Hirdetés

2022. november 28., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Kolondrum

Ez kicsit olyan mint anno az Acer 3635Z-m. Kifosott a cég millió darab olyan gépet amiben a BIOS régisége miatt nem látta a procit rendesen és 1200MH-zn ment valakinek a noti teljes élete alatt valami 2.X GHz helyett. Húú anno hányan írtak rám ez miatt és fénysebességnyi gyorsulást tapasztaltak BIOS csere után. 1 hete Yt-n írt valaki ez miatt, de a BIOS-t már én küldtem el neki, mert elveszett a neten.

RMX3301

(#2) sanzi89


sanzi89
addikt

Ha ezt a Broadcom fost is kicseréled egy normális - akár 3 antennás - Intel kártyára, akkor lesz normálisan használható WiFi-d. A gyártóknak üzenem, hogy 3-4k környékén beszerezhetőek ebay-ről, ezeket a fosokat meg zúzzák be mielőtt belerakják a gépekbe... Borzalom, hogy egy 150k-s gépbe se jut normális Wifi, mert spórolni kell egy ezrest. :W

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#3) ontheground


ontheground
tag

Hello. Én ennek kvázi a fordítottját csináltam meg, amit te. :)
Adott volt egy MSI CR500X notebook, ingyen kaptam, darabokban. Cseréltem benne procit egy P8400-ra, meg kapott 2*2GB/800 DDR2-t is, a rossz akksi meg ment a gyüjtőkonténerbe, a házát meghagytam, mivel így nem tátong majd lyuk a noti alján.

Típushibája a zsanér szorulása, ennek következményeként a műanyagrészek törése, pótzsanér nincs, mert mindnek ugyanaz a baja. A kijelző a szalagkábellel és a wifi antennával ennek következményeként leszerelésre került, mivel már csak a kábelek tartották őket. A benne levő Ralink wifi kártya is ment a levesbe, mivel valami furcsa elgondolás alapján nem MAIN-AUX konfigurációjú, hanem a két u.fl csatija RX - TX megoldású, egyik antenna a letöltés, másik a fel, így egy antennával használhatatlan. Kapott egy Atheros chipsetű kártyát(Intel-t akartam, de drágák voltak), meg egy ilyet.
A hosszú hangszórórácsot meg szépen felpattintottam, kifúrtam, bele az RP-SMA csatoló, aztán vissza a helyére, és ment rá egy külső antenna. Azóta így használom, asztali gépként. Kicsit bután néz ki, mint egy modern Amiga vagy C64C, de szépen megy. Kettő antenna csati sajna már nem fért volna el ez az egy is a kijelző szalagkábel alaplapi csatlakozója felett levő lyukhoz illeszkedett csak.

[ Szerkesztve ]

(#4) Uzsito válasza ontheground (#3) üzenetére


Uzsito
csendes tag

Hali,

Az igen, szépen nézhet ki. :) Lényeg hogy működik és nem került semmibe.
Azt hiszem pont volt egy olyan gépem, de már ezer éve.

-Aaaapaaa...már...itt van a karácsony?! -Igen, itt van. -Hol?!

(#5) eca


eca
tag

Köszönöm a leírást pont ilyen gépem van :C bár rendeltem hozzá wifi kártyát is de csak az antenna érkezett meg. Marad a régi wifi kártya új antennával. Én az antennát kábelcsatorna híján az aksival párhuzamosan vezettem el majd vissza hajtottam mert hosszú volt majd le szigetelőszalag-oztam.
Láttam olyan videot is ami a monitorhoz viszi fel az antennát.

https://www.youtube.com/watch?v=_FHlUf1OPpA

:R

(#6) oliwire


oliwire
őstag

Nekem is szerintem ez a baj lehet a mostani HP 455 G3-mal:

Több kérdésem is van:

Elég, ha még egy 1 csatlakozós antennát veszek bele, amit elvezetek valahol a gépben?

Vagy vegyek egy ilyet? [link]
Ebben 2 csatlakozó is van, tegyem bele ezt, majd az eredeti csatlakozót húzzam le?

Esetleg vegyek egy új wifi kártyát bele, meg egy új antennát?

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.