Hirdetés

2020. június 2., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Fehér karácsony

  Megint itt a karácsony. Idén is reménykedtem, hogy talán lehet fehér karácsonyunk, de mostmár 100% az előrejelzés, miszerint távolról sem ez a helyzet. Sőt. A Dél-Alföldön lakom, hozzánk holnapra 10 fok körüli hőmérsékletet jósolnak. Ez már nagyjából a harmadik év, amikor ez történik. Ráadásul az elkövetkező 1 hónapban folyamatosan nulla fok feletti napi hőmérsékletet mondanak, 5-8 fok között ingadozva, éjszaka is a legalacsonyabb -1. Szerintem ez nem normális, hogy decemberben nemhogy mínusz, de még nagyon 5 fok alatti hőmérséklet sem fordul elő. Nyilván lehet a fűtéssel spórolni, de ettől függetlenül ennek nem így kéne lennie. Nem vagyok környezetvédő grínpíszes vagy hasonló, csak feltűnt ez a tendencia.

  Silεncε 2 éve 37

 • Megint az a fránya továbbtanulás...

  Ismét sziasztok!!

  A téma megint ugyanaz mint a múltkor, továbbtanulás. Az előző alkalommal nagyon sokan segítettetek, tanácsokkal láttatok el, amiért hatalmas pacsi és köszönet mindenkinek :DD Azonban most megint szükségem lenne a PH! közösség segítségére. Először is vázolom a helyzetet, ami a múltkor letisztult bennem. Mindenképp proginfora szeretnék menni, ez nem kétséges. Előzetes kalkulációim szerint a bejutással nem kéne hogy gond legyen (bár mostanában ki tud ebben az oktatási rendszerben bármit...). A legelső amit megjelöltem az az SZTE proginfo. Utána jön az ELTE proginfo, végül pedig C tervnek az SZTE mernokinfo. Ami a kérdésem lenne: Az első helyen én egy duális képzésre szeretnék menni (sok jót hallottam már a duális képzésről). Erről tudna-e nekem pár hasznos tapasztalatot-tanácsot mondani valaki? (nagyjából tisztában vagyok vele, hogyan is működik, de jó lenne ha valaki - ha van ideje - ezt is leírná nekem). A múltkori tanácsaitokat megfogadtam, a matekra nagyon ráállok, az emelt info érettségit inkább nem erőltettem, hiszen a középszintű is elég jól sikerült (92%), így tudok a többi tárgyra jóval több időt szánni (ettől függetlenül a programozást ugyanúgy csinálom, mert egyrészt szeretem, másrészt pedig jó lenne egy kis előképzettség az egyetemre). Emellett ahogy tanácsoltátok, lelkileg is készülök már, több-kevesebb sikerrel.

  Folytatás...

  Silεncε 3 éve 9

 • Továbbtanulás: proginfo vagy mérnökinfo

  Sziasztok!!

  Idén (ha minden igaz :) ) befejezem a középiskolát, célom a továbbtanulás. Az informatikai érdeklődésemnek hála biztos vagyok benne, hogy valami informatika irányba szeretnék továbbmenni, azonban itt jön a kérdés: Milyen irányban? Ugye alapvetően három szak van: Gazdinfo, proginfo és mérnökinfo. A gazdinfo kapásból kilőve, marad a másik kettő. Ezek közül azonban nem tudok dönteni. A célom programozóként elhelyezkedni majd, igy adná magát a proginfo, de ahogy elnéztem ez a szak leginkább nagyon elméleti. A mérnökinfon azonban ott az elektronika része, ami engem egyatalan nem érdekel, viszont jo lenne kicsit jobban belemaszni a gép lelkébe. Véleményeket, tapasztalatokat szeretnék kérni tőletek, nagy segítség lenne ebben a dilemmámban. Előre is köszi!

  Silence

  Silεncε 3 éve 32

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.