2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Bip S EGA64 paletta Paint.net alá

    A művelethez szükséges fájlok a tárhelyemen: [link]
    Most az EGA64.txt fájlra lesz szükség.

    1. Töltsük le és telepítsük a paint.net szoftvert: [link]

    2. Indítsuk el, ezután a színek ablakban a [Több] gombra kattintva láthatjuk a teljes palettát.

    3. A kis paletta négyzet menüben "A paletták mappa megnyitása" menüre kattintsunk rá.

    4. A megnyíló mappa ablakba dobjuk be az EGA64.txt fájlt.

    5. Zárjuk be a paint.net-et és nyissuk meg újra.
    6. A paletta négyzet menüben felül megjelenik egy EGA64 pont, arra kattintva betöltjük a Bip S palettát.

    Folytatás...

    Upo 4 éve

  • Amazfit BIP watchface módosítása

    Ha találtunk valami jó számlapot az órához a neten, de lenne 1-2 apróság amit meg kellene változtatni rajta, esetleg a feliratokat magyarítani, akkor könnyen megcsinálhatjuk saját kézzel, szinte pár kattintással.

    Példa legyen ez a számlap, itt fogom a hőmérséklet számait átszínezni pirosra.

    A módosításhoz a segédprogramon kívül elég egy jegyzettömb és a paint. Igény szerint persze kiváltható mással is, kinek mi jön be (én pl. notepad++ és paint.net programokat használok hozzá).

    A segédprogram pedig az AmazfitBipTools, innen tölthető le: [link] Az AmazfitBipTools.7z mindig az aktuális verziót tartalmazza.
    Tehát töltsük le a segédprogramot, és tömörítsük ki egy könyvtárba.
    Nyissuk meg ezt a könyvtárat az intézőben, egy másik ablakban pedig azt a mappát, amiben a számlap bin fájlja van.

    Folytatás...

    Upo 6 éve

  • Redmi Note 4 B20 jegyzetek

    Snapdragonos Redmi Note 4/4X változatai:

    1. Indiai 4: 2016100
    2. Kínai 4X: 2016101
    3. Global 4: 2016102
    A kód a dobozra ragasztott címkén van rajta, a Product Name sor végén, illetve a készülék hátára ragasztott kisebb címkén is.

    B20-at tudó készülék beazonosítása:

    A B20-as dobozán van egy piros "Global Version" matrica:

    Illetve még biztosabb módszer, a doboz hátán megnézni a Product Model-t, kizárólag a 2016102 változatban van B20, bármi más van ott akkor nem B20-as.

    A telefon hátán újkorában vannak leszedős címkék, a kicsin szintén rajta van a 2016102 kód, bár azokat úgyis leszedi az ember azonnal.

    Recovery (TWRP) elérése:

    Kikapcsolt telefonnál a hang+ gombot nyomva tartva bekapcsoljuk. A MI logo megjelenése után 1-2 másodperccel el lehet engedni a hangerő gombot.

    Fastboot elérése:

    Kikapcsolt telefonnál a hang- gombot nyomva tartva bekapcsoljuk. A Mitu alatti FASTBOOT felirat megjelenésekor el lehet engedni a hangerő gombot.

    Folytatás...

    Upo 7 éve

  • Mi Band/Mi Fit adatok mentése/átvitele másik készülékre

    A Mi Fit alkalmazás elvileg felhőn keresztül szinkronizálja az adatainkat, de egy másik készülékre ha telepítjük az alkalmazást, és bejelentkezünk a fiókba, akkor nem lesznek meg rajta a másik készüléken létrejött régebbi adatok. Erre a problémára találtam megoldást, ingyenes szoftverrel, egy követelmény van csak, mégpedig rootolt telefon(ok) szükséges(ek).

    Előkészületek a régi készüléken:

    1. Indítsuk el a Mi Fit-et, szinkronizáljuk a Mi Band-et (illetve ha van, akkor a mérleget és a futócipőt is, amiket ezután már nem fogok külön említeni).

    2. A beállításokban válasszuk le a Band-et.

    3. Telepítsük a System application manager-t. Indítsuk el, az indítás után esetleg felugró root elérést engedélyezzük.

    4. A megjelenő listából keressük ki a Mi fit alkalmazást, nyomjunk rá, azután a jobb felső sarokban a Manage gomb alatt válasszuk a Backup gombot. A felugró menüben a Backup application és a Backup data is legyen bepipálva, majd nyomjuk meg a Backup gombot.

    Folytatás...

    Upo 8 éve

  • Chuwi Vi8 Super Win8.1+Android4.4 dual boot tablet jegyzetek, infók

    Most még csak egy firkatömbként szolgál a bejegyzés, berakosgatom amiket találtam róla. Ha megjön akkor valószíű rendezettebb formába kerül, illetve gyakorlati tapasztalatokkal bővülhet. Elsőként mindenképp szeretnék róla mentést csinálni, ha sikerül akkor felteszem ide.

    Állapot: még nem jött meg, PostNord Receiving HUB-nál van. Megkaptam a vámról a levelet, visszaküldtem, ár dokumentumok feldolgozása van. Közben megjött, a 79$ vételárra kellett ~8700 ft-ot fizetnem, ebből 2000 a posta vámközvetítés díja, a maradék az áfa.

    Terméklap, a jobb szélső gomb a firmware update, ez most még üres.

    A tabnak közben lett itteni topikja is.

    Letöltések:

    Needrom Nem tudom, hogy jó-e a Super-hez, mert a simán nincs hdmi.

    XDA thread

    4PDA thread

    Folytatás...

    Upo 9 éve 9

  • ZTE V5 wifi MAC cím módosítása

    Sok embernek egyforma lett a WIFI MAC címe a rom frissítések során. Ez akkor okozhat gondot, ha ezek a készülékek ugyanarra a WIFI routerre akarnak csatlakozni, csomagvesztések, kapcsolódási és stabilitási problémák lehetnek. A megoldás: a WIFI vezérlő MAC címének megváltoztatása.

    A következő műveletek root-olt készüléket igényelnek. Én a telefonon futó androidos Total Commandert használtam a célra.

    Első lépés: MENTÉS!

    Készítünk egy mentést a persist partícióról, biztos ami biztos, mert ebben fogunk utána turkálni.
    Ha van működő adb kapcsolat a telefonnal, akkor ez a legegyszerűbb módszer. Dugjuk össze a telefont a géppel, és a parancssorból adjuk ki a következő parancsot:

    adb shell

    Ekkor bekerülünk az adb parancsmódba, ami a lényeg, egy $ jel után villogó kurzort látunk. Írjuk be a következő parancsot:

    su

    Folytatás...

    Upo 9 éve

  • Doogee DG150 ROOT, CWM, magyarítás

    Új fejlemény, a legújabb romban van magyar nyelv gyárilag. Letölthető ITT.

    Azért a régi írás itt marad, hátha valakinek még szüksége van rá.

    A Doogee DG150 készülék nem tartalmaz magyar nyelvet. JBART segítségével készítettem hozzá fordítást hungobungo leírása alapján. A fordításom egy frissítő zip, azaz nem teljes rom, hanem a meglevő eredeti romra kell telepíteni custom recovery alól.

    Magyarítás a DOOGEETITANS-DG150-Android4.2.2-20140104, illetve a DOOGEETITANS-DG150-Android4.2.2-20140422 romból készült, csak ahhoz használható! Más verzióra ne rakjuk fel, az is lehet hogy a telefon nem fog elindulni miatta!!!

    Ha nem ilyen verziók vannak a telefonon akkor pl. a 20140422 verzió letölthető a gyártótól és arra a 20140422 magyarítás frissíthető. ITT található meg, DG150-14-0421 név alatt.

    Folytatás...

    Upo 10 éve

  • Magyar nyelv beállítása Morelocale2 segítségével

    Mostanában "divatos" lett a mobiltelefonok vásárlása külföldről, ám előfordulhat hogy a kiszemelt készülékben gyárilag nincs magyar nyelv. Alapvetően két féle megoldás létezik a probléma megoldására. Az egyik hogy egy olyan hozzá való romot teszünk a készülékre amiben a magyar lokalizáció megtalálható. Jelen leírás nem erre vállalkozik, hanem egy másik megoldást ismertet amivel akár 90% feletti lehet a magyarítás hatásfoka és bármelyik telefonon működik.

    A Motorola Moto G mostanában igen népszerű, árához mérten igen jó készülék, neves gyártótól, jó támogatással. Ezek után szinte természetes hogy Magyarországon hivatalosan a Motorola nem forgalmazza, külföldről vagy magyarországi boltokból, webáruházakból szerezhető be. Ennek velejárója az is, hogy a Motorola sajnos úgy döntött hogy a magyar nyelvet a telefonból kispórolja.

    Így jutunk el a második módszerhez amivel nagy mértékben magyarítható a telefon, a Moto G-nél sajnos a rendszer menü és beállítások angol nyelvűek maradnak de az alkalmazások túlnyomó része magyarul fog velünk kommunikálni. Más készülékeknél előfordulhat hogy a rendszer menü is magyar lesz, ott a magyar nyelv benne maradt a rendszer rom készítésekor csak a menüben a kiválasztó listából hagyták ki.

    Folytatás...

    Upo 10 éve

  • Jiayu G3S/G3T Stanner mod magyarítás

    (Kezdetnek csak pár idevetett sor, később bővítem még.)
    Linkek összefoglalója legalul.

    Többen kértek engedélyt a letöltéshez, ez nem szükséges, publikus az egész mappa viszont be kell jelentkezni a saját google fiókba hogy engedjen letölteni.

    A romra benjoe1 bejegyzése alapján találtam rá, gondoltam kipróbálom és nagyon megtetszett a sallangmentes megtisztított rom, nincs tele a szokásos "25000 téma és ram/processzor/blútút/wifi/stb gyorsítók, lagfixek"-el. Azóta már az 1.6 verziónál jár a mod.

    Az eredeti post a 4PDA oldalon, most újra elő kellett keresnem mert az elmentett linkem már nem oda visz, ha megint eltűnik akkor a #457 hozzászólásban van.

    A mod eredeti helye, ez a rom magyar nyelvet nem tartalmaz.

    Az ott található dolgok magyarázata:

    0813_update_to_1.5.zip - ez a régebbi verziókat (1.0 .. 1.4) frissíti 1.5-re.

    Folytatás...

    Upo 11 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.