2022. november 30., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • HP 250 G4 WLAN antenna bővítés

  Néhány hónapja vásároltam használtan egy laptopot, ennek egy jellemző problémájával (típushibájával) foglalkozom az alábbiakban.

  Konfiguráció:

  HP 250 G4
  Intel i3-5005U
  8GB RAM
  250GB SSD
  USB3, ODD, stb.
  Broadcom BCM943142YHN WLAN+BT NGFF kártya HP Part. No.: 792200-001

  Amire én használom arra tökéletesen elegendő a gép, kivéve az utolsó elemet, a WLAN kártyát. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg ilyen budget laptopot adtak el világszerte, tele is van sírva az internet a kritikán aluli WLAN jelerősséggel. Magyarországon is jócskán van belőle. Sajnos én erre a nem is annyira rejtett hibára már csak vásárlás után találtam rá.

  A jelenség a következő: gyakran eldobálja a hálózatot (Ap-tól függetlenül, 3m-re a hálózati eszköztől), a jelerősség kritikán aluli. A jel nem áll be soha stabil értékre, de pillanatnyi "magas" jelszintnél is simán hajlandó bontani a kapcsolatot. Ugyanazon a helyen egy androidos telefon sokkal jobb értékeket produkál. Mindezt persze mozdulatlanul - egy asztalon, nem mozgatva, nem nyitogatva.


  Jelerősség (felső eszköz)

  Folytatás...

  Uzsito 5 éve 6

 • Home Server kialakítása Broadwell-U alapokon

  Passzív hűtéssel ellátott, kis fogyasztású, univerzálisan használható eszköz építése, linux kiszolgálóra támaszkodva.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 éve 65

 • ESP8266 alapú hálózati vezérlő

  A következő sorokon az alábbi összetett problémára keresünk megoldást:

  Mit tehetünk, ha otthoni környezetben futtatott szerverünket gyakran éri áramszünet (hála az áramszolgáltatónak)?
  Mi történik ha napokig nem tudunk hazajutni életviteli okokból, hogy újraindítsuk, rendezzük a szolgáltatásainkat?
  Mi van akkor, ha az ISP-től kapott modemünk (kombinált eszköz, de nevezzük csak így), áramszünet után időnként nem találja a kapcsolatot, csak sokadik újraindításra?

  Alkalmazzunk szünetmentes tápegységet. Ez kézenfekvő megoldás, ám sajnos előfordul több órás áramkimaradás is, az akkumulátor pedig lemerül, és megint ott állunk szerver nélkül napokig, amíg haza nem jutunk. Arra azért lehetőséget ad, hogy a szerver soft-shutdown-t tudjon csinálni a hard helyett.

  Állítsunk be AC power loss intézkedést az alaplap BIOS-ában. Így ha visszajön az áram, a rendszer képes lesz újra elindulni, azonban az említett modem jó eséllyel ismét néma marad. Internetkapcsolat nélkül pedig olyan mintha nem is menne az egész.

  Járjunk az áram- és internetszolgáltató nyakára az áramkimaradások és a szerintük hibátlan modem cseréje miatt, de leginkább költözzünk el. Sajnos a földrajzi adottságok miatt egyik szolgáltató helyett sincs másik alternatíva, a költözés pedig nem opció.

  Folytatás...

  Uzsito 5 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.