2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Asus RT-N56U és a szétégett kábel esete.

    Történt egy kis hálózati baleset a családban. A címben említett routernél évente kb 1* előfordul hogy nem oszt netet wifin de ezt egy újraindítás után megoldódik. Ma kicsit furcsább dolog állt elő, kábelen nem adott netet a TV-nek, de wifi ment. Nembaj kapcsoljuk ki és be úgyis rég produkált már bármilyen hibát. Áramtalanít, vár egy kicsit majd visszadug.

    Ekkor jött a meglepetés szép füst kezdett el szállni a router felől, persze egyből teljes hosszabbító kihúz.
    A router oldalon a kábel leégett konkrétan a csatlakozóról, a csatlakozó meg bele a routerbe, nem volt egyszerű kihúzni belőle.
    Természetesen a lábaknak annyi, de próbáljuk ki hátha a router nem döglött be. Meglepődésemre tökéletesen megy.
    Így már csak egy kérdés adott, lehet e ezen a csodás routeren csatlakozót valahogy cserélni?:D

    Nem nagyon foglalkoztam azzal hogy minőségi képeket lőjek de a lényeg látszik így is.

    SutPet 5 éve 20

  • Régi hardverrel bányászni?

    Adott lenne 1-2 régebbi kártya (HD7870,6850). Többi elfekvő hardver is van így maximum egy tápot kellene beszereznünk. Ha a fogyasztást kivesszük a képletből akkor érdemes még ezeket a kártyákat bányászásra használni?

    SutPet 7 éve 20

  • Microsoft Band és a garancia...

    Hátha valaki tud segíteni. Drága Microsoft volt olyan kedves, hogy közölte a meghibásodott MS Band 2 helyett nem tudnak másikat adni visszafizetik az árát. Ez eddig rendben is van. Viszont az eljárás menete hogy küldenek ama csodás Amerikából egy csekket amit be kellene váltanom valahol. Azt itthon viszont nem fogadják el a bankok...

    Microsoft ügyfél-szolgálatával próbáltam egyezkedni hogy ugyan utalják már át de semmi rugalmasság nincs bennük, ez az eljárás menete.

    Kicsit meg vagyok lőve, buktam a Band-et is és a pénzt is... Valaki tud valami helyet itthon ahol beváltanák?

    SutPet 7 éve 27

  • Turkáló - Speedlink XEOX Pro Analog USB

    Barátnőm szeret turiba járni, ezen a hétvégén is így tett. Miután örömködve megmutatta milyen szép kabátot vett közölte, hogy ismét volt elektronikai turkáló is és látott egy xbox kontrollert de nem merte elhozni merthogy megvolt törve a kábele.

    Mivel már régóta vágytam egyre ( van egy PS2-es de számomra kényelmetlen) így fejvesztve rohantam hátha még nem vitte el senki.
    Leérve láttam hogy ez bizony nem eredeti xbox de eléggé szimpatikus hisz a formája ugyan az. Retkes volt nagyon, karcosnak annyira nem tűnt karcosnak, a gombok pedig egyáltalán nem voltak kopottak. Lemérettem mivel kilós árban ment ez is, el is hoztam 750 magyar forintért.

    A kiindulási állapotról nincsenek képeim, mert rögtön nekikezdtem szétszedni, megtakarítani, kábeltörést megszüntetni. Hál égnek belül semmi retek nem volt, de a külsején... A ravaszokon nem látszott a LT RT felirat :D de sikálás után gyönyörű lett.

    Folytatás...

    SutPet 9 éve 3

  • Mindenes gép otthonra / HTPC - költséghatékonyan.

    Sziasztok!

    Régóta terveztem már hogy az otthoni "családi" gépet egy kicsit modernebbre cseréljem. Mivel sikerült megszabadulnom néhány nem használt hardvertől így összegyűlt annyi amiből megvalósíthattam tervemet.

    Cél volt az hogy minél alacsonyabb legyen a gépnek a fogyasztása, minél kisebb helyet foglaljon, lehetőleg valamivel modernebb legyen mint elődje, és valamivel erősebb. Na meg persze kijöjjön a keretből ami ~ 30.000 JMF. :D

    Meglévő alapanyagok:

    Ház megvolt a Codegen MX31 személyében ami egy régebbi NAS projektből maradt meg. Amúgy maga a ház nem rossz, de a jó se ilyen.

    A problémák ott kezdődtek hogy vásárlás után kibontva a tápot a hátlappal összekötő kábel és a hátlapon a csatlakozó hiányzott. Mindegy nem vittem vissza, csináltam egyet, kellett a ház. A belső elrendezés bár jónak tűnt elsőre de nem az. A benne lévő táp 12cm-es ventije fölé lehet berakni az egyik HDD-t, a másikat pedig a ház hátuljába. Az alaplap elég szűkösen fér be a helyére, forgatni kell elég rendesen. Akkor a célnak megfelelt, 2db 1TB vinyó meg pendriveról OMV.

    Időközben HA-ról beszereztem egy SFX méretű FSP tápot így a codegent száműztem a rendszerből.

    Folytatás...

    SutPet 9 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.