2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Screenshot ER Lite a remek képlopó immár magyarul

    A minap akadtam a Screenshot ER Lite nevű remek kis képlopó (képernyőmentő) alkalmazásra, ami igaz hogy csak a 'lite' verzió, de szinte teljes értékű androidos program. :C
    Egyből kedvet is kaptam a lefordításához.

    A 'szinte' ebben az esetben azt jelenti, hogy a késleltetési idő képernyőmentéskor min. 6 másodperc vagy ennél több lehet csak. Magyarul, akinek nincs ideje kivárni ezt a 6 mp.-et az vegye meg a teljes verziót.

    Igazából semmi rendkívülit nem tud, azaz semmivel sem többet mint más ilyen jellegű alkalmazások, viszont mindezt remekül és ingyenesen tudja!
    Használata csak root-olt készüléken lehetséges!
    Erre a program figyelmeztet is és ha nem így van, nem fut tovább.

    Elindíthatjuk háttérben futó szolgáltatásként. Így bármikor tudunk képernyőmentést készíteni a telefon megrázásával, vagy az értesítési sávon lévő ikonra bökve.
    Ha kevés a memóriánk a telefonban, akkor erre sincs szükség. A főképernyőre kihelyezhető parancsikonnal is tudunk késleltetett pillanatfelvételt készíteni, mint ahogy a program főképernyőjén lévő
    'Képernyőmentés most' ikonra kattintva is.

    Folytatás...

    stefi68 12 éve 0

  • Android alkalmazások áthelyezése: Move2SD Enabler és App2SD programokkal (magyarul)

    Android rendszeren akinek nincs elégséges (legalább 512 MB) belső tárhelye az alkalmazások feltelepítésére, az bizony előbb utóbb szűkölködni fog.
    Több lehetőség is van, hogy megnöveljük a rendszerben a programok telepítésére szolgáló tárhelyet.

    Haladó felhasználók átparticionálhatják a rendszert. A system, cache, oem partíciók csökkentésével növelhetik a data partíció méretét.

    Kevésbé haladó felhasználók beszerezhetnek egy ext2-3-4 partíció kezelésére alkalmas "főzött" ROM-ot és az SD kártyájukon a FAT partíció mellett létrehozhatnak egy ilyet is.

    És ugye vannak az átlagos felhasználók akiknek mindezek, amit itt fent leírtam abszolút kínainak számítanak, azaz halvány fogalmuk sincs mik voltak ezek. :F

    Természetesen nekik is van lehetőségük több alkalmazást feltelepíteni mint amennyi az esetleges szűk belső tárhelyre elférne.

    Android 2.2 felett lehetőség van az alkalmazások külső tárolóra (SD kártyára) történő telepítésére/áthelyezésére. Erre csak azok a programok alkalmasak melyekbe a fejlesztőjük beépítette ezt a készséget. Az újabb alkalmazások már egyre nagyobb számban alkalmasak erre.
    Viszont ott vannak a régi programok melyek fejlesztése abba maradt és értékesek számunkra, továbbá lehet, hogy a méretük is igen nagy lehet.

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 5

  • TaskXP for Multitasking, futó android alkalmazások kezelése egyszerűen, magyarul

    A TaskXP egy androidos alkalmazás (2.1 felett), mellyel megtekinthetjük az éppen futó feladatokat, átválthatunk a kiválasztottra és bezárhatjuk azokat, vagy éppen mindet.

    Igazából nem is a fenti szolgáltatások miatt láttam benne fantáziát, mert azt szinte mindegyik feladatkezelő tudja.
    A Gesztusvezérlés volt az ami igazán megfogott benne. Az, hogy bármilyen helyzetben az ujjunk oldalra csúsztatásával aktiválni tudjuk a programot.
    Ezen kívül a futó programok listájába rögzíthetsz alkalmazásikonokat, melyek ott mindig láthatóak lesznek, függetlenül attól, hogy éppen futnak-e. Így ez a gyakran használt programjainkhoz egy gyorsindítási lehetőségként is használható.

    A TaskXP-nek két futási módja van: Gyors- és a Normál mód

    'Normál mód'-ban egy részletes feladatkezelőt használhatunk.
    'Gyors mód'-ban főként a feladatok átváltását és a gyorsindítást végezhetünk.

    A TaskXP-t 'Gyors mód'-ban a következőképpen aktiválhatjuk:

    - Csúsztatással a kiválasztott területen (gesztusvezérlés)
    - A 'Home' gomb dupla megnyomásával
    - A 'Keresés' gomb hosszú megnyomásával
    - Az értesítési ikon megérintésével

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 0

  • Droid Notify, felugró értesítések magyarul

    Sokan hiányolhatják a régi telefonokon megszokott felugró ablakokat, melyek a képernyőzár feloldása után fogadtak bennünket. Ezek nem fogadott hívásokról, olvasatlan üzenetekről, közelgő naptári eseményekről értesítettek bennünket.

    Akinek mindez hiányzik, próbálja ki a Droid Notify nevű ingyenes android (2.2 felett) alkalmazást, amely mindezekre képes.

    Felugró ablakban értesít bennünket a fent felsoroltakról. Az ablakokon megjelenő gombokat eltüntethetjük, funkciójukat konfigurálhatjuk.

    A távollétünkben telefonáló hívó felet visszahívhatjuk, az olvasatlan üzenetre egyszerűen válaszolhatunk, a közelgő naptári eseményt megtekinthetjük egy gombnyomással.

    Az alkalmazás saját fordítás!

    A magyarításban fellelt hibákat, esetleges értelmezési problémákat kérem, hogy jelezzétek itt.

    Egy dolgot szeretnék csak kérni: amennyiben valaki letölti az általam fordított alkalmazásokat és felteszi más fórumra (amit ugye nem tilthatok meg), ráadásul a saját képernyőmentéseimet is használja (láttam már ilyet), legalább tiszteljen meg annyival, hogy megemlíti a nevem, esetleg a forráshelyet ahonnan szerezte! Köszönöm! :C

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 8

  • DroidWall, android tűzfal magyarul *frissítve: 2011-11-08

    Aki nem szeretné, hogy az androidos telefonjára feltelepített alkalmazások kényük-kedvük szerint használják az internetet és ezáltal adatforgalmat generáljanak, azoknak az ideális megoldás a Droidwall: Android Firewall nevű ingyenes tűzfal program.

    Nagyon nem szükséges részletezni a funkcióját. Segítségével egyszerűen tudjuk korlátozni a programok internet elérhetőségét.

    Külön meg tudjuk adni hogy mely programok használhatják a wifi-t és melyek a mobilinternetet.
    Akár teljesen le is tilthatjuk a mobilinternetet, így biztosan nem fog kimenni semmilyen program!

    Az egyes alkalmazások internet elérési jogait kétféle módon konfigurálhatjuk:

    - Kivétellista beállításával: ebben az esetben alapállapotban minden alkalmazás internet elérhetősége tiltott, kivéve a kivétellistában engedélyezetteké.

    - Tiltólista alapján: ekkor alapesetben minden programnak van internet elérhetősége. Azt, hogy melyiktől szeretnénk ezt megvonni, a tiltólista beállításai szabályozzák.

    A tűzfal gyors be/ki kapcsolásához az alkalmazás widget-je kitehető a képernyőre.

    A Droidwall használatához mindenképpen Root jog szükséges!

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 8

  • GO SMS Pro a sokoldalú üzenetkezelő végre magyarul *frissítve: 01.18

    Sokak kérésének tettem eleget amikor rá szántam magam a GO SMS Pro magyarítására....
    Mire elkészültem a 3.36 verzióval (kb 1 heti munka, persze nem éjjel nappal...., csak éjjel :o) addigra megjelent a 3.38-as is. De nincs ok az aggodalomra majd aktualizálom....

    Mit is tud ez a program? Mivel több mint egy gyári üzenetkezelő?

    Három programfutási üzemmódja van (valójában négy):
    - A GO SMS Pro alapértelmezésben “Haladó mód”-ban fut. Az összes funkció elérhető. Kicsit nagyobb a memóriaszükséglete, az érintésre reagálás lassabb lehet.

    - Ha ezt lassúnak találod a telefonon, vagy előnyben részesíted a gyorsaságot, akkor használd a “Normál mód”-ot. Ugyanaz mint a hagyományos GO SMS, NINCS: mappa nézet, hangulatjelek és háttérkép készítő bővítmény.

    - Az “Egyszerű mód”-ot gyorsabb futás jellemzi alap funkciókkal. NINCS: téma bővítmény, megjelenés testreszabás, mappa nézet, hangulatjelek és háttérkép készítő bővítmény.

    Beállítható egy "Egyéni felhasználói mód" is, amelynél mi választhatjuk ki, hogy milyen szolgáltatásokra lesz szükségünk. Ezek függvényében változik a program erőforrás szükséglete is.

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 88

  • Alarm Klock egyszerű de nagyszerű ébresztő (magyarul)

    Sokan panaszkodnak a különböző fórumokon, hogy az android rendszer saját ébresztő alkalmazása nem minden esetben megbízható, vagy riasztás aktiválása után rohamos akkumulátor merülést tapasztaltak.

    Ezekre a problémákra megoldás az Alarm Klock nevű ingyenes android alkalmazás.
    Nem elírás a "Klock", valóban ez a neve.

    A program nem rendelkezik olyan mennyiségű szolgáltatással és beállítások tömkelegével mint a népszerű Alarm Clock Plus★ kínál, viszont arra amire kitalálták tökéletesen megfelel.
    Nem is biztos, hogy szükség van ennél többre....

    Tehát mint minden ébresztésre (riasztásra) hivatott szoftver alkalmas különböző riasztási időpontok beállítására az alábbi paraméterekkel:

    - a riasztásoknak nevet is adhatunk,
    - ismétlésnek beállíthatjuk a hét tetszőleges napjait,
    - hangjelzésként belső hangfájlt, előadó, album, vagy zeneszám szerint kiválasztott
    médiafájlt tudunk beállítani,
    - meghatározhatjuk előzetesen a szundi idejét,
    - végül beállíthatunk fokozatosan erősödő riasztási hangerőt tetszőleges paraméterekkel.

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 16

  • Advanced Telephone, hívásfogadás egyszerűen (magyarul)

    Egyszerűen imádom a praktikus programokat...

    Már korábban is gondolkoztam azon, mivel lehetne kiváltani azt a műveletet, hogy beérkező híváskor végig kell húzni (esetleg koszos kézzel, jól összemaszatolva) a képernyőn az ujjunkat, mivel csak így tudjuk felvenni a telefont.

    Azután az történt, hogy a családomban valaki fogadni akart egy hívást a telefonomon, mert nem voltam ott. Tudta, hogy nem tapicskolni kell a "zöld ikon"-t, hanem elhúzni, mégsem sikerült neki, persze hogy nem, mert nem szokott hozzá.

    Ekkor jött az elhatározás, hogy körülnézek milyen programok is találhatók ezen a téren...

    Rá is találtam a Market-en az Advanced Telephone nevű ingyenes alkalmazásra (persze nem elsőre).

    El kell mondanom nagyon remek ez a kis program. :C

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 41

  • GO Contacts a testreszabható tárcsázó és névjegykezelő (magyarul) *frissítve: 2012.09.18

    Ismét magyarításra való kérések tömkelegének eleget téve hajlottam arra, hogy megismerkedjek a GO Contact (GOC) nevű ingyenes androidos programmal.

    A GOC egy nagyon remek tetszetős kinézetű névjegykezelő alkalmazás, amely természetesen tárcsázót is tartalmaz. Alkalmas csoportok kezelésére is.

    Ami még kuriózum benne és kiemeli a hasonló jellegű programok közül, hogy "skin"-ezhető, vagyis témák tölthetők le hozzá a Market-ről.

    Az ékezetes karakterek használata egyelőre nem működik a tárcsázónál kereséskor, de megkísérlem felvenni a kapcsolatot a készítővel, hátha ezt is megoldják benne....
    Viszont a "Névjegyek" fülön való keresésnél van teljes ékezetes támogatás!

    Van továbbá oldalsó ABC... sáv, amire rábökve az adott kezdőbetűjű névjegyre ugrik, valamint le-fel csúsztatva az ujjunkat középen halványan megjelenik az aktuális betű, mutatva hol járunk az abc-ben.

    A tárcsázóban a számbillentyűket lenyomva, az azokon található betűk alapján megkísérli kitalálni, hogy mit keresünk és a találatokat a gépelés előrehaladtával szűkíti.

    Az alkalmazás saját fordítás!

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 62

  • QuickPic a gyors képnézegető (magyarul) *frissítve: 2013.01.30

    A QuickPic egy egyszerű és gyors, ingyenes képnézegető alkalmazás android platformon.
    Nincs benne sok "csicsa" csak teszi a dolgát és ami a leglényegesebb gyorsan...

    Az első indításkor közli, hogy a képek miniatűrjeit fel fogja építeni, pontosabban gyorsítótárba menti. Ez lehetővé teszi a legközelebbi gyors indítást.
    Alapértelmezésként a teljes SD kártya tartalmát vizsgálja, viszont be lehet állítani, ha csak bizonyos mappákat szeretnénk vele használni, továbbá azokat a mappákat is melyeket nem szeretnénk (Kizárás).

    A fotókkal kapcsolatos műveletek: diavetítés, megosztás, másolás, mozgatás, törlés, átnevezés, forgatás, levágás, beállítás háttérképként, névjegy képként, QuickPic háttérként.
    Természetesen alkalmas a kétujjas nagyításra is.

    Egy jó kis cikk található róla itt, szuper képekkel illusztrálva.

    Az alkalmazás saját fordítás!

    A magyarításban fellelt hibákat, vagy a szövegben talált értelmezési problémákat kérem, hogy jelezzétek itt.

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 36

  • Smart Taskbar, előugró oldalsáv (magyarul)

    Szeretem azokat az alkalmazásokat, melyek valamilyen hasznos funkcióval megkönnyítik androidos telefonunk használatát.
    A Smart Taskbar pont ilyen. A Market-ről ingyenesen letölthető (a Pro változat funkcióit feloldó programért fizetni kell).

    Ez tulajdonképpen egy bármilyen helyzetben elővarázsolható segédprogram, mellyel egyszerűen elérhetjük és elindíthatjuk a telefonunkra telepített programjainkat, megjeleníti a most futó és a nemrég használt alkalmazásokat is. A futó programok között egyszerűen tudunk váltani és be is zárhatjuk azokat.

    Öt darab tetszőlegesen beállítható alkalmazás közvetlenül elindítható a Smart Taskbar fő ablakából.
    A 'panel sáv'-on megtalálható az alkalmazások, futó programok, widget-ek fül, melyek tartalma magáért beszél. Ezeken kívül egyéni panelcímkéket is létrehozhatunk, melyekbe tetszőleges alkalmazások pakolhatók. A Pro verzióban egyéni műveletek is definiálhatók (mint pl.: könyvjelzők, névjegyek és egyéb android funkciók...), melyek szintén kihelyezhetők akár az 5 db. gyors elérésű gombra, vagy bármely panelbe.

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 0

  • Jorte, naptár alkalmazás (magyarul) *frissítve: 12.14

    Én magam nem használok naptár alkalmazást, maximum a hetek száma és az aktuális névnap érdekel sokszor.
    Ezért is nem magamtól, hanem sokszoros kéréseknek eleget téve döntöttem úgy, hogy honosítom ezt az ingyenes Androidra készült alkalmazást.

    Túl sok tapasztalatom ez okból nincs is vele kapcsolatban, csak amennyi a fordításhoz szükséges volt.

    Röviden: mindenre alkalmas amit egy naptár alkalmazástól elvárhat az ember. Lehet felvinni egy adott időpontra eseményeket, be lehet állítani mennyi idővel előtte emlékeztessen rájuk.
    A kezelőfelülete elég jól testre szabható, úgy mint elrendezés, megjelenítési színek.

    Különböző méretű és elrendezésű widget-eket is tartalmaz, melyek szintén testre szabhatók. Ezeket valamelyik asztalunkra kihelyezve tájékoztat bennünket az aktuális bejegyzésekről.

    További információkért ajánlom mindenkinek Aggleány cikkét a Sony Ericsson Portál-on, ahol részletesebb leírást és képeket is találtok a programról. ->[cikk]

    Az alkalmazás saját fordítás!

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 52

  • MoboPlayer egy remek médialejátszó (magyarul) *frissítve: 2012.07.31

    Egy remek médialejátszó került fel a napokban az Android Market-re, amely MoboPlayer névre hallgat.

    Letisztult, egyszerű, de mégis elegáns külső jellemzi.
    Kezdésnek kiválaszthatjuk, mely mappákból gyűjtse össze a médiafájlokat.
    A későbbiekben egy gombnyomással választhatjuk a mappák szerinti tallózást is.
    Lejátszáskor a képernyőn kézmozdulatokkal szabályozhatjuk a hangerőt, fényerőt, ugorhatunk tetszőleges időtartamra.
    Természetesen feliratokat is kezel, melyeknek méretét, színét módosíthatjuk.

    További információk (és képek) a fejlesztők honlapján: [link]

    Mindenképpen érdemes kipróbálni!

    Az alkalmazás saját fordítás!

    A magyarításban fellelt hibákat nyugodtan jelezzétek itt.

    Egy dolgot szeretnék csak kérni: amennyiben valaki letölti az általam fordított alkalmazásokat és felteszi más fórumra (amit ugye nem tilthatok meg), ráadásul a saját képernyőmentéseimet is használja (láttam már ilyet), ugyan tiszteljen meg annyival legalább, hogy megemlíti a nevem, esetleg a forráshelyet ahonnan szerezte! Köszönöm! :C

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 26

  • SwiFTP (magyar) ingyenes FTP szerver androidra

    Telefonunk fájlrendszerének eléréseben segít a SwiFTP nevű ingyenes alkalmazás, mégpedig úgy, hogy FTP szervert varázsol az androidos készülékünkre.
    Használatához root jogokra lesz szükségünk.

    Működése igen egyszerű:
    A felhasználónév és jelszó beállítása után az "Indít" gombra kattintva elindul a készüléken az FTP szerver.
    Ezután a számítógépünkön a böngészőben, vagy tetszőleges fájlkezelőben (pl. TotalCommander) az adott IP címen és porton elérhetjük a telefonunkat (FTP szervert) és természetesen a jogosultságoktól függően fájlokat másolhatunk ide-oda, törölhetünk, stb.

    Nagyon praktikus ez így, mivel kedvenc fájlkezelőnkből elérhetjük telefonunkat.

    Az alkalmazás saját fordítás!

    Egy dolgot szeretnék csak kérni: amennyiben valaki letölti az általam fordított alkalmazásokat és felteszi más fórumra (amit ugye nem tilthatok meg), ráadásul a saját képernyőmentéseimet is használja (láttam már ilyet), ugyan tiszteljen már meg annyival legalább, hogy megemlíti a nevem, esetleg a forráshelyet ahonnan szerezte! Köszönöm! :C

    A fordítással kapcsolatos hibákat nyugodtan jelezzétek itt!

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 13

  • Apps Organizer az alkalmazás-rendszerező (magyarul)

    Az Apps Organizer nem más mint egy ingyenes alkalmazásrendszerező program android platformon.

    A nagytestvér, a Folder Organizet nevű program egyszerűbb változata, minden 'csicsa' nélkül, csak ahogy a neve is mutatja kizárólag a telefonunkon lévő alkalmazások kategorizálására szolgál.

    A már létrehozott kategóriákat könnyen szerkeszthetjük, tetszőleges ikont választhatunk, nevet módosíthatunk, alkalmazásokat törölhetünk és bővíthetjük a meglévőket.

    Az alkalmazásokat kedvencként megjelölhetjük, később a widget-ként megjelenített kategóriák ablakfejlécén választhatunk, hogy csak a kedvenceket mutassa (csillag szimbólum).

    Kis plusz szolgáltatás az egyszerűség mellett, hogy a hosszabb kategórianeveket a megjelenítéskor futó ikonfelirattal mutatja.

    A létrehozott kategóriák az SD kártyára exportálhatók, valamint importálhatók is.

    Az alkalmazás saját fordítás!

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 3

  • GO Launcher EX (magyarul) *frissítve: 09.02

    Az Android rendszert használó felhasználók az utóbbi időben egyre jobban bővelkednek a "Home" kezelő alkalmazásokban, melyekkel telefonjuk használata egyszerűbbé válik, felhasználói felületét testre szabhatják egyéni igényeik szerint.
    Egy ilyen alkalmazás a GO Launcher EX is.

    Korábban már volt szerencsém az EX nélküli változathoz kb. 2 hónapja, amely szolgáltatásaiban és sebességében még eléggé alulmaradt a konkurens, ezen a téren legnépszerűbb két alkalmazástól a LauncherPro-tól és az ADW Launcher-től.

    Viszont már akkor látszott, hogy a készítők igyekszenek mindkét konkurens alkalmazás legjobb tulajdonságait egyben összeolvasztani, sőt megspékelni még azokat némi extrákkal is.

    Az elmúlt napokban egy fórumtárs felhívta a figyelmem arra, hogy a programnak új verziója jelent meg amely szolgáltatásaiban már nem csak hogy felveszi a versenyt, hanem itt-ott túl is szárnyalja az elődöket.

    Azt kell mondanom igaza volt. A jelenlegi GO Launcher EX rendelkezik mindazon funkciókkal mint a két rivális, SŐT.

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 145

  • OruxMaps az ingyenes térképszoftver (magyarul)

    Android platformon, aki nem vágyik hangos navigációra, csak egyszerűen meg szeretne tekinteni egy térképet, azon a pillanatnyi helyzetét, az próbálja ki az OruxMaps ingyenes alkalmazást.

    Az OruxMaps nem csak egy térkép megjelenítésére alkalmas program, több annál.

    A használható több mint 2 tucat online térkép böngészésére, továbbá alkalmas offline térképek kezelésére is.
    Az offline térképeket a Mobile Atlas Creator nevű ingyenes PC szoftverrel tudjuk a legegyszerűbben elkészíteni, majd az SD kártyánk "/oruxmaps/mapfiles" mappájába másolva használni.
    Meg kell jegyeznem, hogy az ilyen módon készített térképek nem túl helytakarékosak mivel azok nem vektorgrafikus hanem rasztergrafikus formában tárolódnak. Magyarország ily módon elkészített (letöltött) térképe 10-12-14 nagyítási szinteken kb. 400 MB!
    Ennek ellenére a program kimondottan gyorsan tölti be a térképrészeket (ZTE Blade, 600 MHz 512MB RAM/ROM tesztelve).

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 15

  • MakeYourClock Widget a személyre szabható óra (magyarul)

    Kipróbáltam sok dátum és idő megjelenítésére alkalmas widget-et, de a legjobban a MakeYourClock nyerte el a tetszésem.
    Az alkalmazás még béta stádiumban van, de gyorsan fejlődik, szinte kéthetente csiszolnak rajta valamit. Nemrég került fel a Market-re és azóta töretlen népszerűségnek örvend.

    Mi is az ami egyedivé teszi?
    Az, hogy ezzel az alkalmazással a saját kedvünkre formálhatjuk a dátum és az idő megjelenítését a képernyőnkön.
    A program tartalmaz egy sablonszerkesztőt, amely mostanra egész használhatóvá vált.
    Különböző dátum és időelemeket helyezhetünk el a saját sablonjainkban, melyek helyzetét, méretét, színét, áttetszőségét, betűtípusát alakíthatjuk igényeink és fantáziánk szerint.

    A beta5 verzió újdonsága, hogy megkönnyítették az egyes elemek kiválasztását, a számokat most már szövegesen is meg tudja jeleníteni (pl. 2011=kettő ezer tizenegy), valamint a saját műveinket fel is tölthetjük az alkalmazás galériájába, ahonnan természetesen le is tölthetünk kész sablonokat.
    /Meg kell jegyeznem, hogy az angol számképzés eltér a magyartól, ebből kifolyólag a 20 és 30 közötti számok sajnos nem megfelelően jelennek meg szövegesen pl. 25=húsz öt/

    Az alkalmazás saját fordítás!

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 11

  • EasyReminder emlékeztet az elmulasztott eseményekre (magyarul)

    Sokáig keresgéltem a Market-en olyan android alkalmazást amelyik figyelmeztet az elmulasztott hívásokra, valamint az olvasatlan sms-ekre.
    Több ilyet is kipróbáltam, pl. MissedCall, MissedReminder …, de végül is az EasyReminder mellett kötöttem ki.

    Miért is?
    Ez egy egyszerű alkalmazás amely emlékeztet az elmulasztott eseményekre (hívás, SMS, MMS, mail-t sajnos nem!)
    Nem kínál extra beállítási lehetőségeket, nem tudja villogtatni a képernyőt, nem állítható be hogy milyen időközönként jelezzen…
    Viszont beállítható, hogy mennyi idő után kezdjen el jelezni és azt milyen értesítési hangon tegye. Az értesítések száma is meghatározható
    Továbbá, valamilyen rejtélyes ok miatt csak az elmulasztott hívásoknál a „notofication LED” (amennyiben van ilyen a készülékünkön) villogtatása is beállítható, meg kell jegyeznem nálam (ZTE Blade) nem túl sok sikerrel, ugyanis ’élő’ képernyőnél villogott csak, kikapcsoltnál nem, amikor kellett volna.
    És végül a legfontosabb (számomra legalább is), amiért végül ezt a programot választottam az, hogy beállítható egy olyan időintervallum, amikor nem jelez a program az eseményekről, pl. éjszakai időszak.

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 4

  • Smooth Calendar magyarul

    Sokáig nyomoztam a neten. hogy milyen névnap megjelenítő alkalmazást (widget-et) lehetne kitenni az androidos telefonom főképernyőjére.
    Többet is kipróbáltam, de igazából egyik sem felelt meg valamilyen szempontból. Vagy a mérete volt túl kicsi (az én 480x800-as kijelzőmön), vagy a háttere volt túl sötét és nem tudtam módosítani rajta.

    Végül rátaláltam erre a kicsi, egyszerű (igaz a menüje kicsit el van bonyolítva) naptár widget-re.

    Kicsit módosítottam rajta azzal, hogy a hátterét áttetszőbbé tettem, valamint a menüjét lefordítottam (ami kicsi program ellenére azért nem volt egyszerű, mert a mai napig nem tudom egyes menüpontok funkcióját megfejteni...).

    Ahhoz, hogy megjelenjenek a magyar névnapok két fontos dolgot kell tennünk:

    -A személyes google fiókunkban a naptár beállításoknál be kell jelölnünk a magyar névnapokat és az ünnepnapokat.

    -Ezután a telefonon: Beállítások -> Fiókok és szinkronizáció -> Adatkommunikáció a háttérben és Auto szinkron (bepipálva) továbbá ->Egyéni Google fiók -> Szinkronizálás Gmail
    (természetesen feltételezve, hogy van Google fiók felvéve a telefonon)

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 6

  • Quick Settings magyarul *frissítve: 2011.10.21

    A Quick Settings egy ingyenes android alkalmazás, melynek elkészült a magyarítása.

    A telepítés után közvetlenül elérjük a legfontosabb beállításokat olyanokat, mint például a Wi-Fi, Bluetooth, GPS, fényerősség, stb. ki-bekapcsolása. Az alapbeállítások módosítása mellett a Quick Settings azonnali információt nyújt a telefon és az SD kártya szabad kapacitásáról, az akkumulátor aktuális töltöttségi állapotáról valamint érdekesség, hogy elemlámpaként is használható, azoknál a készülékeknél melyek rendelkeznek vakuval, illetve azoknál melyek nem a képernyő fényerejének mximumra vételével.

    Testre szabhatjuk a program kinézetét olyformán, hogy beállíthatjuk, hogy az alkalmazás főképernyőjén milyen fontosabb beállításokat kívánunk használni.

    Az alkalmazás ikonját elhelyezhetjük a fenti állapotsoron, valamint a "Search" billentyűvel rendelkező telefonoknál annak hosszan tartó nyomva tartásával is gyorsan elindíthatjuk az alkalmazást.

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 12

  • LauncherPro magyarul *frissítve (05.22)

    Elkészítettem a LaunherPro Home-kezelő alkalmazás magyar fordítását
    Némi angol szöveg még maradt benne, ugyanis az eredeti angol szöveg nem csak a megszokott nyelvi fájlban, hanem további fájlokban is előfordul... Ezek felkutatása csak a mélyrehatóbb használattal lehetséges.


    Funkciók: beállítható számú Home képernyők kezelése körbeforgó görgetéssel, dock bar (alsó menüsor) testreszabása, többoldalas dock bar körbeforgó görgetéssel, widgetek elhelyezésekor tetszőleges ikon és feliratszöveg használata, widgetek méretezése, sorok oszlopok számának beállítása, stb....

    Egy igen jó leírás a használatáról: [link]

    Egy dolgot szeretnék csak kérni: amennyiben valaki letölti az általam fordított alkalmazásokat és felteszi más fórumra (amit ugye nem tilthatok meg), ráadásul a saját képernyőmentéseimet is használja (láttam már ilyet), ugyan tiszteljen már meg annyival legalább, hogy megemlíti a nevem, esetleg a forráshelyet ahonnan szerezte! Köszönöm! :C

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 44

  • AnySoft Keyboard (magyarul)

    A népszerű billentyűzetkezelő alkalmazás immár magyar nyelven (saját fordítás)

    Funkciók: a letölthető magyar billentyűzet kiosztással teljes ékezetes magyar billentyűzetet tudunk varázsolni androidos készülékünkre. Gesztusvezérléssel egyszerűen tudunk váltani a billentyűzetek között.
    Felprogramozható Volume Up/Down gomb kurzormozgatásra és ha van fizikai kameragomb, beállíthatjuk az utolsó karakter és szó törlésre.
    A magyar kiegészítésben magyar szótár is van a szójavaslatok megjelenítéséhez.
    A kiegészítés letölthető innen: [link]

    A félreértések elkerülése érdekében kihangsúlyozom, hogy a kiegészítésként letölthető magyar billentyűzetek elkészítése nem az én munkám, én csak az alkalmazás menürendszerét fordítottam le magyarra!

    Használatbavétel részletes leírása:

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 46

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.