2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • EU-s védettségi igazolványt leolvasó és tároló appok Androidra és iOS-re

    Utolsó frissítés: 2021. 11. 22.

    Találtam androidos és iOS-es alkalmazásokat, amik segítenek a Magyarországon kiállított (biztos működnek más országokéval is) EU-s védettségi igazolás leolvasásában és tárolásában. Ez a lista folyamatosan bővül.

    Nyilvánosan elérhető alkalmazások Androidra és iOS-re, amikkel le lehet olvasni és ellenőrizni az EU-s védettségi igazolás QR kódját:

    EESZT Covid Control (magyar)
    CovidCheck.lu (luxemburgi)
    OverPass (szlovák; a nyelv átállítható angolra, az iOS változat még készül)
    čTečka (cseh)
    CovidGO (horvát; sikeres leolvasás után a többi adat a logó lehúzásával látható)

    Folytatás...

    Tomikaa. 3 éve 22

  • Mire jó még egy USB-s laptophűtő?

    Ha éppen nem laptopozunk, arra, hogy asztal előtt ülve vagy ágyban tespedve minket hűtsön ebben a nyári kánikulában.

    Nyilván nem olyan erős, mint egy asztali ventillátor, de azért valamennyire érezhető. Nagy előnye az asztali ventillátorral szemben, hogy kevesebbet fogyaszt (a Hama laptophűtőm egy fogyasztásmérő szerint 2 W-ot) és nincs konnektorhoz kötve, mivel powerbankra is rádugható. A papíron 6000 mAh-s powerbankom egész jól bírja vele.

    Tudom, vannak USB-s ventillátorok is. Bár azok kisebb helyen is elférnek és könnyebben irányíthatók, de csak egy propellerjük van, ami általában kisebb, mint az én laptophűtőmben. Ráadásul a kisebb méretű USB-s ventiknél a nagyon alacsony áramfelvétel miatt kikapcsolhat a powerbank.
    Mindenesetre egy nagyobb USB venti Kínából rendelve kicsit olcsóbb, mint a képen látható Hama laptophűtő. Ha valaki a kettő között vacillál és nem akar laptopot is hűteni, csak magát, talán jobban járna egy nagyobb USB-s ventillátorral. Interneten nagyjából 10 dollár körül vannak.

    Tomikaa. 6 éve 2

  • Cavion Base 6000 powerbank teszt

    Üdv. Nemrég megvettük a címben szereplő powerbankot és gondoltam, írok róla egy tesztet.

    A Cavion egy lengyel márka (persze Kínában gyártat, szóval olyasmi, mint nálunk pl. a Wayteq, Alcor), így a doboza tele van lengyel feliratokkal.

    Van egy külső és egy belső doboz. A külső, átlátszó dobozban van maga a powerbank, a belső dobozban pedig egy rövidke microUSB kábel és egy angol, lengyel használati útmutató. Ha Apple vagy USB-C portos eszközt akarunk tölteni vele (nekem nincs), kábelről nekünk kell gondoskodnunk.

    Folytatás...

    Tomikaa. 6 éve 5

  • Samsung Galaxy Young 2 DuoS (SM-G130H) használtteszt

    Üdv. Először próbálkozok telefonteszt írással. Ha találtok benne hibát, nyugodtan jelezzétek kommentben.

    A húgum pár napja lecserélte végre a címben szereplő telefonját, így részletesebben is szemügyre tudom venni. Elöljáróban annyit, hogy időutazásnak is elmegy és már csak tartaléknak jó (megvételekor is a belépőszint legeslegalja volt).

    Bevezető, tartozékok

    A telefon 2014 júniusában jelent meg, mi 1 évvel később vettük. Fehér és fekete (Silver/Iris Charcoal) színekben lehetett megvásárolni. A doboza a Samsung akkori divatjának megfelelően famintás. Szerepel rajta néhány specifikáció, a telefon típusa, képe. Kapunk hozzá egy fekete, fél Amperes töltőt és egy fehér microUSB kábelt (aminek a számítógépbe dugós része kicsit már megrepedt, de ettől még működik). Füles nincs, de talán jobb is.

    Külső, kijelző

    Folytatás...

    Tomikaa. 7 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.