2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 12 magos erőmű otthonra? Avagy agyúval egérre?

    Hardveraprón megláttam ezt a konfigot, és elfogott a gondolat, hogy mennyire lenne használható mindennnapi dolgokra: netezés, filmezés, játék. Vélemény?

    tfalcon96 8 éve 28

  • Mi legyek, ha nagy leszek?

    Sziasztok. Újabb blogbejegyzésem ismét segítségkérés lenne. Pályaválasztás alatt/előtt állok. Mindenképpen mérnöki vonalon indulnék el: gépész-, villamosmérnök vagy mérnök-informatikus. Sokat olvasgattam, de igazából nem tudok dűlőre jutni. Szerintetek melyikkel lehetne legjobb eséllyel elhelyezkedni? Illetve milyen specializációt érdemes választani? Angol középfokú nyelvvizsgával persze. Mindenképpen BSC diplomára hajtanék, legalábbis egyszer ennyi a terv.
    Mindenképpen levelezőin tanulnék, mert kénytelen leszek dolgozni is. Milyen eséllyel kaphatok szakirányú állást pl. gépészmérnök hallgatóként?

    Ha tippetek, vagy bármilyen tanácsotok van, szívesen fogadom.

    tfalcon96 9 éve 5

  • HELP! Felkészülés angol nyelvvizsgára - Hogyan?

    Sziasztok. Életem első blogbejegyzése amolyan segítségkérés lenne.
    19 éves leszek és valami munka után kellene néznem, de ez sajnos nem ilyen egyszerű. Kellett valami kiindulópont, amin elindulhatok, és ekkor kapóra is jött az angol nyelv.
    Iskolai éveim alatt megszerettem a nyelvet, jó tanárom volt és tetszett is, különösen a brit angol. Ezért is kezdtem bele annó sorozatok fordításába is a feliratok.info oldalra (Jó és segítőkész csapat).
    Ezt kb. 1 évig csináltam, és megmondom sokat segített a fejlődésben, de sajnos csak egy irányban, az angol szöveg magyar nyelvbe való átültetésében, megértésében. Ezért az angol nyelvtanom gyenge maradt, vagyis nem vagyok túl jó a szövegalkotásban, beszédben. Vagyis külföldi rendelések esetén megértetem magam, de olyan vagyok kicsit, mint a Google fordító.
    Sokat nézek angolul filmeket, sorozatokat angol felirattal, és a szöveg 95-99%%-át megértem, filmtől függően.
    Ezért úgy döntöttem, hogy minél több időt szánva rá, felhozom az angol nyelvtudásomat olyan szintre, amivel le tudok tenni egy angol, középfokú nyelvvizsgát, ami jól jönne munkavállalásban, esetleg később egyetemen. Ez magában folglalná a nyelvtan szintre hozását és a további szókincsbővítést.
    És ebben kérném a segítségeteket, vagyis hogy mégis hogyan induljak el? Illetve milyen nyelvvizsgát válasszak? (Euro, BME stb.)

    Folytatás...

    tfalcon96 9 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.