2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Auto Dark Mode

    Igen, tudom, meg lehet oldani Feladatütemezőben is, de az nem működött megbízhatóan.

    Szóval kellett valami, ami automatikusan kezeli a Sötét és Világos módok közötti váltást, amire érthetetlen módon nincs natív opció Windows 10-ben. Rövid keresgélés után így jutottam el a címben említett Auto Dark Mode külsős, de legalább nyílt forráskódú alkalmazáshoz.

    Az alkalmazás megtalálható a Microsoft Store webes felületén, ami egy pluszpont a megbízhatóság oldalán, viszont furcsa módon a Microsoft Store-ban keresve, vagy böngészőben az Áruházbeli alkalmazás letöltése gombra kattintva nem elérhető. Talán valami lokalizációs limitáció lehet a háttérben?

    Ezért a winget csomagkezelőt hívtam segítségül, ami megtalálta mind az msstore, mind pedig a winget tárólójában.

    Innentől fogva ízlés kérdése, hogy az ismeretlen verziószámú store-os, vagy a wingetes csomagot telepítjük.

    Folytatás...

    St3ven 1 éve 0

  • Mastodon

    De mi is ez a kedves agyaras állatkákkal promotált portál?

    A honlapjuk szerint egy decentralizált közösségi hálózatról van szó, amely nem köthető egyetlen nagy céghez, ellentétben a Facebookkal vagy Twitterrel. Az utóbbinál zajló események miatt az elmúlt hónapokban jelentősen megnövekedett a Mastodon felhasználói bázisa, jelenleg közel kétmillió aktív tagot számlál.

    Regisztrálni egy közösséget választva lehet, ami egy adott szerverhez kapcsolódik, de van átjárás az egyes csoportok között, lehetőség van követni más közösségek tagjait is. Érdemes meggondolni, hol regisztrálunk - lehet területi alapon vagy érdeklődési kör alapján választani -, és nem csak a felhasználói név részét képező domain neve miatt, hanem mert alapvetően annak a csoportnak a moderációs elvei fognak ránk vonatkozni.

    Folytatás...

    St3ven 1 éve 12

  • Korlátlan 9 Ft-os percdíj havidíj nélkül – hivatalosan is elérhető kártyásoknak

    A Telekom a mai napon közzétette honlapján a már múlt héten az ÁSZF-ben publikált új kártyás opciót, a Domino Mostot.

    Az opciót egyelőre hivatalosan a Telekom alkalmazásban lehet aktiválni Domino Surf, Domino 5 és Domino Aktív tarifacsomagokhoz, a fenti időszakig havidíjmentesen.

    Továbbá elérhetőek a Domino S és Domino M ajánlatok is, ezek havidíj megfizetése mellett még kedvezőbb, 0 Ft-os percdíjat kínálnak hálózaton belül vagy minden hálózatba:

    Domino S
    Korlátlan perc és SMS - hálózaton belül
    A szolgáltatás díja 30 napra: 3990Ft

    Domino M
    Korlátlan perc és SMS - minden hálózatba
    A szolgáltatás díja 30 napra: 14 990Ft

    A Domino Most - még ha jelenleg csak opcióként is érhető el -, egyértelmű válasznak tekinthető a Vodafone Tuti díjcsomagra. Aktiválásához érdemes a legújabb Telekom alkalmazást letölteni, és a Telefonálás felületen az Aktiválom gombra bökve bekapcsolni.

    Folytatás...

    St3ven 7 éve 46

  • Kiadja a mobilszámunkat a WhatsApp a Facebooknak?

    Tényként tálalva jelent meg a fenti hír az egyik népszerű magyarországi hírportálon, de vajon valóban ez a helyzet?

    A 24.hu-n jelent meg a hír a mai napon, miszerint a WhatsApp kiadja telefonszámunkat a Facebooknak. A rövid bejegyzés az AP hírügynökség valamivel részletesebb és árnyaltabb beszámolója alapján íródott, és joggal vetődik fel a kérdés, hogy a privátszféra védelmét a kezdetektől a zászlajára tűző – és azóta többek között az end-to-end titkosítás bevezetésével is megerősítő – WhatsApp feladja-e elveit.

    Nyilvánvalóan nem véletlenül adódik a felvetés, hiszen már több mint két éve a Facebook tulajdonában van a formálisan máig önálló cégként működő WhatsApp Inc., és azóta nem történt jelentősebb változás az adatvédelmi irányelvekben.

    Folytatás...

    St3ven 8 éve 20

  • Hanghívás funkcióval bővült a WhatsApp androidos kliense

    Az egy éve a Facebook által 19 milliárd dollárért felvásárolt WhatsApp most a VoIP funkció implementálásával hallat magáról.

    Mivel nem találtam ezzel kapcsolatos hírt a PH! lapcsalád oldalain, saját blogbejegyzésben szeretném a fórum közösségének a tudomására hozni, hogy egy már tavaly év elején beharangozott, igen jelentős fejlesztés történt a méltán népszerű WhatsApp csevegőalkalmazás életében.

    A napokban Android platformon minden különösebb felhajtás nélkül bekerült az alkalmazás funkciói közé - a már meglévő azonnali üzenetküldés, kép- és videómegosztás, valamint hangüzenetváltás mellé - az ingyenes VoIP hívás lehetősége is.

    Az alábbi képernyőképek tanúbizonysága szerint az új funkciót az UI minimális átszabásával sikerült implementálni, diszkrét füleket kialakítva a még mindig letisztulnak mondható felületen.

    Folytatás...

    St3ven 9 éve 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.