2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kínai MediaTek telefon flashelése - Mit NE csinálj

    Sziasztok!
    Szeretném felhívni a figyelmet arra a néhány dologra, amit kínai MediaTek chipsettel rendelkező és hasonló telefonokról, tabletekről tudni kell ROM flashelés előtt. Teljes tutorialt most nem írok, csak lista szerűen szeretném megosztani, hogy mit nem szabad csinálni az ilyen eszközökkel.

    1. Bármire is készülsz, csinálj előtte TELJES mentést a készülékről.
    Nem érdemes a hellyel spórolni, érdemes minden nagyobb rendszer módosítást megelőzően teljeskörű mentést készíteni. Itt nem feltétlenül a személyes adatok biztonságba helyezésére gondolok, mert annak rendszer módosítás nélkül is fontos lenne a gyakori lementése. Inkább a készülék rendszer particíóira szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni.
    Ezeken az operációs rendszer fájlai, esetünkban az Android, és a hozzátartozó fájlok találhatók. Különböző feladatokra más más particíók vannak a készülékünkön. Ilyen például a /system ahol az android található, vagy a /data ahol a beállításainkat, alkalmazás adatokat tárolja a készülék. A /cache particíó a gyorsítótárt adja. A /data és /cache particíót bármikor formázhatjuk, például gyári beállítások visszaállításánál ezt hajtja végre a telefon Recoveryje. Formázás után, az első bootnál ezek tartalmát a rendszer újra felépíti, és tökéletesen fog működni a telefon. Az első 3 hónapban szinte az újonan tapasztalt sebességét fogja hozni a készülék, majd szépen belassul ahogy egyre több fájl és adat keletkezik rajta.

    Folytatás...

    mobilemaster 5 éve 0

  • Sony Xperia FTF fájl készítése [XperiFirm-Flashtool]

    Sziasztok!
    Sony Xperia telefonokhoz FTF flash fájl készítésének a menetét szeretném megosztani veletek. Anoglul sok leírás van a neten, de gondoltam készítek egyet magyarul, hátha valakinek segítség.

    Figyelem! A leírás nem volt frissítve, és ahogy észrevettem újabb készülékekhez már nem nyújt friss információkat. Ettől függetlenül régebben 2013-2014-es Xperia M SP Z3 készülékeken használtam az eljárást, azokhoz még jó volt. Újabbakhoz kérlek ne használjátok egy az egyben, biztos hogy kiegészítéseket igényelne!
    Segítségként néhány link:
    How to Install Stock Firmware on Sony Xperia using Xperifirm and Flashtool
    How To Download Sony Xperia Official Firmware And Create FTF File
    [GUIDE] How to package and flash stock roms with Flashtool

    XperiFirm: Ezzel a programal tudjuk letölteni a Sony szerveréről az eredeti firmware-t a készülékünkhöz. A Sony sajnos a 2014 előtti készülékek fájlait törölte, azok már nincsenek fent.

    Folytatás...

    mobilemaster 5 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.