2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Gondolatok Peruról

    Nemrég jöttem vissza Peruból, és néhány gondolatot összeírtam, hátha valakinek hasznára válik. Összefüggés nélkül, ahogy az eszembe jutottak.

    - Nincs semmi kávékultúrájuk. Ne akarj kávét inni. Barátnőmmel elkövettük azt a hibát, hogy rendeltünk, ő cafe con leche-t, én pedig amerikánót. Neki kihozták a forró vizet, instant kávét és egy kis tejet, nekem valami fekete löttyöt, ami kb. ugyan az lehetett csak már összekeverve. Potom 16 solért a hülyének is megéri, nem?
    - A házaknak csak az eleje van bevakolva, a tetejükből pedig állnak ki a betonvasak.
    - A Nazca vonalak feletti repülés 130 USD, de azért a borravalót elkérik. El nem tudom képzelni mire fordítják azt a temérdek pénzt, mert a "repülőtér" iszonyatosan lepukkant. Egyébként az egész túl van misztifikálva, alig látni belőlük valamit, szerintem kidobott pénz.
    - Az embereknek semmi önfenntartási ösztönük nincs, simán kisétálnak egy többtonnás 40 személyes busz elé.
    - Keverik a metrikus és angolszász mértékegységeket. Italok pl. literben vannak, de a benzin gallonban. Távolság kilométerben /már ahol ki van írva/, de láttam mérföldet is.
    - Az italokat nagyon fura mennyiségben lehet kapni. A félliter helyett náluk 620 - 625 ml van, a nálunk szokásos 330 ml helyett 297 ml. Erre nem sikerült rájönnöm, hogy ez a gallonnak valami törtrésze, vagy honnan származik.

    Folytatás...

    weiss 7 éve 5

  • Közlekedési lámpák

    Vagy ahogy mifelénk mondják: szemaforok. Na nem azok, amiket a többszálú programoknál használsz, hanem amik az úton vannak.

    Azt hiszem, a kelleténél jobban zavarnak a következő kérdések:
    - hány wattos az égő bennük?
    - mennyi energiát használnak el pl. Budapesten?
    - milyen gyakran kell bennük égőt cserélni?
    - vagy esetleg ledesek, és nem kell?
    - ha ledesek, akkor sima fehér led, és színes üveg van előttük, vagy színes a led is?
    - melyik olcsóbb, a fehér led + színes üveg, vagy az eleve színes led?
    - nappal ugyanakkora fénnyel világítanak, mint este?

    weiss 7 éve 10

  • Flexget probléma Raspbian alatt

    Egykét havonta a flexget eljátssza azt, hogy valami rejtélyes python hibára hivatkozva nem akar működni. Jobb ötlet és útmutatás híján eddig python/flexget purge/reinstall szokott lenni a vége, de tegnap ráakadtam erre a bejegyzésre stackoverflow-n /hol máshol/. Nem az accepted answer az érdekes, hanem ez:

    sudo find /usr -name '*.pyc' -delete

    Láss csodát, működött. Azt írják, hogy van valami bug pythonban, ami elcseszi a .pyc fájlokat, de csak a 3.3-as verzióban javították, nem backportolták 2.X-re. Nem tudom, nem értek hozzá, de hátha valakinek pont jól jön.

    weiss 7 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.