2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Sleepwalking past hope ( 18th Birthday )

    Hallgasd

    18 év. Úgy érzem ezen a ponton vissza kell gondolnom egy kicsit az eltelt évekre.
    Az életem kezdettől fogva keserédes. Hogy miért látom így? Mert hihetetlenül ráillik ez a kifejezés a mögöttem hagyott összes évre.
    Kezdjük talán az első komolyabb változással az életemben. Egy sokkal jobb környezetbe kerültem, viszont elvesztettem az apámat. Aztán az első 6 osztály a suliban: hiába voltak jó eredményeim, ha egy szürke, cél nélküli ember voltam. Persze akkor is voltak céljaim; de ezek kimerültek a tárgyakban és a vágyakban, amiknek csak kis része teljesült. Ekkor jött az első fordulat: rájöttem, hogy élnem kell. Ki kell használnom azt az időt, ami nekem is megadatott. Az eredmény csodálatos volt: a 7.-8. osztályos időszak életem egyik legszebb 2 éve volt. Ekkor szereztem meg az első szerelmemet, az első csókomat, és az első igazi barátokat. De persze ennek is vége lett, mint minden másnak.

    Folytatás...

    Sweet Lou 6 14 éve 4

  • Félhomályban

    Ma egy olyan embert ismertem meg, aki szeret. A szó legnemesebb értelmében. Nem akarok nyálasnak látszani; nem dicsőítésről van szó. De, hogy ez az ember létezik, sose gondoltam volna. Reálisra fordítva a szót, kellemesen csalódtam. Nagyon. Ez az ember nem törődik a divattal (ugyanúgy ahogy én). Ez az ember nem törődik a pillanatnyi világfelfogással (ugyanúgy mint én). Ez az ember nem csak létezik a világban, mint sok millió más embernek látszó lény; ez az ember ÉL. Én is erre próbálok törekedni, aminek elengedhetetlen kellékei: a szeretet, az egyéniség és az öntudat.
    A szeretet a legfontosabb dolog az életben: nem szabad összekeverni a szerelemmel, hiszen egy számomra utálatos ember mondta róla ki a nagy igazságot amit akkor is elismerek, ha utálom: a szerelem olyan mint a sör tetején a hab. Nagyon jó, de azon túl sokkal több van. És ez az ember szeret. Nem csak engem, nem csak a barátait, hanem minden egyént. Ez egy nagyon nehéz dolog és emiatt minden tiszteletem kiérdemli.
    Az egyéniségről sokat lehetne írni, de aki nem tapasztalta meg, az úgyse értené. A lényege az önálló értékrend és döntés, mely az állaton és ösztönön felüli lénnyé tesz bennünket.

    Folytatás...

    Sweet Lou 6 14 éve 8

  • Egy korrekt bolt

    A történet azzal kezdődött, hogy pótfater gépébe akartam új HDD-t venni, mivel a régi megadta magát. Mivel volt Sata az alaplapján, ezért természetesen egy Sata2-es Samsungot vettem bele. Mint a vásárlás után kiderült, sehogysem tudta kezelni ( Sata1 kompatibilis módban sem ), ezért másnap visszavittem, hogy adjanak helyette egy Patásat. Korrektek voltak, kicserélték. Igen ám, de a cseréhez kellett a blokk, mikor pedig a Patásat adták, nem adták vissza a blokkot.
    Szóval tegnap, mikor a fél éves, 32 bad sectoros WD HDD-t vittem vissza a boltba, nem sok reményt fűztem a gariztatásához. És itt jön a meglepetés! Mikor elmeséltem nekik is a storyt, az eladó simán visszavette, adott róla természetesen átvételi szerződést, és mikor megjegyeztem, hogy azt hittem blokk nélkül nem fognak kiszolgálni, csak ennyit mondott: ,,Csúnya lenne, ha így működnének a dolgok." :C

    Az írásban szereplő bolt egyébként Fehérváron van, Contact a neve. Sajnos nemrég nyílt vele szemben egy Aqua, ami hosszútávon teljesen tönkreteheti a boltot. Az az Aqua, aki, ahányszor garanciális ügyem volt, csak szívtam vele...

    Sweet Lou 6 14 éve 14

  • Film a nyílt forráskódról és az ingyenes szoftverekről - érdemes megnézni !

    Egy nagyon tanulságos film, mely nemcsak szakmai szemmel mutatja be e közösség elért eredményeit, hanem megismerhetjük a filozófiáját is. Továbbá álljon egy idézet itt az SKL honlapjáról (ahol ráakadtam):

    ,,Van-e élet a Microsoft-on túl? Természetesen van, csak közel sem olyan elterjedt, mint a szoftveróriás termékein alapuló életforma. Pedig vannak sokkal előremutatóbb elképzelések, a zárt közösségekben történő munkavégzésnél, ahol az eredményeket titokban tartják mindenki elől, nehogy mások is felhasználhassák. Egy közösség, ami megosztja egymással munkája eredményét, és felhasználhatják azt mások is saját munkájukhoz, sokkal hatékonyabb lehet.
    A filmben a szabad szoftver illetve nyílt forráskód nagy alakjai - mint Richard Stallman, Michael Tiemann, Linus Torvalds, Larry Augustin és még sokan mások - mesélik el saját szemszögükből a mozgalom nagy mérföldköveit."

    LINK

    Sweet Lou 6 14 éve 11

  • KDE 4.4 Bemutató

    KDE 4.4 és újdonságai

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 48

  • Pulseaudio openSUSE 11.2 KDE-re

    Azért csak KDE-s verzióra, mert Gnome-on alapból települ. Hogy mi az értelme? Először nekem se jutott eszembe. De mikor ma a Skype-al baszakodtam, szükségem lett rá. Itt a procedúra menete:

    Tegyük fel ezeket a csomagokat:

    pavucontrol - PulseAudio Volume Control
    paprefs - PulseAudio Preferences
    pulseaudio-utils - PulseAudio utilities
    padevchooser - PulseAudio Device Chooser
    paman - PulseAudio Manager
    alsa-plugins-pulse (-32bit) - Pulseaudio Plug-In for the ALSA Library

    Ha ez megvan, nyissunk egy Terminált, majd pötyögjük be:

    export ALSA_CONFIG_PATH=/etc/alsa-pulse.conf

    majd ezt is:

    sudo setup-pulseaudio --enable

    Várjuk meg míg végez, majd indítsuk újra a rendszert. Restart után a Menü>Alkalmazások>Multimédia>Hangerőszabályzó-nál lesznek a Pulseaudiós alkalmazások.

    Ja és a legfontosabbat kihagytam: így végre tudunk Skypeolni :C

    Sweet Lou 6 14 éve 2

  • Plázacicák

    Ez egy plázapicsa myvip adatlapjáról származik. Nagyon jól megfogalmazta, de talán mondanom se kell, ő büszke erre.

    ,,Az elmúlt évek során egyre jobban elszaporodott a nőstény humanoidok eme mutáns fajtája. Egyre többször a hímek között is találhatunk mutáns egyedeket, Kandurusz Plázikusz néven jelölik őket.

    Lelőhely

    Legfőbb felbukkanási helyük a természettől távol eső bevásárlóközpontok, plázák. És az interneten található chat használati lehetőségek közelében. A plázacicaizmus elterjed az interneten is, vannak akik csak a neten plázulnak.

    Ismertető jelek

    A fajtán belül eltéréseket nem tapasztalhatunk, a főbb külső és belső jegyek megegyeznek. Általában csapatokban közlekednek, minden életszituációban legalább párban jelennek meg. Önálló, egyedül kószáló egyedeket nagyon ritkán lehet látni. A társak figyelemfelkeltésének érdekében, testmagasságuk növelése céljából kizárólag magassarkú cipőkben illegetik magukat. Természetes bundájukból igyekeznek minél többet közszemlére tenni. Testszínűk - évszaktól függetlenül - a mesterséges napfénytől barna. Karmuk hosszú, szintén mű végekkel meghosszabbított, ám veszélytelen, különféle színekben pompázó, sokszor díszített vagy kivehetetlen mintázatokat láthatunk rajtuk. Jelentéstartalmuk idáig megfejtetlen. A környezet ártalmainak kivédése céljából magukra öltött védőruházat funkcióját vesztette.

    Folytatás...

    Sweet Lou 6 14 éve 19

  • Windows GUI tuning

    Nem tudom, hogy vagytok vele, de mióta ismerem a Linuxos GUI-kat, Win alatt mindig mocskosul hiányzik két dolog:
    -az inaktív ablakban való görgetés
    -több virtuális munkaasztal

    De ne csüggedjünk el, van megoldás!

    WizMouse - ezzel a szoftverrel tudunk inaktív ablakokban is görgetni. Telepítés után a háttérben fut, beteszi magát automatikusan indulónak. Alapból az értesítési területen van egy ikonja, szerencsére a Beállításoknál el lehet tüntetni.

    SZERK.: Virtuális asztalok: Dexpot

    Sweet Lou 6 14 éve 4

  • Windows MBR visszaállítása Windows 7 telepítő DVD-ről

    Bootoljunk be a telepítő DVD-ről, majd menjünk a Számítógép javítására. Ott válasszuk ki az OS-t, majd a megjelenő menüben a Parancssort. Ott ezt kell bepötyögni:

    bootsect /nt60 c: /mbr

    Restart és kész. Hasznos lehet a grub2 eltávolításához :)

    Sweet Lou 6 14 éve 24

  • Szemrevaló menyecske

    Számomra most Ő a TOP csaj, vagy az ideál. :)

    katt

    Sweet Lou 6 14 éve 12

  • Gnome 2.29 openSUSE 11.2-re

    Itt a leírás, hogyan frissíthetjük asztali környezetünket.

    sudo zypper ar http://download.opensuse.org/repositories/GNOME:/Factory/openSUSE_11.2/ openSUSE\ 11.2\ GNOME\ Factory

    sudo zypper ar http://download.opensuse.org/repositories/GNOME:/Backports:/Factory/openSUSE_Factory openSUSE\ 11.2\ GNOME\ Factory\ Backports

    sudo zypper dup

    Majd restart. Olyan 700MB körüli cuccot tölt le, úgyhogy időigényes. Szerintem megéri frissíteni, nálam sokkal stabilabb, mint a 2.28.

    Sweet Lou 6 14 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.