2022. október 1., szombat

Gyorskeresés

Deluge torrent kiszolgáló + Transdrone APP

Írta: | Kulcsszavak: Deluge . Transdrone . Deluge-daemon . Deluge-web . Torrent

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Megosztanék egy viszonylag friss infót (számomra az), ami elsősorban azoknak lehet hasznos, akik Deluge torrent kiszolgálót futtatnak valamilyen eszközön (seedbox, ...), és azt Transdrone app (korábban Transdroid) segítségével érik el androidról. Erről korábban már itt írtam.

Az eddigi állapot az volt, hogy a kis Transdrone-unk a kiszolgálón futtatott deluge-web szolgáltatáshoz csatlakozott, és azon keresztül érte el a deluge-daemont (valójában a deluge-daemon menedzseli a torrenteket, a deluge-web csak egy webes UI-t ad hozzá a dologhoz). Ha nem nagyon használta az ember (ahogy én sem) a webes felületet (helyette ott a GTK UI), akkor az csak egy felesleges csomagot, némi overhead-et és számos lehetséges problémát jelentett.

Ez a 2018.02.20-án kijött Transdrone frissítéssel megváltozni látszik. Bekerült a natív Deluge RPC protokoll, így már lehet közvetlenül kapcsolódni deluge-daemonokhoz. Megmaradt a régi webui-s elérés is, Transdrone-ban szerver hozzáadásakor lehet választani Deluge 1.2+ (deluge-weben keresztüli elérés), vagy Deluge RPC (natív daemon elérés) között. A bejegyzés írásakor félkész állapotban van a dolog, az RPC-s mód csak úgy működik ha az ssl-t és a tanúsítványok válogatás nélküli elfogadását engedélyezzük az appban (ami persze egy security issue, development still in progress - info via Github).

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.