2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Bojler vízkőtlenítés

    Januárban arra jöttünk vissza a lakásba, hogy csöpög a bojler. Hívtunk szakit, aki vízkőtlenítette ill. cserélte benne, amit kellett. Utoljára 5 éve volt, szóval már rá is fért. Mindenhol azt olvastam, hogy mennyire csökken a fogyasztás ezután, így kíváncsian vártam az alacsonyabb villanyszámlát.

    Hát én nem tudom honnan szedte mindenki ezt a csökkenést, de nálunk semmi ilyesmi nem történt. Konkrétan az elmúlt 5 hónap éjjeli villany fogyasztás átlaga szinte teljesen megegyezik az előző 5 év átlagával, és az 5 éves fogyasztásban sem volt semmilyen növekvő trend.

    Részemről:

    weiss 11 hónapja 27

  • Ez gáz...

    Vége a fűtésszezonnak, így összevetettem szüleim családi házának gázfogyasztását a napi átlaghőmérséklettel. A házról: szoci építés, 1 szintes, 50 cm falak, valszeg gázszilikát, semmi szigetelés, csak 2 rétegű műanyag ablakok. A napi középhőmérséklet a legközelebbi meteorológiai állomásról van. Gázzal főznek, ill. a melegvizet is gáz adja, így a nyári adatok alapján (átlag 1,27 m3/nap) kompenzáltam a mérést. Őszintén nem gondoltam volna, hogy ilyen szép lineáris lesz az összefüggés. Konklúzió nincs, majd ha lesz szigetelés vagy kazáncsere, össze lehet vetni, addig is érdekességnek megteszi.

    weiss 12 hónapja 23

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.