Hirdetés

2021. november 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Milyen lenne az ideális telefon?

  Először csak a kérdés merült fel, hogy telefon kéne. Emberi méretű, modern, szerethető.

  Utána nagy kínlódások jöttek, mert nem igazán tudtam dönteni a Galaxy S7 és a Sony Z5 Compact között, mivel az utóbbit még kipróbálni sem tudtam. Viszont utóbbit karácsonykor 130k-ért lehetett akciósan megvenni, az S7-et meg 150k-ért. És ez árban túl kicsi, tudásban meg túl nagy különbség volt ahhoz, hogy a Z5Compactot válasszam. Szóval végül egy S7 lett a vége.

  De.

  Most hogy itt van már a kezemben az S7, és használom kb egy hónapja, bár sok tekintetben valóban nagyon szuper készülék, például sebességben és kamerában kifejezetten elégedett vagyok vele, sajnos megváltást és áradó lelkesedést még mindig nem érzek. Ahhoz képest, hogy 5,1"-os a kijelzője, egészen kompakt kis eszköz, de ez az 5,1" nekem egy hangyányit még mindig nagy. Aztán itt van az ékszer-feeling.

  Folytatás...

  Wyll 5 éve 10

 • Mi az, hogy FORRÁSKÓD?

  Néha felmerülnek ezek a fogalmak. Pl. pár éve annak kapcsán, hogy a Pénzügyminisztérium nem tud vagy nem akar sok pénzt fizetni egy őáltala használt, számára nagyon fontos, de külsős cég által fejlesztett program új verziójáért. Pedig muszáj neki, mert nem nála van a mágikus forráskód.

  (UPDATE: megvan az eset, lásd a cikk végén.)

  ***

  Miért van ez? Miért kéne egyáltalán megvennie? Mi az a forráskód? Hogy is van ez?

  Most megpróbálom ezt leírni nagyon egyszerűen, elnagyolva, laikusoknak.

  A kód szó a programozásban a programozó által írt programkódot jelenti. Ez egy emberileg olvasható szöveges file, ami nem is csoda, hiszen ezt állítja elő a programozó, amikor írja a programot, azaz amikor programoz. És mint ilyen, persze változatható, ellenőrizhető, továbbfejleszthető, stb.

  Ebből készül aztán az .exe file. Ennek a tartalma már emberileg nem értelmezhető (úgy mondjuk hogy bináris), ezt hatja végre a számítógépben a processzor, ezért ezt módosítani is gyakorlatilag lehetetlen.

  Folytatás...

  Wyll 5 éve 6

 • Milyen telefont vegyek szerintetek? - UPDATED

  Van most egy sárgászöld színű HTC Windows Phone 8X-em. A megjelenésekor, 2012 őszén még amennyire tudom kb. Windows Phone csúcstelefon-féleség volt. Én 2013 karácsonyára kaptam, használtan, de tökéletes állapotban.

  Imádom benne a különc színét, a különc oprendszert, az emberi méretét (4,3"), a szép kijelzőt és az ingyenes offline világtérképet!!

  De elment az idő. A lassan tönkremenő akksija egyre kevesebbet bír, egyre szűkebb az a 16GB tárhely, néha kicsit furán viselkedik a készülék, és hát a Win10 sem jár már hozzá. (Köszi M$!!!)

  Ezért kéne helyette valami más, a karácsony is pont kapóra jönne, de az igazat megvallva még az irányt sem tudom :U

  Szívesen kipróbálnám az Epült, marha jó telók az ájfónok, csak nem annyira, mint amennyit kérnek értük. (K**va drágák szerintem.)
  Az Android valahogy azért nem vonz, mert mindenkinek olyan van. Igazából jó WP-snek lenni, nézni ahogy az emberek rácsodálkoznak, hogy "HTC-n Windows? Az meg hogy lehet? Ráhekkelted?" Szóval kicsit különc érzés, ami amúgy is rám vall :)) De persze nincs bajom az Androiddal, csak semmi extra. És offline világtérkép sincs benne :N

  Folytatás...

  Wyll 5 éve 69

 • Szélsőséges rangok - ötletelés

  Azt hiszem, ezt most csak így ideteszem......

  Wyll 6 éve 96

 • Milyen laptopot vegyek szerintetek?

  Kelleni fog lassan egy új laptop.
  2010 óta van egy Dell Studio 1555-ösöm, nagyon szeretem, de lassan eljár felette az idő. Most is épp elromlott :( Pár dolgot azonban megszerettem benne:

  - laptophoz képest szerintem elég jó minőségű és erejű hangja van ("mélynyomó" is van benne), ezt jó volna, ha az utódai is megőriznék valamennyire
  - szuper FHD kijelző; habár TN, de nagyon jónak érzem a saját referenciáim alapján, és azért én photoshopozok néhanapján
  - nem ment tönkre a zsanér életének eddigi 6 éve alatt (azért mára már lazult)
  - oldalt van a töltőnyílás, így ha kell, nyugodtan hátra lehet dönteni a gépet, nem kell óvni-védeni a tápcsatlakozót a kitöréstől

  Amiben gondolkodom:
  Használt Dell vagy ThinkPad üzleti kategóriája, esetleg valami igényesebb konzumer. (pl. Lenovo Y50-t vagy y510p -t nézegettem, de szóljatok, ha ezek nem az igényes konzumer kategória)

  Olyan 200k körül örülnék ha kijönne. Nagyon max 250, de azt akkor nagyon meg kell indokolni.

  Folytatás...

  Wyll 7 éve 43

 • Pendrive-on Wear Leveling? SSD+USB3?

  Régóta használatban van nálunk egy 2,5"-es PATA HDD egy PATA>USB átalakítós külső ház ölelésében: igen fontos adatokat, munkafájlokat hordoz nap mint nap. A minap tönkrement a régóta használt külső ház (de szerencsére a mai napig kapni még 2,5"-es pata>usb átalakítós házat!OMG), amely esemény hatására korszerűsítésre fog kerülni az egész napi-szintű-fájlhordozó megoldás.

  Felmerül, hogy mivel legyen lecserélve a rendszer: HDD ismét, vagy SSD, vagy PENDRIVE?
  Miközben ezen agyalunk (és a mérleg nyelve egyre inkább az SSD felé dől), felmerült bennem néhány érdekesnek tűnő kérdés.

  1. Pendrive-ok és a Wear Leveling
  Mivel ma már simán kapni a boltban 32-64-128 gigás pendrive-okat is, és ezek – akárcsak az SSD-k – szintén NAND lapkákra épülnek, egyre jogosabban merül fel a kérdés: vajon itt gondoskodik-e valamilyen eljárás a memóriacellák elhasználódásának kiegyenlítéséről? Mert ha a csettegős 1GB-os agyonhasznált darab megadja magát, akkor viszonylag könnyen rámondom, hogy egyebassza, kiszolgálta magát. De ha egy 64GB-os tenné holnapután ugyanezt, akkor már kevésbé lenne őszinte a mosolyom. Napersze, egy 64-esnek kb. 64-szeres az élettartama is – pláne, hogy egy 1gigásat vélhetően sokkal többször sikerült csurig tölteni, mint a 64-eset kell majd, bár itt nem tudom, van-e egyáltalán wear leveling. A kérdés az, gondolom, hogy milyen vezérlőkkel csinálják manapság a pendrive-okat.

  Folytatás...

  Wyll 7 éve 5

 • Mi fán terem a LaTeX?

  Betekintés a Microsoft Office Wordön kívüli szövegszerkesztés világába - főleg műszakisoknak ajánlott!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 8 éve 53

 • Így alakul át egy forráskép avatarrá

  Már rég meg akartam csinálni ezt a GIF-et. Általában amikor az ember (vagy legalábbis én) avatart csinálok, az egy olyan folyamat, aminek során nem őrződik meg a forráskép eredeti állapota. Ez azért van, mert nem mindig tudom előre, hogy milyen módosításokra lesz még szükség, ennek hiányában pedig nem mindig lehet úgy előredolgozni, hogy az utólag visszacsinálható legyen. Persze azért érdemes törekedni erre mégis. Képszerkesztő körökben ezt roncsolásmentes képszerkesztésnek hívják
  (Persze a nagyobb formátumú művészek, akik szintén Photoshoppal dolgoznak, de maguk rajzolnak mindent, valószínűleg kevésbé aggódnak az ilyesmiken.)

  Itt azonban a Clyde Radcliffe-ből – a Creatures című, régi Commodore 64-es videójáték franchise főszereplőjéből – készülő avatar esetében úgy alakult, hogy utólag is nagyon szépen, rétegről rétegre visszakövethető maradt az avatar fejlődése. Ezért tudtam most megcsinálni ezt a GIF-et. :)

  (A másik módszer a munka alatti folyamatos fotózás vagy videózás lenne – ami persze nagyobb odafigyelést kíván, ill. egyszer már megcsináltam.)

  Folytatás...

  Wyll 8 éve 2

 • Hogyan készül egy avatar – speed painting videó

  Mivel megígértem, ezért most örömmel mutatom be az első videót, mely megörökíti, hogyan is készül egy ilyen egyedi arckép:

  Mivel a forráskép a legkevésbé sem volt rajzfilmszerű, de legalább elég nagy volt, ez most egy olyan eset, amikor teljesen újrarajzoltam az egészet. Ilyen azért viszonylag ritkán fordul elő. Főleg azért, mert ez nagyon sok idő – a videó eredetijének időtartama kb. 1:45 óra, tehát amit itt láttok, az majdnem 10x -es sebesség. :)

  És ez még nem minden, hiszen azóta "természetesen" még módosult a kiskrapek, pl lefelejtettem oldalt a lógó csatot, a fejét kisebbre vettem, stb...

  Tehát ha valaki nem tud mit kezdeni a sok szabadidejével, az jöjjön arcképgyárosnak! ;]

  Wyll 9 éve 61

 • Prohardver Játék Megoldások

  A PH! 2012. májusi ASUS-os nyereményjátékának megoldásai:

  (Ezek persze csak példák, máshol is meg lehetett találni a válaszokat.)

  1. Az ASUS név eredete → ASUS honlap, "Rólunk" részleg

  2. Első ASUS grafikus kártya éve → ASUS Facebook oldal legalja

  3. ASUS DirectCU fő jellemzője → hivatalos ASUS DirectCU oldal

  4. ASUS GPU Tweakkel állítható paraméterek → hivatalos ASUS GPU Tweak oldal

  5. ASUS GPU Tweakbe beépített program → ld. 4. kérdés

  6. CrossFire HD7770 stream procik száma → PH!-n: "Radeon HD 7770 és HD 7750 teszt"

  7. AMD legújabb mikroarchitektúrája → PH!-n: "A reformok útjára lép az új, Radeon 7900 sorozat"

  Folytatás...

  Wyll 10 éve 1

 • Arcképgyárosok kérései

  Mit is várunk egy lelkes jelentkezőtől az egyedi arcképszerkesztés során?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 10 éve 36

 • Scanner - ismeritek?

  "Hogyne ismerném", merül fel benned a kérdés, igaz? Nos nem, nem a síkágyas lapszkennerről lesz most szó, csupán egy nagyon hasznos, ingyenes és talán kevéssé ismert, apró kis windowsos progira szeretném felhívni a figyelmet.
  Ez a neve, hogy Scanner, és egy német csávó, Steffen Gerlach írta.

  Sok-sok évvel ezelőtt, talán még egy Chip magazinban leltem rá az ajánlott programok között, és a sok egyéb "hasonlóan hasznos" alkalmazással ellentétben ő máig megmaradt.
  Leginkább olyankor kerül elő, amikor betelik a winchester, ez a progi ugyanis azt mutatja meg nagyon látványosan és intuitívan, hogy mi mennyi helyet foglal el a merevlemezünkön. Ehhez az indításakor átnézi az egész diszket - kicsit várni kell -, majd egy körgyűrű-diagrammon elénk tárja a teljes mappastruktúrát. Méghozzá úgy, hogy minden mappa és file a méretével arányos nagyságú (szögméretű) körcikkely képében jelenik meg a diagrammon. Egyből a szemünkbe ötlik tehát, ha a fél meghajtón csupán egyetlen mappa terpeszkedik (ennek a neve tipikusan xxx, filmek, vagy valami hasonló szokott lenni :DDD). A fenti példán a C: partíció látható, és a baloldali nagy piros a Windows mappa.

  Folytatás...

  Wyll 10 éve 13

 • Most nagyon szemét vagyok?... >:)

  Mit tesz három évad...

  Bocs, Penny, de ezt muszáj volt.... :D :D :D

  :B

  Wyll 11 éve 25

 • Nem tetszik a Starcraft 2...

  Ma letöltöttem, játszottam vele, és nem tetszik.

  Igaz, hogy a laptopomban lévő HD4570 csak low beállítással tudja élvezhető sebességgel futtatni, de akkor is.
  (Az előd még 486-oson is eldöcögött - most hol a híres optimalizáció?)
  És az is igaz, hogy csak az első 4 küldetést csináltam meg, de akkor is.
  Nem fogott meg, ez a lényeg.

  Először is nem jön be a 3D. Aztán pedig nem jön be a hangulat.

  A 3D miatt minden kerek, duci, "puha", kiváltképp az épületek. Jájj! Mintha valami baba-show-ban lennénk.
  (A protossokról nem is beszélve. (Most láttam őket videón.) Az addig ok, hogy ők mindig is amolyan nemesebb lények voltak, na de kérem.... egy mesebéli színpompás csilingelő varázsfalu kutyafüle egy SC2 protoss bázishoz képest.)

  A hangulat pedig... Ezt sajnálom a legjobban. Hol van az űr végtelenje felett lebegő platformokon történő megszeppent, óvatos építkezés közbeni szorongás, kiszolgáltatottságérzés, egyedüllét, félelem? Hogy lehet, hogy a küldetések között átvezető, többablakos megbeszélések stílusos, szinte concept-artba hajló helyszíneit halál szimpla, szinte csúnya küldetés-előnézeti ablakok vették át? Oké, tudom, ennél sokkal komplexebb, 3D világban mozoghatok minden küldetések között, de az nem ugyanaz. Valahogy sokkal kevésbé intenzív élmény. Meg már alapból az is, hogy MINDEN küldetés között van valami eleve 3D-s átvezető.

  Folytatás...

  Wyll 11 éve 23

 • Jól csinálom??

  Én úgy tudtam, hogy a Dell egy hűdeszuper computer company, erre a következőt találtam.

  Laptopom (Dell Studio 1555) videokártyájához (Mobility Radeon HD4570) legújabb driver keresés:


  Dell honlap


  AMD/ATI honlap

  1. Jól látom (lehetséges-e egyáltalán), hogy ekkora a lemaradás?
  2. Ugye nyugodtan használhatom a legfrissebb officialt, és nincs gond abból, hogy nem Dell-specifikus?

  Wyll 11 éve 12

 • HELP! Keresek egy szexi képsorozatot! (UPDATED!)

  UPDATE: MEGVANNAK! Nézd meg a #10-es hozzászólást

  ______________________________________________________________

  Sziasztok!

  Évekkel ezelőtt találtam valahol egy pár képet egy témában, és most szeretném újra megtalálni őket, de nagyon nehéz ezt kulcsszavakkal jól megfogalmazni, így a Google után az emberiség kollektív tudatához fordulnék, azaz hozzátok :P

  A képek rajzok voltak. Bizonyára számítógéppel készített, nagyon szép, igényes, élénk színekkel megrajzolt, rajzfilmszerű rajzok. (Ilyesmi stílusú tehát.)

  A téma azonban nem mindennapi! A rajzok különleges, emberszerű női lényeket ábrázoltak, akiknek hol extra nagy füle volt, hol extra nagy farka (nem, nem pénisz, hanem álltszerű, hosszú farok, bojttal), hol talán patája is, némelyik asszem foltos volt, a másiknak a színe nem volt épp emberi (pl. kékre emlékszem), és a tetejébe jó részük extra kövér volt. Igen, nagyon-nagyon dagadtak voltak, kirívóan hájasak, terebélyes fenekekkel, mellekkel, egyiknek azt hiszem a hasa volt pl irreálisan nagy, egy másik meg úgy rémlik a saját felnyalábolt hosszú farkát tartotta maga előtt – azonban (figyelem!) nem voltak rondák.

  Folytatás...

  Wyll 11 éve 12

 • Én csináltam :)

  Nektek tetszik? Jó poén?
  Kíváncsi vagyok, vajon viszontlátom-e majd valahol az interneten... :B

  Figyelem! Egy nehezen kitalálható, igen fárasztó szóviccet kell keresni a képen!

  Wyll 11 éve 15

 • Minimálbért a politikusoknak?

  A minap kaptam egy meghívást iWiW-en a Minimálbért a politikusoknak nevű klubba.
  Nem csatlakoztam. Leírtam a meghívómnak, hogy miért nem, és most leírom nektek is.

  Én nem értek egyet azzal, hogy minimálbért kéne adni a politikusainknak! Mégpedig azért nem, mert akkor senki nem akarna politikusnak tanulni és menni, pedig szerintem éppen nagyon nagy szükség volna rá, hogy új, felkészült, megbízható arcok jelenjenek meg a közpolitikában. Enélkül csak a legalja, puszta hataloméh-vezérelt elmeroggyantak akarnának politikusnak menni.

  A jó szakembereket mindig mindenhol jól meg kell fizetni. Ez az egyik elem, ami biztosítja, hogy szívesen és odaadással tanuljanak és dolgozzanak a szakmájukban, és hogy mindig legyen egy kis harc a legjobb helyekért, ahova így mindig a lehető legjobb emberek kerülnek be.

  A baj tehát nem a fizetéssel van szerintem. Hanem a másik elemmel, a kontrollal. Azzal a rendszerrel, ami nem teszi lehetővé a hatalom birtokosának (a népnek), hogy – teszem azt – örökre eltiltsa a közügyektől azokat, akik miután megkapták a nép bizalmát, és felesküdtek az Alkotmányra és Magyarország szolgálatára, mindezt kihasználva, felelőtlen és aljas módon, önérdekektől vezérelve játszadoznak egy egész társadalom gazdasági és morális sorsával.

  Folytatás...

  Wyll 11 éve

 • Az új Hardverapró - gondolatok

  Kezdjük el már most emésztgetni a rövidesen megújuló Hardverapróval járó előnyöket és hátrányokat

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 11 éve 619

 • Na most szartam be a Win7-en

  Azt tudtam már, hogy egy rendszer felállítása, felfrissítése, a drivertelepítések, meg az összes szar, amit (re)install után csinálni kell, az Windows 7 esetében sokkal gyorsabb lesz, mert ugye sokkal újabb rendszer, sokkal több benne a gyári driver, gyorsabb a telepítés, kényelmesebb használat, meg amúgy is azért egy lassan 10 éve megjelent oprendszert (WinXP) naprakésszé tenni mégsem összemérhető azzal, mint amennyi egy alig 1,5 éve megjelentet.

  Na de hogy alapból névre szóló pontossággal felismerje a Logitech egeremet, amihez (figyelem!) dedikált (tényleg pontosan így néz ki) nagyfelbontású ikonja van, és mindezt még mielőtt a Logitech-féle SetPoint -ot feltelepítettem volna - na azért erre nem számítottam:


  :Y

  :C

  Apró örömök az életben.
  Hát csak ennyit akartam elújságolni. :)

  Wyll 11 éve 28

 • Loituma - megunhatatlan

  Miért van az, hogy órákon keresztül tudom hallgatni a Loitumát???

  Amúgy nem vagyok egy nagy audió fogyasztó, sőt a legritkább esetekben hallgatok zenét útközben, inkább csak gépen tolok be néha valamit takarításhoz, mosogatáshoz (wireless füllhallgató rulz :D életem egyik legjobb vétele volt, már vagy 6 éve hűen szolgál :R és szarok rá hogy röhögnek rajtam a hátam mögött miközben énekelek mosogatás közben fejemen a fülessel! :DDD ). Anno, mikor bejött az I feel lonley, az akkor valamiért nagyon bejött, de azt is meghallgattam vagy 10x egymás után, jó is volt, és kész, elmúlt a varázs.

  A nagy legenda - plusz egy örök sláger :)

  Folytatás...

  Wyll 11 éve 5

 • Mi is ennek a számnak a címe?

  Ugye nem kell ecsetelnem a szituációt, mikor ott a fejedben a dallam, menthetetlenül beleragadt, de te vagy nem tudod a szám címét, vagy épp csak nem jut eszedbe?!

  Velem is ez történt, és napokig kerestem a megoldást, de nem találtam.
  Szerencsére kb negyed órával ezelőtt rábukkantam a

  WhatZatSong?!

  oldalra, amit pont erre a szituációra találtak ki - úgy tűnik nagyon sokaknak van a fentihez hasonló problémájuk a világban. Rávettem magam hogy regisztráljak, majd katt a Search gonbra, beírtam hogy férfi énekli, és hogy - amennyire sejtettem - angol Pop/Rock kb a 90-es évekből, felfütyültem az online rekorderrel a dallamot(!) (sima flashes rekorder, csak itt a laptop webcam-ja helyett annak a mikrofonját használja), OK.

  Mint kiderült, a 90-es évekkel jól mellélőttem, mert '83-as számról van szó, de ennek ellenére az oldal közösségének egyik tagjától (mert hogy ilyen közösségi alapon működik ez az egész) 1 perc alatt ott volt kommentben a jó megoldás!!!

  :Y :C

  Folytatás...

  Wyll 11 éve 13

 • Fórumlistázási beállítások - KÉP(let)esen szólva

  Ezt már rég meg akartam csinálni, és ígyis-úgyis megmutattam volna, de most kérdésem is van hozzá: szerintetek melyik kép a jobb, egyértelműbb?

  Ez jobban tükrözi a valóságot, mivel azt is mutatja, hogy az adott beállítások mellett jobbra vagy balra lehet-e lapozni a fórumban (a közeli nagytól a távolabbiak fele - nem tudom, egyértelmű-e):

  Ez nem követi a fórum lapozási irányát, de talán könnyebben emészthető:

  Még két általános meglátás:

  A felső két változatnak (kezdő blokk: első) szerény véleményem szerint nem sok értelme van. Ki akarna egy fórumot a legrégebbi hozzászólástól (legelső blokktól) kezdeni olvasni?
  - aki meg akarja nézni az első hozzászólást – ritka
  - aki végig akarja olvasni a fórumot az elejétől – nagyon ritka
  → simán elfogadható, hogy ilyenkor kézzel kelljen neki odanavigálni, mivel ez csak egyetlen kattintás.

  Folytatás...

  Wyll 11 éve 6

 • Miért tabu a szex?

  Miért van az, hogy bunkóság megkérdezni valakit, hogy esetleg volna-e kedve szexelni egyet velünk? Sőt, ha belegondolunk, egy ilyen kérdésen csak egy csaj bukna ki. Ha csaj mondana ilyet egy fiúnak, az valószínűleg először nem hinne a fülének, alig tudná elhinni, hogy ilyen tényleg megtörténhet vele, de aztán sietve igent mondana a dologra.

  Tudom, tudom, nem erkölcsös. De mi az az erkölcs? Régen a lányoknak azt tanították az anyukáik, hogy nehogy magukhoz merjenek nyúlni, mert az rossz dolog, sőt, legjobb ha a szexnek még a gondolata is távol marad a buksijuktól. Ennek az lett az eredménye, hogy lett egy csomó befordult csaj, akik szorongások közt élték át a saját serdülő- és fiatalkorukat, ráadásul mire eljött volna a már "legális", "erkölcsös" házasélet ideje, halvány lila fogalmuk sem volt róla, hogy most mi is volna a teendő - már úgy a dolognak semmilyen vonatkozásában sem.
  Jó, ez nyilván a másik véglet.

  Nem azt mondom, hogy mindenki kúrjon orrba-szájba, felelőtlenül, állandóan, úton-útszélen, mindenki mindenkivel, bármit lehessen, "gyík" legyen aki nem vállalja be, túl fiatalon, ész nélkül, ésatöbbi, ésatöbbi. Nyilván nem ezt akarom.

  Folytatás...

  Wyll 11 éve 98

 • iPhone 4-et – de melyik csomagban?

  Elemzés: mely csomagokban lehet érdemes megvenni az iPhone 4-et a T-mobile–nál

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 11 éve 150

 • A pofám leszakad, de menten - az NHH alakít

  Ezen behaltam.

  Történt, hogy felmásztam a UPC oldalára, ahol rájöttem, hogy "komoly" számításokat kell végezni, hogy kiderüljön, effektíve milyen sebességet is biztosítanak az ember számára az egyes internet csomagok:

  Az oldal 2010. 03. 05-én is már így nézett ki

  Ezzel ugye az a baj, hogy totál semmit nem mond a 15Mbps-hez képest az 5120kbit/s.
  Sem az írásmód, sem a nagyságrend nem azonos.
  (Oké, tudom, ki lehet számolni, de a baj pont ezzel van, hogy számolni kell. Egy óvónénitől ez elvárható? Nyilván nem!)

  Ezen kicsit felcsesztem magam, így olyat tettem, amilyet még soha: küldtem egy gyönyörűen megfogalmazott bejelentést a Nemzeti Hírközlési Hatóságnak, hogy ugyan, nézzenek már rá a UPC-re, mert ez így közel sem korrekt, és az NHH feladata "a tisztességes, hatékony verseny kialakítása és fenntartása, valamint a szolgáltatók jogkövető magatartásának felügyelete".

  Itt a visszaigazolás a gyönyörűséges írásom fogadásáról, benne olvasható az is, amit írtam:

  Folytatás...

  Wyll 11 éve 14

 • A hagymás tejföl legendája

  Négyszereplős íz-teszt egyazon témára - egy villanykaros tollából

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 11 éve 47

 • Egy millányi apró

  A Hardverapró! apróhirdetéseinek számáról van szó, és igazából már jóval felette is járunk az egymilliónak:

  Egy milla apró
  :Y

  Úgyhogy egyrészt:

  GRAT A PH! STÁBNAK! :R
  (Meg persze a hirdetőknek is :) )

  Másrészt:
  Valaki nem tudja, hogy lehet megnézni a száma alapján, hogy melyik volt pont az egymilliomodik?

  Wyll 11 éve 10

 • Értesítő saját apróhirdetéshez - LÉTEZIK!

  Sok hirdetésben olvasni ilyent és ehhez hasonlókat, hogy priviben érdeklődj, mert az hamarabb észreveszem!

  Az ilyeneknek üzenem a következőt, ill. ezentúl minden ilyen hirdetésbe be lehet linkelni ezt az írásomat ;]

  Ahogy minden fórumhoz, a saját apróhirdetésedéhez is lehet kérni értesítőt:

  Így e-mailt kapsz, ha hozzászóltak, ahogy az a priviknél is kérhető.
  Bár az új privikhez hasonló kiemelést így sem kapsz, de sokkal több mint a semmi! Meg hát az eladó érdeke, hogy minél több helyen és minél gyorsabban tájékoztathassa a leendő vásárlóit.

  Úgyhogy! :K

  Wyll 11 éve 3

 • HELP!!! Keresek egy durva konfigot a neten! ...

  Nemrég volt egy hír vagy cikk, de nem itt PH!-n (talán a pcdome.hu-n, de az is lehet hogy maga a hír már egy külföldi oldalon volt, mindenesetre sötét színvilág rémlik), hogy egy nem tudom milyen talán híresebb (hardveres vonatkozású) külföldi csávó, de lehet hogy csak egy fórumozó, összeállította álmai számítógépét, és volt egy link is egy oldalra/fórumra, ami ezt a történetet taglalta.
  A lényeg, hogy nem gyengén vérpofi konfigot válogatott össze a csávó, írták hogy mennyi időbe telt neki már az is, mire összeállt hogy mi is kerül bele, ki kellett gondolni hogy minden passzoljon. Ilyen asus extreme ultra gamer kategóriás alaplapra, csúcs ddr3-as memókra, maxidurva procira meg nem tudom hány (2-4) fullos videókártyára kell gondolni, ssd-k társaságában, de mindenből a legegyedibb meg leghiperszuperebb és márkás és nagyon összepasszoló meg wow! meg minden...
  Mindez szépen képekkel illusztrálva, alkatrészlistával, árlistával, meg hüledezéssel persze.
  Ház nem volt benne ha jól emlékszem.
  Forintra átszámolva olyan milliós nagyságrendű volt a bevásárlólista vége.

  Emlékszem egy ilyesmi mondatfoszlányra, hogy "láthatóan nem kevés pénzmag állt rendelkezésre a konfiguráció összeállításához", amire próbáltam keresni, de sehogysem találtam. De ez arra enged következtetni, hogy valamelyik magyar oldalon találtam a linket, ahol fűztek hozzá némi kommentet is.

  Folytatás...

  Wyll 11 éve 9

 • A világ legaranyosabb kiscicája

  Meghaltam, kész, végem van.... :O :DDD Egyszerre sírok és nevetek. :D :))

  Íme a világ legaranyosabb kiscicája...
  ...egy horpadt fejű kis tünemény...
  ...egy szívrepesztő dögönygombóc...
  ...tessék:

  :B

  Itt találtam.

  Wyll 12 éve 41

 • Monitor műtét szerviz helyett

  Pislákol a TFT-d, esetleg már a bekapcsolás is épphogycsak sikerül? Ne rohanj egyből a szervizbe!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 12 éve 52

 • Amiket szeretnék... 2.

  Amiket szeretnék 2. - Avagy a marketing vetülete énbennem.
  Újragondolva, képek lekicsinyítve, sorszámozva fontosság szerint.

  1. Logitech G9
  A jelenlegi már haldoklik – szükség. Megvan.

  2. Nokia E72
  Ez nagyon tetszik – szerelem. Megvan. Igaz, fekete.

  3. Seagate Momentus XT 500GB (HDD+SSD)
  Gyorsabb, folyékonyabb géphasználat – praktikum.

  Folytatás...

  Wyll 12 éve 6

 • Amiket szeretnék...

  Jelenleg ezeket tenném még a gépemhez, ha volna rá lehetőségem:

  Logitech G9

  Corsair HX450

  Samsung F3 1TB (HD103SJ)
  Bár most azt olvastam róla hirtelen, hogy lassabb, mint az F1 széria (HD103UJ) volt.. :U

  És persze a kihagyhatatlan :B :B , bár már nem konkrétan géphez kapcsolódóan:
  Nokia E72

  Wyll 12 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.