2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ma kipróbáltuk az Oculus Riftet

    A cucc besz*rás, cikk pár nap múlva. Teljesen felforgathatja a videojátékok és az oktatás világát. Sajnos a mai kontrollerek és mozgásérzékelős vezérlők nagyon rosszul passzolnak hozzá, vagyis inkább nincsenek azon a szinten, amin már nem rombolnák lényegesen az OR élményt. A Kinect sem az igazi, mert nincs fizikai visszacsatolás, az OR pedig annyira belehelyez a virtuális térbe, hogy ordít a mostaninál sokkal fejlettebb kontrollerekért.

    vhunor 11 éve 2

  • Windows 7, 2013, aktív párbeszédablak. Miért?!?!

    Nem tudom felfogni, hogy a Windows 7-ben 2013 nyarára még mindig nem oldották meg, hogy ha őkelme aktív párbeszédablakot érzékel, feltartja a fehér zászlót. Például:

    - Megnyitok egy Word dokumentumot, amiben megnézem, hány karakteres az anyag. Ezt az ablakot nyitva hagyva a csoda vördprocesszor szoftver nem hajlandó másik dokumentumot megnyitni, amíg nem zárom be a karakterstatisztikás párbeszédablakot (párbeszéd = OK gomb).

    - Jobb klikk egy fájlon, majd küldés emailben. Felugrik a levél, és ettől aztán az egész Outlook teljesen használhatatlanná válik addig, amíg az említett levelet valahogy el nem tüntetem a képernyőmről.

    De legalább csináltak csempés felületet, sőt, télen már négy méretben is csempézhetünk.

    vhunor 11 éve 4

  • Szombaton jógázni voltam, tegnap a Veletechen.

    Ma a fájdalom napja van.

    vhunor 11 éve 1

  • Veletech - idclip

    vhunor 11 éve 26

  • Grafikai tervezés, McDonalds. Ja, és pina. Update! Most már csendélettel!

    Tudom én, hogy nagyon felhígult a kreatív szakma. Minden utcasarkon webdizájner, grafikus. De mégis, úgy érzem, hogy az alábbi hirdetménynek itt a helye, a nyilvánosság előtt. Íme, lehet gusztálni!

    Más. Voltam szombaton a helyi dönciben, és láttam, hogy van 1+1 akció: 400 forintért kis krumpli, plusz választható alap szendvics. Úgy döntöttem, ebben a konstrukcióban kívánok vásárolni, de ezt nem jeleztem külön a kedves leányzónak, kértem viszony mellé mást is, valahogy így.

    - Szia!
    - Szia, Mibensegíthetek Zsófi vagyok, mit adhatok?
    - Kérek szépen 1 kis krumplit, 1 csibeburgert, 1 sajtburgert, 1 epres fagyit. Itt fogyasztom, SMART kártyám is van.
    - Tessék, ezerháromhatvan.

    Ő lehúzta a SZÉP kártyát, én meg elhúztam enni, ugyanis farkaséhes voltam. A burger majszolása közben akadt meg a szemem a blokkon: Csibeburger 270.-, kis burgonya 440.-. Így, külön tételként. Mivel megszoktam, hogy 1000-1300 körül fizetek egy gyorsétteremben, a kasszánál nem tűnt fel a dolog, így persze, hogy én (is) vagyok a hibás. De. Most komolyan, annyi tisztesség nincs bennük, hogy ha külön nem kérem a dolgot, a burgert és a kis krumplit automatikusan az akciós csomagként számolják el?

    Folytatás...

    vhunor 12 éve 8

  • Kétszersült

    A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

    A kétszersült élesztővel vagy kovásszal készített kenyérszerű termék, mely némi zsiradékot vagy növényi olajat is tartalmaz. Nagy pórusú, pirítósszerű termék, magas a fehérje- és a keményítőtartalma.
    Kevés vitamint tartalmaz, ezért napjainkban is inkább kiegészítőkkel (vaj, sajt, lekvár stb.) fogyasztják. A korszerű, egészséges táplálkozásban tölt be jelentős szerepet, és egyes - a gyomor- bélrendszert érintő - megbetegedésben a diétás kezelés részeként ajánlott. Emészthetősége a készítési módjából adódóan könnyebb, mint a friss kenyereké. Az egyszerű kétszersült pékipari termék, a különleges kétszersült sütőcukrászati készítmény.

    Én 26 éves koromig azt hittem, hogy ez egy kétszer megsütött, szárított, füstölt hús (bár néha elgondolkoztam azon a kalandozós-hajózós regényeket olvasva, hogy áll ez el fogyasztható állapotban évekig).

    Azaz, cirka két évtizeddel később jött el a megvilágosodás, mint a Mikulás nemlétezésének megtudása.

    Egyszer egy atyai pofont is bekaptam, mert jobbról számítottam rá, de balról csattant.

    vhunor 12 éve 12

  • Akciós a didkó!

    vhunor 12 éve 9

  • Icewind Dale II végigjátszás

    Közel 10 éve írtam ezt a végigjátszást, de talán ma is jól jön az Elfeledett Birodalmak kalandorainak.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 12 éve 40

  • Kacsahajó-baleset: peren kívüli megállapodást kötöttek

    Peren kívüli egyezség keretében több millió dolláros kártérítésben állapodtak meg a kacsahajó-balesetben elhunyt magyar fiatalok hozzátartozói az alperesekkel. Az ügyben eljáró philadelphiai bíró jóvá is hagyta a megállapodást, amelynek értelmében a két fiatal halott hozzátartozói 15 millió dolláron, 18 túlélő pedig kétmillió dolláron osztozik.

    A két gyereket semmi nem hozhatja vissza, és a család fájdalmát sem fogja enyhíteni bármekkora kártérítés sem, de nem túlzás egy kicsit 1,6 milliárd forint?

    vhunor 12 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.