Hirdetés

2020. május 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Sportok és nemsportok

  Sport? Mit is Jelent ez a szó? BIzonyára mindenkinek mást, de a legtöbb embernek a testmozgás jut róla eszébe, ami alapvetően helyes is.
  Jómagam, - részben annak következtében, hogy hosszú évek óta hódolok egy olyan sportágnak, amely sokak szemében csak egy játék - igen sokat töprengtem a témán, és meglehetősen összetett kép alakult ki az egyes sportágakról és azok tipusairol. Szerintem a sport egy (szervezett körülmények) között zajló magasfokú mentális és fizikai felkészültségen alapuló megmérettetés.

  Létrejövetel célja alapján két csoportba soroljatjuk a sportágakat:
  - Amelyek eleve versengési célból jöttek létre. Ezek egyértelmű célja, hogy eldöntse, ki a gyorsabb, erősebb, ügyesebb. Gondoljunk csak az ókori görögök olimpiájára.
  - Azok a sportágak, amelyeknek alapvető célja a szórakozás, az idő kellemes eltöltése volt, de a játék és az azt űzök folyamatos fejlődése profizmus(A profizmus értelmezéséről, mibenlétéről és ertékeléséről újabb cikket lehetne írni) olyan szintjére emelte őket, hogy nem tekinthetünk rájuk pusztán játékként. Ezek elsősorban a labdajátékok (és hogy a site egyes olvasóinak kedvére tegyek: a cybersportok )

  Folytatás...

  Solad 13 éve 31

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.