2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Csak a profit - emberélet nem számít

    2018 október 29
    2019 március 10
    2024 január 5

    Mi a közös bennük?
    Mindegyik dátum mögött egy-egy komoly, Boeing 737-MAX-ot érintő baleset van. Az első kettőnél mindenki meghalt, a harmadiknál csak azért nem történt komolyabb baj, mert az incidens még bőven az emelkedési szakaszban történt.

    Az amerikai gyártó a MAX családban mutatta be biztonságfokozónak tűnő MCAS rendszerét, de elfelejtettek erről szólni a hivatalos dokumentációkban, mint ahogy arról is, hogy a MAX más hajtóműveket, más pozícióban használ, tehát a repülőszemélyzet nem ismerhette meg ezeket a részleteket a lezuhanás előtt. Ez 346 emberéletbe került, plusz a repülőgép recertifikációja során a gyártó és az FAA összefogott, hogy manipulált eredményeket adjanak ki.
    Szerintem a Boeing és az FAA vezetőségét már itt le kellett volna csukni.

    A harmadik baleset felszállás közben, a felszín elhagyása utáni 5.-6. percben történt. Ekkor a repülőgép egyik vészkijárati ajtaja egyszerűen kirobbant a helyéről, kontrollálatlan dekompressziót okozva. Szerencsére senkit nem szippantott ki a hirtelen légnyomás-változás a gépből, az ajtó mellett közvetlenül nem ült senki.
    Természetesen - ahogy az MCAS incidensek után - az amerikaiak azonnal a földre parancsolták az összes érintett típusú gépet - jelen esetben a MAX 9-eseket.

    Folytatás...

    sh4d0w 2 hónapja 29

  • Karácsonyi ajándék a közösségnek

    Úgy döntöttem, idén én adok vissza valamit abból, amit kaptam - többnyire itt, de nem kizárólag.
    Kérlek fogadjátok olyan szívesen, amennyire lelkes voltam az elkészítés során. Erre...

    sh4d0w 3 hónapja 11

  • Don't be evil

    Valaha jól hangzott, tán igaz is volt - hangsúlyoznám a múlt időt.

    Soha nem tartottam igazán jó fejnek a Google-t (legfeljebb amikor meghívtak ebédelni) az üzleti életben, de hát igazából az üzleti életben nincs jófejség: életben maradás, vagy bukás van.
    Mindennek ellenére a Google sokáig adta a jófej képet magáról: támogatta a Firefox fejlesztését, amikor a második böngészőháború zajlott, majd saját maga is kiadott egy jó böngészőt, ami ma a böngészőpiac 2/3-át uralja.

    Tudható volt, hogy idővel előbukkan majd a báránybőrbe bújt farkas - úgy tűnik, ez most van.

    Korábban már dobtam egy rövidke írást arról, hogy a Google megnyerhetetlen háborúba kezdett az adblockerek ellen, de nagyon úgy tűnik, egy fokozattal feljebb léptek és szándékosan késleltető kódot futtatnak, ha a user-agent Firefoxra utal (könnyen ellenőrizhető: bármilyen videó lejátszása TeCsőn Firefoxból úgy akadozik, mint a modemes idők videói, de ha a user-agent szerint Chrome-on vagyunk, a hiba nem jelentkezik).

    Nade miért pont a Firefox, hiszen anno még a fejlesztését is megtámogatták?
    Azért, mert valószínűleg a manifest v3 nem fogja engedni az adblockerek telepítését (csak úgy a nagyobb biztonság és magánélet biztosítása érdekében). Lehet emlegetni egy csomó más böngészőt - többnyire mind a Chromium engine-t használja (Brave, Edge, Opera), tehát a manifest v3 támogatása ezekben sem kérdéses.

    Folytatás...

    sh4d0w 4 hónapja 11

  • Pofáraesés a javából

    Az elmúlt 2 évtizedben szemtanúi lehettünk sok változásnak a világon, annak nagyon sokféle dimenziójában: háborúk jöttek, mentek és vannak, korábbi óriási cégek zsugorodtak össze jelentősen, mások a semmiből nőttek a felhők fölé.

    Elképzelhetőnek tartom. hogy a közeljövőben is látunk egy ilyet mindenki "kedvenc" videosharing oldala, a YouTube kapcsán.

    A cég most már majd' 2 évtizede a Google berkein belül működik, alapítása után alig bő évvel a keresőóriás ajánlatot is tett rá. Azóta sok változás történt a platform életében, megjelentek a monetizációs lehetőségek (noha újabban ez már oda redukálódott, hogy a content creator elkészíti az anyagát, majd a YouTube ilyen-olyan okokra hivatkozva nem fizet), a live mód (ehhez chat is társulhat), eltüntették a dislike-ok számát (kiegészítővel visszarakható), bevezették a cenzúrát - és újabban kijelentették, hogy az adblock használata tiltott és mindenki vét a szabályok ellen, aki így megy fel az oldalra.

    Bevallom őszintén, az elmúlt néhány évtizedben ekkora öngólt még nem láttam.

    Folytatás...

    sh4d0w 4 hónapja 32

  • Techno ősatyák Veszprémben

    A mai napot megelőző 2 évtizedben többször előfordult, hogy információhiány, vagy más elfoglaltság miatt lemaradtam egy közeli koncertjükről. Szerencsére néhány hónapja időben jött velem szembe egy hirdetés, amely után irány a gyarkert.hu és máris vettem a jegyemet.

    Kraftwerk

    Az úttőrő német zenekar, akik megalapozták a ma ismert elektronikus zenei irányzatokat - pedig eleinte az NSZK-ban kialakult krautrock-kal próbálkoztak. A két alapító, Florian Schneider és Ralf Hütter egy művészeti akadémián találkoztak, aztán később egy egyetemi képzési szintű zeneiskolában is összefutottak. Florian Schneider már egy másik létsíkon zenél, Ralf Hütter azonban még mindig a Kraftwerk tagja és természetesen frontembere.

    A zenekar 1974 előtt kiadott albumai még a krautrock jegyében születtek, aztán teljesen áttértek a mai napig a művészetüket meghatározó, elektronikus stílusra. Noha a dobgépek már a krautrock idején is a hangszerek között voltak, a gitárok, orgonák, furulyák, hegedűk és megannyi más hangszer helyét átvették a (nyilván eleinte analóg) szintetizátorok, vocoderek.

    Folytatás...

    sh4d0w 7 hónapja 2

  • Videoton - a katasztrofális szezon

    Vidi-szurkolóként azt kell mondanom: jó, hogy vége a 2022/2023-as első osztályú magyar labdarúgó bajnokságnak. Messze a leggyengébb szezonja volt ez a fehérvári csapatnak, mióta az eszemet tudom és igazából a csapatnak nagyon nagy szerencséje volt a bentmaradással. Kivesézem a számokat, ami publikusan elérhető, megmutatom, mi rejlik mögöttük és megemlítem azt is, miért volt szerencse a bentmaradás.

    Védekezés

    A védekezésnek több aspektusa van a fociban, az egyik ilyen az ellenfél térfelén történő labdaszerzések. Ebben a mutatóban a Vidi a 8. helyen végzett, némi meglepetésre a Debrecen is rosszabbul szerepelt. Ebben a műfajban 841 ilyet hajtott végre a csapat, ami a bajnok Ferencváros mutatójánál 200-zal kevesebb - és nem ők az elsők.
    Másik aspektusa a védekezésnek a védekező akciók végrehajtásának száma és azok helye. Ebben a mutatóban a Vidi a középmezőnyben foglal helyet az átlagos 41.32-os mutatójával és érdekessége a magyar bajnokságnak, hogy szinte minden csapatra jellemző, hogy ezen akciók többségét a 16-os előtti terület két szélén hajtották végre. Néhány csapat szinte a pálya teljes hosszában csinálta ezt (ZTE, felcsút, Paks), illetve a Mezőkövesd a mezőnyben szinte egyedüliként a 16-os előterében, a pálya hossztengelyéhez közelebb is, ugyanakkor érdekes, hogy számszerileg ők hajtották végre a legkevesebb védekező akciót.

    Folytatás...

    sh4d0w 10 hónapja 7

  • User sirámok

    Az utóbbi időben megszaporodtak a furi jelenségek és a megkérdőjelezhető viselkedés a hardware piacon. Nyilván a furi jelenségek alatt azokat értem, amikor egy bizonyos részpiacon a túlkínálat/alacsony kereslet miatt alacsonyra kerülnek vagy kerülnének az árak, akkor hirtelen jön egy vihar, egy földrengés, egy árvíz, vagy gyártósori szennyeződés, ami hiányt okoz az adott részpiacon, így áremelésre adnak lehetőséget.
    Nem tisztem megállapítani, mennyi igaz ezekből a hírekből, de azért az időzítések gyanúsak.

    Sajnos a gyártói tisztességtelenség olyan mélyre süllyedt, amire viszont mindenképpen érdemes felhívni a figyelmet.

    AM5 CPU-k / Alaplapok

    Jelenleg nyilván a legforróbb téma - IRL és átvitt értelemben is. Ha valaki lemaradt volna: az AMD Ryzen 7xxx sorozata hajlamos leégni, amennyiben az UEFI-ben a VSOC túl magas feszültségre van beállítva. A különböző analízisek és az AMD szerint ez az érték ne legyen 1.3V-nál több, különben megkockáztatjuk a processzor és az alaplap halálát.

    Folytatás...

    sh4d0w 10 hónapja 13

  • Sakk Világbajnokság 2023

    Véget ért a közel 1 hónapig tartó küzdelemsorozat, kínai a klasszikus sakk világbajnoka, ezúton is gratulálok Ding Lirennek! Meginvitállak egy rövidke utazásra, Tisztelt Olvasó, tekintsük át együtt, hogyan lett Ding Liren világbajnok.

    G.O.A.T.

    A sakkban úgy lehet valaki a klasszikus világbajnoka, ha legyőzi az aktuális világbajnokot, illetve ha ő feladja a címét, a Candidates Tournament első két helyezettje játszik. Világbajnokság a klasszikus sakkban 2 évente kerül megrendezésre.

    Minden idők eddigi legjobbja, Magnus Carlsen, 10 évvel ezelőtt győzte le az akkori világbajnok Anandot a döntőben és lett a cím birtokosa. Két évvel később ismét Anandot kellett legyőznie a címvédés során - sikerrel. Mindeközben 2014-ben a klasszikus mellé elhódította a rapid (10-ről 60 percig tart) és a blitz (maximum 10 perc) világbajnoki címeket is - csakúgy, mint 2019-ben és 2022-ben is. A 2014-es címszerzésekkel ő lett az első, aki mindhárom címet egyszerre birtokolta.
    2016-ban Sergey Karjakin, 2018-ban Fabiano Caruana, 2021-ben (a COVID miatt) pedig Ian Nepomniachtchi ellen védte meg a címet. Amíg Karjakin és Caruana ellen rapid játékokban védte meg a címet (12 klasszikus után), addig Nepo ellen a 14 klasszikusból elég volt lejátszani 11-et a címvédéshez.
    A Nepo elleni győzelem után bejelentette, nem fogja megvédeni a címét, ha nem Alireza Firouzja nyeri a 2022-es Candidates Tournamentet.

    Folytatás...

    sh4d0w 11 hónapja 18

  • Felelősség

    A LastPass nem viseli jól... Tovább

    sh4d0w 1 éve 0

  • Etikus? Törvényes?

    Nem mindig fehér a fekete és nem mindig fekete a fehér. Tovább...

    sh4d0w 1 éve 2

  • LastPass - játék a bizalommal

    PR közlemény, vagy sem - érdemes körbejárni. Tovább...

    sh4d0w 1 éve 34

  • Megbízható? Nem? Hogyan derítsem ki?

    Gyakran felmerülő téma - itt a fórumon is és persze a magánéletben is: melyik webshop megbízható?

    Nos, aligha hiszem, hogy bárki is tudna 100%-osan jó választ adni, de van néhány apróság, amit mindenki meg tud tenni, akinek van hozzáférése az Internethez.

    Talos Reputation Center

    Én mindig itt kezdek, amit figyelek, az a jobb oldali oszlopban található "Web Reputation": ha favorable, az pozitív jelzés, de nem rohanok azonnal a vizsgált webshopba, még pár lépésen túl kell jutnia a delikvensnek.

    Domaintools Whois

    Whois ugyan van a Talos oldalán is, de nem mindig ad annyi információt, ami valójában elérhető az adott domainről, ezért a Domaintools-nál szoktam lekérdezni a részletesebb információkat (Linux whois kb. ugyanazt az információt adja - de mi van, ha éppen nem Linux előtt ülök?). Itt azt figyelem, mennyire régi a bejegyzett domain és hány változtatás volt az IP History-ban. Kevés változtatás régi domainen - ezek a pozitív jelek számomra.

    Google

    Folytatás...

    sh4d0w 2 éve 2

  • Elkezdeni valami újat

    Érdekes tapasztalatról szeretném a véleményemet megosztani - ez az írás inkább a kezdőknek szól, semmint a tapasztaltabb security-seknek. Erre, erre...

    sh4d0w 2 éve 7

  • Jelszó generálás biztonságosan

    Alapozás

    Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, körülbelül az utolsó két évtizedben az informatika robbanásszerű fejlődésnek indult, ezzel együtt egyre több és több szolgáltatás épül rá (gondoljunk csak a használható streaming szolgáltatásokra, felhőkre, online fizetési megoldásokra). Mivel egyre többen férnek hozzá a technikai fejlődés vívmányaihoz, minden eddiginél fontosabbá vált a különböző érzékeny adatok védelme. Ez természetesen azt jelenti - a technikai fejlődéssel egyetemben -, hogy a védelemnek is fejlődnie kell. Egyre szélesebb körű és egyre több rétegből álló védelmet kell felállítanunk ahhoz, hogy a fontos információk ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe.

    Ennek a védelemnek az egyik legrégibb eleme a biztonságos jelszó - megragadnám az alkalmat, hogy azonnal tisztázzam is, mire gondolok, mert a fenti kijelentés eléggé kétértelmű. Nos, mindkettőre gondolok:

    - a jelenlegi kutatások szerint a minimális biztonságos jelszóhossz 12 karakter, kisbetűkből, nagybetűkből és számokból áll. Fontos különbség a korábbiakhoz képest, hogy újabban a speciális karaktereket nem tartják fontosnak a kutatók - és azt is érdemes megjegyezni, hogy sok webes szolgáltatás nem is támogatja ezek használatát
    - a másik fontos szempont, hogy biztonságos algoritmus generálja a jelszavakat.

    Folytatás...

    sh4d0w 3 éve 70

  • Supply chain attack védekezés

    A SolarWinds hack felvet egy fontos kérdést: hogyan védekezhetünk a hasonló jellegű támadások ellen? Ebben az írásban próbálok választ találni. Tovább...

    sh4d0w 3 éve 0

  • SolarWinds III

    Ez a sorozat befejező epizódja a lehetséges támadó kilétéről. A készülőben lévő írásban majd azt boncolgatom, mit lehet tenni a hasonló esetek ellen.

    sh4d0w 3 éve 3

  • SolarWinds I és II

    Elkészült a SolarWinds támadásról szóló sorozat első 2 része, a továbbiakhoz erre tessék...

    ui.: végre felfedeztem, hogy az rss link rossz - javítva!

    sh4d0w 3 éve 10

  • Supply chain attack

    Aki jártas az információbiztonságban, tisztában van vele, hogy nem csak a saját eszközeink védelme fontos, hanem a beszállítóké is. Tovább.

    sh4d0w 3 éve 3

  • DNS-monitoring

    Vannak olyan infrastruktúra-elemek, amelyek nagy segítségünkre lehetnek a hálózati biztonság biztosításában. Az egyik ilyen a DNS. Tovább.

    sh4d0w 3 éve 8

  • Óriások csatája - A Csúnya Ikrek

    Elég régen írtam ebbe a sorozatba, de a Csúnya Ikrek (Scharnhorst-Gneisenau páros) kihagyhatatlan téma.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 3 éve 50

  • Responsible disclosure

    Nem tudom, mi a magyar "köznyelvben" elfogadott fordítása ennek a biztonsági fogalomnak, talán felelősségteljes közzététel lehetne, de elég hülyén hangzik... Tovább.

    sh4d0w 3 éve 15

  • Phishing: néha szerencséje is lehet az embernek.

    Egy rövid, de annál tanulságosabb - és eddig szerencsés kimenetelű - eset, de a teljes végeredmény még teljesen ismeretlen. Erre tovább.

    sh4d0w 3 éve 13

  • Adblockból malware

    Egy kissé átgondolatlan értékesítés felhasználók százezreit sodorta veszélybe. Szerintem éppen időben megfújt riadó, hogy jobban gondoljuk át, mit engedünk a PC-nkre. Erre.

    sh4d0w 3 éve 19

  • CoreInfinity.tech elindult

    Sok-sok nyűglődés után végre meglett a megoldás. A kiberbiztonsági blogom ezentúl a fenti címen végre elindult. A korábbi Blogspot blogból átemeltem a cikkeket és hamarosan várható néhány újabb írás - sajnos van miről.

    Csak erre tovább. Ha van kommentelni valótok, ne szégyellősködjetek.

    sh4d0w 3 éve 18

  • A Zero Trust security modell

    Mostanában elég sokat foglalkoztat a téma, kicsit utána jártam a nagy képnek, olvassátok, hátha elég érdekes a téma.

    sh4d0w 4 éve 11

  • "Játékos" AI

    A Core Infinity blogra felkerült az első, komolyabb lélegzetvételű írás, olvassátok!

    Core Infinity blog

    sh4d0w 5 éve 15

  • A Takedown jövője

    Clickbait: új név, új hely, régi témák, megújult köntösben.

    Core Infinity blog

    sh4d0w 5 éve 1

  • 1986. április 26.

    Csernobil előtt is voltak komoly erőművi balesetek, de hogy jutottunk el a mindmáig legsúlyosabb esetig?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 5 éve 737

  • Könyvajánló - sci-fi

    Az elmúlt időszakban volt egy kis időm olvasni. Mivel meglehetősen lemaradtam a kortárs science fiction irodalomban, ilyen könyvek beszerzésére koncentráltam. Persze, ez a kis gyűjtemény nagyon messze van attól, hogy átfogó képet mutasson be az aktualitásokról, mindenesetre ezek tetszettek nekem. Külön öröm, hogy - noha külföldi álnéven - de igen komoly magyar műveket is találtam. Még egy kis adalék: sajnos újabban rossz szokásom, hogy ha egy könyv nem képes megfogni az első 10-20 oldalban, akkor ad acta teszem, így aztán esetleg kimaradhattak olyanok is, amelyek megérnék az elolvasást. Na, elég a dumából, jöjjenek a könyvek.

    Naam Ramez - Nexus

    A történet egy nano-drog fejlesztése körül forog, amellyel programok futtathatók az emberi elmében, össze lehet kapcsolódni másokkal, adott esetben akár irányítani is lehet más Nexus-használókat. Természetesen nem mindenki nézi ezt jó szemmel, az álláspontjukat meghatározza az üléspontjuk (© bambano).
    Humánok-transzhumánok-poszthumánok ideológiái feszülnek egymásnak és természetesen nagyon sok vallási irányzat jellemző vonásai is megjelennek a könyvben.
    A szerző tudós és író, több sci-fi díját is nyert a Nexus-trilógia köteteivel. Sajnálatos módon csak e blogbejegyzés írásakor derült ki számomra, hogy a Nexus-sorozat valójában trilógia és a másik kettőről még eddig nem is hallottam, felkerültek a to-do listára.

    Folytatás...

    sh4d0w 5 éve 2

  • Hadihajók

    Dokumentumfilm-sorozat az első és második világháború hadihajóiról, avagy hogyan ne csinálj dokumentumfilmet.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Vélemény 7 éve 35

  • WannaCry kisokos

    Múlt pénteken kezdődött az eddigi legnagyobb horderejű zsarolóvírus-támadás, de nem érted, mi is ez?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 7 éve 82

  • OpenSSH vs Microsoft

    Nemrég jelent meg az IT Cafén a hír, hogy a Microsoft teljes mértékben implementálni kívánja az OpenSSH-t. Bevallom őszintén, sem elsőre, sem másodikra nem esett le a tantusz. Mondjuk érdekesnek találom, hogy vajon egy SSH-klienssel hogyan lehetne távolról irányítani egy Windows-rendszert, de ne ragadjunk le ennyire, nagyvonalúan lépjünk át ezen, tegyük fel, hogy odaát Redmondban tudják, hogyan is akarják ezt elérni.

    Amit viszont mindenképpen érdemes vizsgálni, hogyan is képzeli a Microsoft ezt az implementálást. Az a Cafés hírből is azonnal kiderül, hogy az OpenSSL-t a redmondiak azonnal kivágták az általuk készített implementációból és a Microsoft Crypto API kerül a helyére. Bevallom, itt talán nem leszek teljesen akkurátus, a most következő információkat a Wikipediáról származtatom, amire a Cafés cikk is utal - sajnos a bejegyzést 2009-ben frissítették utoljára.
    Nos, az első és kisebbik bajom (és majd sokan másoknak is az lesz), hogy igen nagy valószínűséggel inkompatibilis lesz a *nix rendszerek OpenSSH megoldásaival, mivel az újabb Windows rendszerekben már nincs POSIX-réteg, tehát semmi nem biztosítja a kompatibilitást.

    Folytatás...

    sh4d0w 8 éve 2

  • ShellShock, a bash sebezhetőség

    Összeomlott-e a mítosz a nyílt forrású szoftverek biztonságáról? Miért maradt eddig rejtve a hiba?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 9 éve 43

  • Óriások csatája – A Hood

    A második világháborús és az azt megelőző időszak brit zászlóshajója, ami meglepően karcsú, szép példány volt.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 10 éve 72

  • Linux Mint

    Ubuntu-derivatíva, jelenleg a 16-os verziónál tart, ami az Ubuntu 13.10-re épül. Létezik LTS kiadás is (az Ubuntu mintájára), ezt 13-as verziószám alatt lehet megtalálni.

    Miért is jó nekem a Mint Ubuntu helyett?

    Van néhány felfogásbeli különbség a két rendszer között. Jelen pillanatban az Ubuntu már nagyon szeretné eltartani magát, így a kezelőfelületét egyre inkább olyanra alakítják, ami egyre könnyebbé és könnyebbé teszi a supportosok munkáját. A Linux Mintnél nincs ilyen cél, nem próbálják korlátok közé terelni a felhasználókat a kezelőfelületet illetően. Az Ubuntu mögött egy cég áll, amelyet be lehet perelni bizonyos codecek használatáért, ezért kell külön utólag telepíteni a restricted-extras csomagot. Linux Mint esetén a DVD-s telepítőt választva a rendszerrel együtt felkerülnek a codecek. Ubuntuhoz azonnal kiadják a frissítéseket, amint azok elkészülnek, Mintnél előbb letesztelik, hogy nem ront-e a felhasználói élményen (stabilitás, erőforrás-igény, stabilitás stb.).

    Najó, értem én, hogy szerinted ez nekem jó lesz, de biztosan menni fog a gépemen?

    Hamarosan kiderül. Rendszerkövetelmények:

    Folytatás...

    sh4d0w 10 éve 14

  • Urban Terror Low Gravity League

    Eleinte azt gondoltam, hogy "hűha, mennyi csíter!", de kiderült, hogy nincs igazam, tényleg jók páran.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 9

  • Burn, baby, burn!

    Aki azt hiszi, hogy optikai adathordozó írásáról lesz szó, attól előre elnézést kérek. Fő a biztonság!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 11 éve 37

  • Óriások csatája - Midway

    Ezúttal nem a hordozóosztályról lesz szó, hanem a csendes-óceáni háború fordulópontjáról.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 11 éve 59

  • Óriások csatája - Iowa-osztály

    Jöjjön hát minden idők legfejlettebb csatahajóosztálya - nem mindennapi történelemmel bírnak.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 11 éve 44

  • Biztonság oder paranoia?

    Felmerült a fejemben egy ötlet, de kiderült, hogy nem én vagyok az első, akinek ez az eszébe jutott.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 11 éve 21

  • Óriások csatája - Yamato

    A Yamato-osztály (Yamato, Musashi) a világ valaha épített legnagyobb csatahajói voltak.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 11 éve 31

  • Óriások csatája - A Bismarck

    A híres csatahajó számomra egyszerűen a korabeli csúcstechnika egyik megjelenési formája.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 12 éve 243

  • Helsinki: gyönyörű város északon

    Céges kiküldetés során egy hetet tölthettem el állítólagos nyelvrokonaink között.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 44

  • Hacker vagy Cracker?

    A kérdés jogos, ugyanis nagyon sokan keverik a kettőt – köszönhetően a sajtó helytelen szóhasználatának.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 13 éve 54

  • Mi lenne, ha nem lennénk?

    Megjelent a Full Circle magazin 37. számának speciális szülinapi fordítása!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 25

  • Full Circle magazin 35. szám magyarul

    Belsőleg megújult csapatunk örömmel bocsátja rendelkezésetekre

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 5

  • Apache incidens

    Nemrég támadás érte a nyílt forrású webszervert fejlesztő Apache.org szervereit.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 14 éve 14

  • Full Circle magazin 34. szám magyarul

    Mivel motivációnövelő visszajelzéseket kapunk, ezért folytatjuk...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 3

  • Eszmélés

    Zajok, baljóslatú zörejek ébresztettek... de mintha valami tompítaná őket. Még nem ébredtem fel teljesen,...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 8

  • Full Circle magazin 33. szám magyarul

    Ismeretlen fogalom errefelé a lustaság

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 8

  • Full Circle magazin 32. szám magyarul

    A fordítócsapat örömmel jelenti be, hogy elkészült a 32. szám magyar fordításával. Ennek a számnak...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 5

  • 301-es jelentés

    Amerikai állami FUD

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 14 éve 34

  • Idén bealkonyul az internetnek...

    ...ha az egyezmény létrejön

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 14 éve 178

  • Egy törvény margójára

    Engedélyezem bárkinek, hogy írásom kapcsán hülyének nézzen...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 14 éve 16

  • Terminál színezés

    Balesetek mindig lehetnek, tegyünk ellenük!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 14 éve 10

  • Full Circle magazin 10. szám magyarul

    Ezen kívül már csak egy van hátra a régiekből...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 4

  • Full Circle magazin 30. szám magyarul

    Közeledik a Karácsony, íme az ajándékunk.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 3

  • A / (gyökér) partíció áthelyezése

    Sokáig tűnődtem, hogy lehetne a legegyszerűbben megoldani. Szerintem így.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 14 éve 36

  • Full Circle magazin 29. szám magyarul

    Fogyasszátok egészséggel e szám fordítását

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 4

  • Full Circle magazin 28. szám magyarul

    Nincs megállás, itt a következő magyar szám.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 0

  • Full Circle Magazin 9. szám magyarul

    Ha nem is rohamléptekkel, de azért ezeken is dolgozunk

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 2

  • Játék az iptables-szel

    Imádom túrni a Linuxomat, itt egy újabb példa.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 14 éve 17

  • Full Circle Magazin 27. szám magyarul

    A fordítócsapat elkészült a 27. szám magyar fordításával. Ennek a számnak a rövid tartalma: * Hírek *...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 3

  • Csinosítsuk scriptjeinket!

    Üzenjünk a képernyőre, ahogyan a rendszer is

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 15 éve 6

  • Fogyassz és kussolj!

    Újabb célpontot találtak maguknak a filmbiznisz nagyágyúi

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 15 éve 84

  • Full Circle Magazin 8. szám magyarul

    A fordítócsapat elkészült a 8. szám magyar fordításával. Ennek a számnak a rövid tartalma:

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 5

  • Full Circle Magazin 26. szám magyarul

    A fordítócsapat elkészült a 26. szám magyar fordításával. Ennek a számnak a rövid tartalma: * Hírek *...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 9

  • Full Circle Magazin 25. szám magyarul

    A fordítócsapat elkészült a 25. szám magyar fordításával. Ennek a számnak a rövid tartalma: * Hírek *...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 3

  • Kicsit nagyobb biztonságban

    Sok különböző linwin flame-nek voltam tanúja és részese errefelé. Gyakran hangoztatott érv a Linux...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 15 éve 29

  • Full Circle Magazin 24. szám magyarul

    Amint azt már megszokhattátok, rendszeresen jelentkezünk a Magazin fordításával. Íme az újabb...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 8

  • Full Circle Magazin 7. szám magyarul

    Fordítócsapatunk a régebbi számok fordításával is gőzerővel halad, így elkészült a 7.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 2

  • Full Circle magazin 23. szám magyarul

    Nincs lazítás, a fordítócsapat még mindig aktívan tevékenykedik - újabb szám

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 3

  • Elindultunk: fullcircle.hu is calling

    Nos, csaknem egy évnyi előkészület után a Full Circle Magazin Magyar Fordítócsapata örömmel tudatja...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 10

  • Full Circle Magazin 6. szám magyarul

    Fordítócsapatunk nyula húsvétra a 6. szám magyar kiadását hozta nektek. Igaz, egy kicsit sok idő telt már...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 4

  • Full Circle Magazin 22. szám magyarul

    Fordítócsapatunk gondozásában elkészült naprendszerünk egyik legnagyszerűbb kiadványának, a nemrég...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 2

  • Megküzdöttel érte...

    Lesújtó hír fogadott reggel az Interneten; elmentél.

    Ikon voltál a Királyok Városában, ikon voltál címeres mezben az egész országban, de még azon túl is, például Csíkszeredán, de ismertek (és rettegtek Téged) a sógorok is.

    Elmondhatatlan öröm volt Volán-szurkolóként, amikor 1999-ben, a Fradi- és Dunaferr-éra után, Krisztiánnal és Mikivel együtt alkottatok félelmetes csatártriót és bearanyoztátok a fehérvári jégcsarnokot.

    Egészen elképesztően fantasztikus teljesítménnyel, gyakorlatilag a magyar hoki erején felül teljesítve az "A" csoportig, a legjobbakig vittétek a válogatottat - nem megfeledkezve Pat Cortina kiváló munkájáról (hiába, mégiscsak a kanadaiak művelik e sportot a legmagasabb szinten). Álmotok volt Krisztiánnal együtt, hogy a legjobbak között küzdötök meg Kanadával. Sokunknak csalódás, hogy nem leszel ott, hogy másik ligába "korcsolyáztál", de remélem ott vagy, ahol még láthatlak játszani.

    Emlékedre égnek a gyertyák Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Miskolcon, Budapesten, Csíkszeredán, Szombathelyen, Gyergyószentmiklóson, Ausztriában, Londonban, Rijádban és még a világ sok más helyén, ahol magyar hokirajongók lesznek ma este 6-kor.

    Köszönöm azt a sok örömöt, amit a magyar hokibarátoknak okoztál.

    sh4d0w 15 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.