2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • G5 modding (frissítve: 2018.08.15.)

    2017.06.01.

    Kedves Olvasó!

    A következő blogbejegyzésben szemtanúja lehetsz egy asztali gép születésének.

    Nem rég olyan szituáció állt elő (videó vágás), amely megkövetelte, hogy rendelkezzek asztali konfiggal, ráadásul olyannal, amelyen osx fut. Egyetlen mondatban összefoglalnám a személyes véleményem a helyzettel kapcsolatban: az osx (sierra) nagyon jó oprendszer, de irreálisan drága egy mac (és valljuk be, az utóbbi időben egyre silányabb a minőségük is).
    Mit lehet ilyenkor tenni? Az ember vagy próbál venni egy használt mac-et, és rádöbben, hogy még így is irreálisan drága, vagy pedig épít magának egy pc konfigot és feldobja rá osx-et.
    Én az utóbbi mellett döntöttem, ugyanis jelenleg már az a helyzet, hogy szinte bármelyik gépre fel lehet telepíteni a sierrát.
    Miután össze dobtam egy 'low-budget' intel sandy-bridge konfigot az osx teszt végett, és konstatáltam, hogy tényleg működik, idővel nagyjából minden alkatrészt kicseréltem egy kicsit erősebbre. Itt jött a belső indíttatás, hogy ugyan, kellene már neki valami méltó ház is...
    Pedig az elején megfogadtam, hogy nem, nem lesz semmi variálás. Veszek egy sima alap gépet, olcsón, és többet rá sem nézek. Csak be- és kikapcsolom.
    A valóság persze az, hogy jelenleg már vízhűtést tervezem a házba, mert hát ugye vízhűtés nélkül lehet élni, de érdemes?!

    Folytatás...

    syC 7 éve 20

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.