2019. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Adataim biztonsági másolatának elkészítése 2.

  A mai napon a Facebookon eljutott hozzám egy megosztás, amiben fotós cuccokat loptak el, köztük külső hdd-ket, melyek mind egy fizikai térben voltak. A tulajdonos valószínűleg nem készült a legrosszabbra, a serial számokat sem írta le, dobozzal együtt lopták el, pótolhatatlan értékek vesztek oda, egy élet, de legalábbis évek munkája. Erről eszembe jutott, hogy tulajdonképpen én is hasonlóan felelőtlen vagyok, mert várok és várok, hogy miután elrendeztem a fájljaimat (melyek az egyetlen! külső merevlemezen vannak rajta), akkor kezdek neki az adataim átmásolásának egy másik tárolóra…

  Na, ez volt számomra egy kis ébresztő, hogy azonnal neki is lássak a 10+ éves fényképeim, archivált szerződések, egyetemi beadandóim, jegyzeteim, tehát majdnem „minden” adatom másolásához, ami az évek alatt felgyülemlett.

  Ehhez a FreeFileSync nevű ingyenes programot használtam, gondoltam, hogy lépésről lépésre veszem a szinkronizálás folyamatát. Számomra elsődleges volt, hogyha valamit módosítok „A” merevlemezen, akkor az szinkronizálás útján tükröződjön „B” lemezen is, tehát itt a mirroring funkció működését fogom bemutatni.

  Folytatás...

  xanad 1 éve 4

 • Gondolatok adataink biztonságos tárolásáról

  Elöljáróban csak annyit, hogy már évek óta olvasom a mobilarenát és a lapcsalád többi tagját, azonban ez lesz az első blogbejegyzésem. Fogadjátok szeretettel!

  Ahogy körülnézek, azt látom, hogy nagyon kevesen figyelnek oda arra, hogy legyen másolatuk fontos adataikról, nem figyelnek oda kellőképpen erre, márpedig a baj előbb-utóbb jelentkezni fog egy szektorhibás merevlemez, egy memóriakártya, amely felmondta a szolgálatot, vagy éppen egy zsarolóvírus képében. Ezek tulajdonképpen időzített bombaként működnek, így fontos tudni, hogy az ördög nem alszik.
  Röviden annyit, hogy a laptopomban egy 256-os ssd van, illetve van egy 1 TB-os külső tárolóm. Az alapelv ugye az, hogy legalább két, egymástól független másolatunk legyen, lehetőleg két különböző helyen (szülők, család, barátnő, stb.).

  Én ehhez a külső merevlemezhez tervezek venni még egy merevlemezt, ez lesz tkp. a „alapja” az adatmentő projektemnek. Az adataimat ezen a merevlemezen tárolom, csak az éppen aktuális dokumentumok, projektfájlok vannak az ssd-n. (A következő lépés majd az lesz, hogy ezeket az ideiglenes fájlokat egy felhőben szinkronizált mappában tároljam.)

  Folytatás...

  xanad 1 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.