mesteri bábjátékával, amivel az egész Jedi-rendet és a Köztársaságot mozgatta. Persze, idősebb fejjel és kritkusabb szemmel újra és újranézve vannak hibái az előzményeknek. Összességében azonban egy logikusan felépített, izgalmalmas (és pár bénácska) karakterekkel teli előzmény történet, ami választ ad egy csomó kérdésre, látványos és olykor-olykor egészen zseniális, gondoljunk például Palpatine beszédére az operában.

    Folytatás...

    zakarmihaly 4 éve 11

  • STAR WARS Jedi: Fallen Order (spoiler)

    Szerintem az EA érezte, hogy valamit virítani kellene csillapíthatatlan vágyú gamer-társadalom felé...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Vélemény 4 éve 56

  • Ryzen gyári hűtő vs. Alpenföhn

    Év elején sikerült összepattintanom egy viszonylag pofás konfigot amely az adatlapomon is látható, akit érdekel. Az egyik legfontosabb alkotóelem – a processzor - mindenféle hezitálás nélkül lett kiválasztva. Az előző PC-m előtt csak és kizárólag Intel CPU-im voltak, de Ryzen az én tetszésemet is elnyerte, többek között a világbajnok ár-érték aránya miatt. Így az Ryzen 5 1600 után most egy Ryzen 5 2600 került beépítésre, gyári hűtéssel. Az 1600-ast stock coolerrel fel tudtam tornázni 3800 Mhz-re, játékok alatt olyan 74 fok körül mozgott 1.3 V feszültséggel. Ez szerintem korrekt eredmény volt, bár FurMark stresszel 10 perc után a 80 fok is megvolt simán, de ezzel nem foglalkoztam.
    Térjünk is át jelenlegi szépségre, a 2600-ra! Itt a Wraith Spire-t váltotta a Wraith Stealth gyári CPU hűtő.

    Folytatás...

    zakarmihaly 4 éve 28

  • Gainward Phoenix RTX 2060 teszt

    Egy viszonylag hosszú és kellemetlen huzavona után, egy ASUS DUAL-X 1660 TI kártyától megszabadultam és visszakaptam a pénzem. Ezután sikerült 8 ezer forint hozzápakolásával beszerezni ezt a címben szereplő szépséget, amihez ráadásul 3 játék (Anthem,Metro, BFV) közül is választhattam egyet, így mindenképpen úgy gondolom, jól jöttem ki az üzletből. Amikor felkerestem az árukereső oldalak egyikét szembetűnt hogy már viszonylag "olcsón" (legalábbis a többi RTX 2060-hoz viszonyítva) hozzájuthatunk a Gainward PHOENIX hűtésével ellátott darabhoz. Ha jól emlékszem az első "gamer" kártyám, amit saját zsebpénz és a szülők noszogatása után sikerült beszereznem, szintén egy Gainward termék, nevezetesen a 6600 GT volt. Akkoriban persze még azt sem tudtam mit jelent az hogy GPU, így nem különösebben tudom hogy milyen termék volt, de futottak rajta a játékok és soha nem volt vele semmi bajom, pedig évekig használtam. Tehát, egy régi, megbízható gyártóról van szó, lapozhatunk. Ezután nem volt mit tenni fel kellett csapni a PH fórumot is, ahonnan az utóbbi évek során sikerült több-kevesebb információt felporszívóznom a hardverek gyönyörű világából. Itt is azt a tanácsot kaptam, hogy nyugodtan megvehetem a kiszemelt kártyát, mert ár-érték arányban egy kiváló darabról van szó. Tehát a jogi hercehurcák, az egymásra mutogatás, fenyegetőzés és végül megkönnyebbülés után magabiztosan megrendeltem egy bejáratott webáruházból a címben szereplő VGA-t.

    Folytatás...

    zakarmihaly 5 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.