2023. szeptember 23., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • DIY Ambilight másképp

  Született már pár DIY Ambilight projekt bemutató itt az oldalon, de ezekben az írásokban az volt a közös, hogy csak HTPC, vagy egyéb Androidos lejátszó tudott csak lenni a médiaforrás. Ezzel a megoldással, a többitől eltérően, viszont HDMI portról veszi le a videójelet aminek az az előnye, hogy bármilyen médiaforrással működik, legyen az PlayStation, vagy egy olyan médialejátszó, ami zárt rendszerű (pl AppleTV, szolgáltatói médiabox). A TV-vel önmagában viszont ez sem képes működni, mindenképpen kell egy HDMI csatlakozóval rendelkező forrás, tehát ez egy hátrány a Philips gyári megoldásával szemben. Ellenben működnek vele a HDR, Dolby Vision tartalmak, továbbá támogatja a HDMI CEC funkciót is (4K 120Hz-et sajnos nincs lehetőségem tesztelni).

  Ennyi bevezető után lássunk egy bevásárló listát. Itt természetesen jóbarátunk az Aliexpress, ha jól sikerül megválogatni a boltokat, akkor akár 2 hét alatt is itt lehetnek az alkatrészek. Egyes esetekben érdemes lehet átfutni a Hardverapró, vagy egyéb hazai webáruházak kínálatát. Egyszerűség kedvéért én minden alkatrészhez Ali-s forrást fogok mutatni.

  Folytatás...

  szente 1 hete 7

 • Melyik európai webshopok szállítanak Magyarországra?

  Mivel vásárlás előtt szeretem átböngészni azokat a külföldi webáruházakat, amelyek szállítanak Magyarországra, de elég kevés ilyet ismerek, ezért gondoltam létrehozok egy ilyen bejegyzést, amiben közösen összegyűjthetnénk ezeket kategóriákra lebontva. Alább leírom azokat az online áruházakat amiket én ismerek, Ti pedig megírhatnátok hozzászólásban azokat, akiket ismertek. Jöhetnek bármilyen kategóriában(nem csak műszaki), én pedig befogom tenni ebbe a bejegyzésbe.
  Tudom, hogy van külföldi rendelések topik, de azok inkább a kínai boltokra van specializálódva.

  Az EU-s webshopok számos előnnyel bírnak a kínaiakhoz képest. Pl gyorsabb szállítási idő, valós garancia, vámmentes szállítás, stb.

  Webshopok:
  Számítástechnika
  -caseking.de
  -overclockers.co.uk
  -ldlc.com

  Hangszer, DJ
  -thomann.de

  Ruházat
  -sportsdirect.com

  Folytatás...

  szente 4 éve 16

 • Vízparti szállásra ötletek?

  Sziasztok!

  Gyerekkori barátom a nyáron megnősül, és hát meg kéne tartani az a bizonyos búcsút. Mivel szereti a vizet (nem a fürdést, vagy a vízi sportokat, hanem a víz közelségét, illatát, hullámzását, stb, romantikus alkat na :) ), így jött az ötlet, hogy akkor legyen valami hangulatosabb vízparton. Azt hittem, hogy könnyű lesz találni, de nagyon nem.

  Balaton: Leginkább egy minimum hétre adnak ki szállást. Pedig találtam olyat is aki több, mint 80 ingatlant intéz, de ő sem tud adni. Ha esetleg adnak is ki egy napra, akkor általában marha drága, akár 100.000 Ft felett is lenne per nap.

  Velencei tó: Itt igazából nem találtam semmi használhatót közvetlen a parton.

  Bokodi tó: Itt bulizásra nem igazán adnak ki faházat (valahol érthető okokból), vagyis egyet találtam, de az benn van a vízben, ami amúgy tényleg hangulatos lenne, de akkor a bográcsozás kilőve. Pedig azért valaminek le kellene fojtania a sört/pálinkát :)

  Igazából semmi extra igény nincsen. Szép helyen legyen, lehessen bulizni, bográcsozni, az se baj ha van áram, és valahogy férjünk el maximum 8-an lefekvéskor is. Azt hogy hogyan az már részletkérdés. :)

  szente 6 éve 29

 • Tapasztalt Paypalosok segítsetek!

  Sziasztok!
  A gondom a következő:
  Tesómék utaltak volna a Paypal számlámra, de úgy elcseszték az utalást, ahogy illik.
  írtam nekik a Message Centerbe a sablon üzenetet ami a Paypalos topikban van,már több mint egy hete. Eddig 3 mailt kaptam tőlük, az elsőben egy FAQ volt, a másik kettőben meg Feedbacket kértek az ügyintéséről.
  Ha most bemegyek a Message Centerbe, akkor már nincs ott az üzenetem. Viszont nem jött meg a pénz a számlámra, és tesómék sem kapták vissza. Mit tudnék még tenni?
  Jártam a Paypal topikban is a gondommal, de nem tudtak segíteni.
  Előre is köszi a hasznos tippeket! :R

  szente 7 éve 17

 • Mi van veled Dollár?!

  Sziasztok!

  Tavasszal kicsit fel szeretném turbózni a gépemet, de ahogy látom a dollár árfolyamnak köszönhetően (?) eléggé elkezdtek emelkedni a hardver árak.
  Példának okáért Asus GTX 970 Strix novemberben még 110.000 Ft alatt kapható volt, most az Iponon 125.000 Ft.
  A Fractal Design Define R4 25.000 Ft-ról 33.000 Ft-ra emelkedett.

  A hozzáértőbbektől kérdezném, hogy lehet tudni, hogy meddig fog tartani ez az állapot?

  szente 9 éve 43

 • Laser Harp

  szente 9 éve 11

 • Nem tudok magamnak új telefont választani.

  Nos eladtam a Xiaomi MI2-esemet és kellene valami új telefon után nézni.
  Kettőt néztem ki, a Xiaomi MI3-at és a Huawei P7-et.

  A Xiaomi tetszik, mert ott a MIUI, a segítőkész és meglehetősen nagy felhasználói tábor, a mindig naprakész és sokfajta FW, jó HW. Hátránya, hogy kevésbé design-es, meg kicsit nagy a vastagabb káva miatt.

  A P7 oldalán pedig az eszméletlenül bejövős külcsín és anyaghasználat. Elvileg itt is van MIUI, bár kérdéses, hogy nyújt e ugyan olyan élményt, mint a Xiaomin, meg mikor és hogyan frissül az eredeti verzióhoz képest. Mondjuk MIUI nélkül még meglennék, de azért az is aggaszt, hogy milyen szoftverfrissítések jönnek még a Huaweihez. Pletykálnak ugyan a Android L-ről, de csak pletykálnak. Meg nem olyan combos a hardver, mondjuk most még biztos elég lenne, mert csak netezek leginkább a telefonon, játszani nem igazán szoktam. Tesztben olvastam, meg meg is nyomkodtam a Médiában, hogy a gyári böngésző kicsit receg zoomoláskor, ami zavar. A topikjában ugyan megnyugtattak, hogy pl Chrome-al elég smooth, de kinek mi számít annak. Ezt sajnos a Médiában nem tudtam kipróbálni. Ha nem nézne ki ilyen marha jól, akkor nem is lenne kérdés, a Xiaomit venném. Persze a Huawei oldalán van még az azonos kijelző mellett kompaktabb méret.

  Folytatás...

  szente 9 éve 32

 • Vajon mennyi lehet egy FX6300 előállítási költsége ha...

  ... már ~21.000 Ft-ért meg lehet venni? [link] :Y

  szente 9 éve 15

 • Útifilm bringával

  [link]

  szente 11 éve 5

 • Horvátországi nyaralás

  Az egyik legjobb barátommal eldöntöttük, hogy ebben az évben most már mindenképpen elmegyünk nyaralni, persze adta magát, hogy a sok szesz mellett, drága jó asszonykáinkat is elvisszük magunkkal.
  Sokat gondolkodtunk rajta, hogy mi legyen az úti cél, először a Balaton néztük ki, de tovább kutakodva rájöttünk, hogy az egy hét, Romániában a Medve tó környéke, vagy Horvátország se lenne sokkal drágább. Romániát hamar leszavaztuk, hogy ha már megyünk, akkor menjünk tenger mellé.

  Egyik munkatársam ajánlotta Crikvenicát, hogy elég közel van, nem egy kis település, van a környéken bőven látnivaló, biztos ellennénk ott egy hétig.
  "Hát akkor legyen Crikvencica!"

  Horvátország hivatalos pénze a kuna, annak a váltója a lipa. 100 lipa = 1 kuna. A határátlépéshez elég a személyi, nem kell útlevél.

  Crikvenicáról:

  Fiumétól 31 km-re délkeletre a Krk-szigetet a horvát tengerparttól elválasztó Vinodoli-csatorna partján fekszik.

  Crikvenicában található Horvátország legnagyobb kikötője, mely Közép-Horvátország és Közép-Európa egyes részeinek legközelebbi tengeri kijáratként szolgál.

  Folytatás...

  szente 11 éve 30

 • Gól öröm

  szente 11 éve 22

 • Youtube Easter Egg

  Ki ismeri?

  Menj a Youtube-ra
  Válassz ki bármilyen videót
  Állítsd meg 0:00-nál
  Tedd ki teljes képernyőre
  Egyszerre nyomd le a bal és a felfelé nyilat a billentyűzeten
  Enjoy :)

  szente 12 éve 1275

 • Yo-Yo

  szente 12 éve 3

 • Gépfejlesztés

  Lassan kezdem lassúnak érezni a mostani konfigom, és nem tudom, hogy ezt fejlesszem, vagy lecseréljem teljesen. Havi kb 10k-m lenne alkatrészekre. A CPU, RAM, alaplap triót eltudnám valszeg passzolni 30k-ért, már elvileg meg lenne rá a vevő.

  A jelenlegi konfig a következő.
  Gigabyte GA-MA78GM-S2H
  Athlon X2 5000+(nem az unlcokos)
  2x1GB Corsair XMS DDR2 800Mhz
  200GB Samsung HDD
  320GB Maxtor HDD
  FSP 350 W táp

  Érdemes még erre költeni, vagy inkább cseréljem le? Ha Fejlesszek, akkor mivel kezdjek?

  Néha elkap az ingerencia, hogy játszak egy kicsit, de kb ennyi extra igényem van...

  szente 12 éve 36

 • Júli Promo

  Nem tökéletes,de majd legközelebb!

  maLLoud - Júli Promo

  Track list:

  01.Chris James - Duro (Yankee Zulu Remix)
  02.Koer - Dancing Room (Minitronix Remix)
  03.Alex Aglieri - Black Powder (Original Mix)
  04.Yujene Veniaminson - Nasse Strasse (Original Mix)
  05.Kosheen Djs - Over And Over (Original Mix)
  06.Adam Beyer - London
  07.Octav Paul - 212 Kelvin
  08.Alex Di Stefano - Anubi
  09.Michael Schwarz - Ganimed (Adam Jay And Angel Alanis Remix)
  10.Fedde Le Grand - Metrum (Manuel De La Mare Remix)
  11.Di Salvo - Get A Drink (Dj Valio And Danny F Remix)
  12.Ctk Freaks And Bozko - Trevopost (Original Mix)
  13.Gui Boratto & Oxia - The Rising Evil (Original)

  szente 12 éve 1

 • hogy lehet valaki ilyen:verem a fejem a falba szmájli

  a történet ott kezdődött,hogy sógorom megkért,hogy rakjak össze egy konfigot az öccsének.a keret 60k.
  oks,persze,semmi gond,szeretek vele foglalkozni.
  sógorról tudni kell,hogy fent lakik pesten(ott tanul),hétvégente meg haza szokott járni.mondom zsír,így legalább megspóroljuk a postaköltséget,pesten lebizniszeltetek vele mindent,aztán majd lehozza.

  nézegettem külön az alkatrészeket,meg a konfigokat,hogy hátha valamelyiket majd meg lehet bontani egy kicsit,hogy az én ízlésemre formáljam.

  a konfigok között meg is találtam ezt,írtam az eladónak,hogy ha meg tudunk egyezni,akkor kellene a proci,lap,táp,memória a konfigjából.meg egyeztünk 45k-ban,de mondta,hogy a gyári hűtőt nem találja,és mi lenne ha azt is elvinném + 3k-ba.
  belefér.
  elő adtam az eladónak a sztorit,hogy jó a személyes átvétel,de nem én fogok menni érte,hanem a sógor,de ő kajak nem vágja a számtekket(mind később kiderült tényleg,nem tudta hogyan néz ki egy cpu,vagy memória,de amin meglepődtem a tápegységet sem ismerte fel egyértelműen).megbeszéltük,hogy az előző pénteken majd elmegy érte sógor.Sandross írta,hogy pénteken kórházba megy(jobbulást neki!),úgy hogy ő sem tudja elmutogatni a sógornak,hogy mi micsoda,de mondta,hogy ne aggódjak,az

  Folytatás...

  szente 12 éve 12

 • Otthoni állatkodás(takacs & maLLoud - Live @ takacs Home)

  Lackó barátommal (takacs) ökörködtünk össze egy kis mixet.Nem studio mix,de jó,Bárányékat még így is lenyomtuk! ;]
  Műfaját tekintve Tech-House szerűség.

  Update:

  Na most van időm egy kicsivel hosszabb postot is írni.
  Szóval!
  Elég spontán mix lett,Lackó csak szórta be a CD-ket a lejátszóba,én azt se vágtam,hogy milyen zenék azok. :) A barétom se volt mindíg a helyzet magaslatán (lásd kicsit idő előtt lejáró zene),de a hibákat bőven kárpótolja a zenei felhozatal szerintem. :K Track listet ne kérjetek,mert úgy se tudunk adni! :P

  Jah,és a végén még "énekelek" is! :DDD

  Persze ennyire azért nem komolytalan a dolog,mint amennyire annak tűnik. ;)

  [link]

  szente 13 éve 0

 • Szelektív hulladékgyűjtés

  Szelektív hulladékgyűjtés, vagy inkább haszonszerzés? Esetleg még lehet vásárló csalogatás is.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 80

 • Club zene régen és most.

  Ennek az írásnak az apropóját az adta, hogy, akartam csinálni valami édességet ma, mert eléggé...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 108

 • Jól vagyok, jól....

  Szeretem. De el kell engednem. Rájöttem már nem tudok mit tenni, hogy velem maradjon. Mert szeretném.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 40

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.