2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Bogárinvázió Pesten

    Értem én, hogy tavasz van, és a bogaraknak is b@szhatnékjuk van, de ezt most konkrétan mi a rák? 3 métert nem tudok úgy menni, hogy ne legyek tele apró kis repülő köcsögökkel :(( Nem rémlik, hogy tavaly is ilyen lett volna a helyzet.

    weiss 6 éve 32

  • Tensorflow pillanatok

    A múltkor szembe jött velem egy egyszerű next-next-finish tensorflow tutorial youtube-on, szóval gondoltam felszállok én is az AI/machine learning/bullsitbingó vonatra.

    Van egy hobbi projektem, azt csinálja, hogy próbálja megsaccolni mikor fog esni nálad. Van hozzá egy minimáldizájnos web appom is, így mobilon csak elindítom, és látom, mikor jön az eső. Jól hangzik? Kár, hogy az esetek többségében nem működik felhőtlenül /pun intended/, de hát az ember szereti a gyerekét, akkor is, ha haszontalan.

    Hogy is működik az egész? Gondolom mindenki látott már radarképet az esőről, akkor is, ha nem tudta hogy az az. Olyan szép színes izé, ami az ország felett megy, araszol. Azt is mondhatnánk, hogy van neki iránya és valamilyen sebessége. Na de hogyan tudjuk meg, hogy mennyi az annyi? Egyszerű, van egy mozgásbecslés nevű algoritmus, ami meg tudja mondani, hogy kép kép között melyik szegmensek merre és mennyit mozdultak el, tehát ennek segítségével meg tudjuk mondani, hogy merre tart az eső, a saját pozíciónkat nyilván ismerjük /ha a Google location API is úgy akarja :D /, ebből pedig már tudjuk, mikor ér hozzánk az égi áldás.

    Folytatás...

    weiss 6 éve 6

  • Házdömping

    Elég régóta foglalkoztat már a kérdés, hogy hogy az istenbe van az, hogy miközben fogy a lakosság, lassan minden parkot beépítenek lakásokkal, házakkal. A falunkban már 10 éve egymás után építik a bér- és öröklakásokat, és kb. rögtön el is kelnek. Egyetlen dologra tudok gondolni, ami ezt magyarázná, és az elég morbid: a nagy- és dédszülők élettartama kitolódott, és nem halnak olyan hamar, hogy utánuk örökölni lehessen.

    weiss 6 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.