2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Layer elmélet, avagy a tudás mélysége

    Sokat gondolkoztam azon, hogy leírjam, ne írjam le. Mivel pár napja sikerült megfogalmaznom mit is gondolok valójában, ezért úgy döntöttem, mégis megosztanám.

    A Layer elmélet alatt a tudás különböző mélységi és szélességi szintjeivel való kapcsolat felépítését értem.

    Az elmélet:

    Rengeteg tudományterület létezik a világban (természettudományok, nyelvtudományok, hittudományok, műszaki tudományok, társadalomtudományok és még sorolhatnám). Egy területet lehet felszínesen, illetve lehet a legmélyebben, legjobban ismerni (a két véglet között pedig a layerek, azaz a tudásszintek vannak). A területeket egy bizonyos tudás szintjén össze lehet kapcsolni.

    PL.: Biológia - kémia. Addig amíg az ember csak a tükörbe néz és saját magát látja egy almával a kezében, az csak biológia (és felszínes tudás). Ha az ember tudása elmélyül (mélyebbre ás) a biológiában és végig gondolja, hogy az almát amit megevett nem egyben távozik belőle, hanem történik valami amitől annak az állaga megváltozik, akkor azt már biokémiának nevezhetjük. Szélesebb látókörre tesz szert, és megtalálja a kémia tudományát, de mindenképpen egyre több tudást kell gyűjtsön és egyre magasabb tudásszintre kell jusson, hogy megértse milyen anyagok hogyan alakulnak át (biológiai folyamatok), milyen kötések keletkeznek, bomlanak.

    Folytatás...

    Szevam 6 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.