2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Napelemes kakukkos óra készítése

    Szeretem a mindenféle zenélő, mozgó fali és álló órákat, szóval egy nap felkeltem, és azt mondtam magamnak, hogy kell egyet építenem.

    Mivel a fával való munkához semennyire sem értek, és hát vercájg sincs hozzá, ezt próbáltam megúszni, így aprón nézelődtem rossz kakukkos órák után, de közben rájöttem, hogy alapvetően mindegyik orosz Majak típusú, és ez nem igazán megfelelő. Elkezdtem kínai barátainknál is nézelődni, hátha valamelyik madáretető megfelelő volna, rendeltem is egyet, de egyrészt kicsi volt, másrészt már előre össze volt ragasztva /rejtély, hogy jött meg postán/, így ha akartam volna sem tudtam volna bele építeni. Maradt a saját gyártás.

    Ebay-ről rendelt házikó

    Hobbi boltból rendeltem 8 mm vastag préselt falapot, és ebből vágtam ki a ház részeit. Itt annyit megjegyeznék, hogy Pesten egy boltban sem kaptam ilyen lemezt, így kénytelen voltam neten rendelni, de utólag láttam, hogy papírüzletben árulnak hasonló falapot, nyilván nem ilyen célra, de az ugye mellékes. Tervrajz volt, de már kidobtam, és amúgy sem egy nagy ördöngösség 6 falapot méretezni /mondjuk nekem pont nem is sikerült rendesen :D /, úgyhogy ezt nem tudom megmutatni.

    Folytatás...

    weiss 5 éve 6

  • Odroid HC2 - Armbian, samba és egyéb

    Nem akarom bő lére ereszteni, Uzsito fórumtárs már írt egy kiváló leírást erről a rendszerről, így csak pár gondolatot írnék pluszban, hogy milyen problémákba futottam bele Armbian rendszeren.

    - Szóval nemrég vettem, de még mindig régi FW-rel van "szerelve" az USB3-SATA híd, így pár percenként lekapcsolja a HDD-t. Semmi gond, frissíteni kell, de azért jó volna, ha kijavítanák.

    - A CPU big.LITTLE rendszerű, de úgy tűnik, hogy a linux nem pakolgatja taskokat a magok között, így ha van egy programunk, amely tud több szálon dolgozni, és szeretnénk, hogy minél gyorsabban végezzen, célszerű taskset paranccsal beállítani melyik CPU magokon fusson.

    - A htop néha elfelejti a beállításokat, engem konkrétan besz@ratott, mert minden magra .LITTLE-t írt, aztán tűnt fel, hogy csak elállította magát. Ezt úgy oldottam meg, hogy elvettem tőle/magamtól a htop config fájl írási jogait.

    Folytatás...

    weiss 5 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.