2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Mivan?

    Érdekes egy privát üzenet, pláne annak fényében, hogy az elmúlt hónapokban nem is fórumoztam munka miatt - pláne nem hasonló témában0

    Ráadásul egy jó régi tagtól. Feltörték? Spam? Jelentsem valahol?

    .

    Mister_X 3 éve 27

  • Szegény galamb

    A galambokat senki sem szereti, mert baromi igénytelen madarak, sok van belőlük, szemtelenek és a kocsitulajok se szívesen távolítják el a járgányukról az ürüléküket. Én semlegesen állok hozzájuk, sőt, neveltem is galambot hat éves koromban (egy tojó az erkélyen rakott fészket, aranyos kis csúf fiókái lettek). Sosem jutott eszembe elhesegetni, seprűvel kergetni vagy felrúgni őket - igaz, némelyik nagyon vonzza a cipőt, de nem fogok csak emiatt kitérni, tanulják meg, hogy nagyobb és nehezebb vagyok (nem, nem léptem még rá galambra).

    Siettem most este, aztán félreugrottam a lépcsőháznál, mert ott gubbasztott a lépcső alján, a sarokban. Kicsit közelebb hajolok, rászolok, hogy "He, te galamb, elég rossz helyen vagy". Picit noszogattam pár legyintéssel, de csak épp kidugta a fejét a tollai közül. Ez beteg, nincs már neki sok hátra. Ettől függetlenül rosszabb helyet nem is választhatott volna, csak a mi emeletünkön van négy kutya meg ki tudja mennyi macska a környéken. Fogtam a holmim, közben azon gondolkotam, hogy mihez kezdjek vele - sosem léptem rá semmilyen állatra, de biztos nem lehet kellemes, ha galamb lennék, nem is választanám halálnak, hogy széttépjenek. Mire leértem, már nem a sarokban gubbasztott, hanem egy méterrel arrébb hasalt, remegő szárnyakkal. Valaki (véletlen?) bele is rúgott.

    Folytatás...

    Mister_X 6 éve 12

  • Autósiskola, de melyiket?

    Üdv nép

    Mivel anyám elkezdte letenni a jogsit (úgy néz ki, hogy eddig sikerrel), beütött belém is, hogy le kéne tenni. "Fiatalabbként" nem igazán izgatott a jogsi megléte, de most jobb lenne, ha lenne.

    Anyám jogsija 220.000Ft-ba fog kerülni, itt Budapesten. Én csak pislogtam, picit sokallom az árát. Valószínűleg intenzív képzésben tolja, mert hetente többször is vezet.

    Tehát én is szeretnék nekiugrani a jogsinak, csak pár dologgal nem vagyok tisztában:
    - mennyi idő is nagyjából
    - hol érdemes / hol a legolcsóbb - a lényeg az, hogy ne 220.000Ft legyen

    Eddig csak a Csigavért néztem, ott gyors fejszámolás után 138.480Ft jött ki - persze ez tipikusan a legoptimálisabb átmegyek-elsőként-mindenen meg nem-kell-pótóra és akciós-időközben-vannak-az-órák (munkaidőben, nem utána vagy előtte és nem hétvégén) forgatókönyv alapján. Nem intenzíven. Az plusz 32.400Ft, azaz 170.880Ft lenne. Továbbá van valami e-learning anyag (elvileg opcionális, 10.000Ft), de feleslegesnek tartom, most ugrottam neki zéró tudással az online tesztes dolognak, ami első nekifutásra hetvenakármennyi százalék lett. Anyám meg már bespájzolt a könyvekből és ügyesen csinált képernyőmentéseket az online tananyagról.

    Folytatás...

    Mister_X 7 éve 49

  • Kik azok az álcivilek?

    Olimpiát buktatnának az álcivilekkel címmel ír a kormányközeli lap [Magyar Idők] a Momentum Mozgalom (MoMo) tegnap kezdődött népszavazási kezdeményezéséről. A lap ezt a kijelentést arra alapozza, hogy a szervezet mögött szerintük Szabó Pál, a Gyurcsány-kormány volt minisztere és Haris György egykori SZDSZ-es politikus-vállalkozó áll, valamint a felesége, Haris Éva, akit a lap az ügy kulcsfigurájának tart.

    A lap az álcivilség jelének tartja azt, hogy a baloldali, liberális ellenzéki pártok és vezetőik mind támogatják a MoMo kezdeményezését. A Miniszterelnökséget vezető Lázár János a tegnapi kormányinfón közölte, hogy a kormány megvárja, hogy összejön-e a MoMo-nak a 138 ezer aláírás, de nem zárható ki, hogy maga írjon ki népszavazást.

    A cikkre a MoMo közleményben reagált. Eszerint a kormánypárt valós veszélyt érez, ezért közöl álhíreket a médiája (csütörtökön a Pesti Srácok írt ugyanerről). A Magyar Idők lejárató címlapját sikernek tekintik: annak jelének, hogy a hatalom fél attól, hogy "valaki végre tényleg meghallgatja az embereket, és saját gazdagodása helyett az ország valódi problémáival foglalkozik".

    -

    Folytatás...

    Mister_X 7 éve 2

  • Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?

    A bejegyzésben helyenként cenzúrázatlan tartalom fog közlésre kerülni, akinek a káromkodások sértik az értékrendjüket, ugorják át a bejegyzést. Köszönöm.

    Immáron öt éve dolgozom a vendéglátásban, büszke voltam arra, hogy ezen időszak alatt nem volt kasszahiányom (elszámítva egy esettől, kiapróztak euróban, amikor csak papírpénzt lehetett volna elfogadni, 680Ft-nyi érme még mindig megvan), nem volt rám vendégpanasz, és nem csináltam semmilyen anyagi vagy elemi kárt. Mindenkit úgy szolgáltam ki, ahogy azt én is elvártam volna, kollégák meg is jegyezték az elején viccesen, hogy minek magázom le még a 25 éves nőt is.

    Ez a nyár nem vonul be a legjobbak közé. Egy hónapja volt egy komolyabb munkahelyi balesetem, aminek fejsérülés és két hét kényszerpihenő lett az eredménye, a felépülés ideje alatt pedig fájdalmasan ismerkedtem meg egy kézi ütvefúróval, amit a jobb kezem kb. összes ízülete megsínylett. Egy hétig egy pohár vizet nem bírtam megemelni, de a telefonálás is átment egy negyedmilliós játszmába. Mivel diák vagyok, így papíron se betegszabadság, se táppénz, így muszáj voltam dolgozni.

    Folytatás...

    Mister_X 8 éve 37

  • Az egészségügy alja

    Biztos sokan hallotok rémtörténeteket a magyar egészségügyről. Sokan szerencsére nem jutnak el addig, hogy belülről is alkalmuk legyen megtapasztalni. Az orvosok túl vannak terhelve, a vakolat omlik és a csempék is válnak le, a mosdó meg kritikán aluli - példának okáért az OBSI-ben két vécécsészéből kettőbe nem találtak bele a betegek, a harmadik meg inkább a piszoárba szart.

    Mikor bekerültem a műtőbe, az asszisztens készségesen beszélt velem, érdekelte, hogy miért kell összevarni a fejem. Munkahelyi baleset, a konkurencia a hibás. Doki érkezte után felmérte a terepet, öt percig tartott elhelyezni azt a három öltést, de már a huszadik óráját tolta (picit kényelmetlenül is éreztem magam).

    Eddig még azt mondanám, hogy happy end, de ugye tíz napot itthon töltök, hivatalos voltam sebellenőrzésre és kötéscserére is - átirányítottak a kerületemben sebészetre (Szent Kristóf). Kinézetre is modernebb hely, WC is kultúrált, de itt megtapasztalja az ember, hogy semmibe veszik, ha nem képes felmutatni lakcímkártyát. A hatvanas éveiben járó sebésznek ugyanis ez volt a legnagyobb gondja, hogy nekem olyan nincs, el se akart látni.

    Folytatás...

    Mister_X 8 éve 47

  • A tárgyalóterem

    Idejét nem tudom, hogy mióta ülünk ebben a tárgyalóteremben. A hatalmas ablakokon át beszűrődő lemenő nap meleg fénye erős kontrasztban áll a teremben uralkodó fagyos hangulattal. A főügyész már nem kérdezett többet, mindkét ügyvéd már elfoglalta ülőhelyét és a papírmunkáikkal törődtek. Az esküdtszék is meghozta már döntését és továbbították a bíró felé, aki tartott egy apró szünetet, hogy meg tudják emészteni az elhangzottakat. A kínzó csönd csak fokozta a teremben a feszültséget, engem is folytogatott az ideg. Gondolatok cikáztak a fejemben, amiket magam se tudtam értelmezni, nehezen vettem a levegőt és éreztem a pulzusom az ereimben. Végre felálltak mind az esküdtek, mind az ügyészség, mind a bíró és elkezdték újraolvasni a vádiratot. Becsuktam a szemem, a szavaknak csak a töredéke jutott el hozzám, de felesleges is lett volna szemernyi figyelmet is odafordítamon. Ugyan azt mondják el újra meg újra, minden egyes tárgyaláson, minden egyes héten, teljesen feleslegesen. Bár személyesen csak erre, a legvégső tárgyalásra jöttem el.
    - A vád harminncét kiskorú gyermek és három tanár kegyetlen és előre eltervezett meggyilkolása.

    Folytatás...

    Mister_X 8 éve 12

  • Ó, drága HardverApró...

    Hülyék mindenhol vannak. A legfájdalmasabb, mikor minket találnak meg. Ha valaki el akar adni valamit, akkor nagy eséllyel vonzani fogja őket: le kell írni mindig ugyan azt, eldarálni a feltételeket (az teljesen mindegy, hogy az már le van írva az apróban, olvasni nem tudnak), ha meg valami hiba van a mátrixban (nem adod el utánvételben, nem engedsz a feléből az árnak, sokadik a sorban és megkéred, hogy várjon már, akkor el leszel küldve melegebb éghajlatra. Én egy FM1 konfigurációt akartam eladni (btw sikerült), de sokszor már a fejemet fogtam:

    - megveszi, ha a Jófogáson bonyolítjuk le az adásvételit (kösz, nem)
    - megveszi, de csak utánvétellel (kösz, nem)
    - ír, hogy megveszi, mond egy dátumot, kér azért HDSentinel és AIDA shotot (eddig jó), majd az átvétel előtt közli 12 órával, hogy inkább otthon marad a meleg miatt
    - alkud egy keveset (belefér), egyeztet, számom is elkéri, mér jegelném a hirdetést, de közli velem, hogy mégsem kell egyéb okok miatt (kutya temetésére kell a pénz, asszony lepadkázta a jobb hátsót, elvitte a fél házat a TEK, talált jobbat, keresztfiának jobb gép kell, stb.)
    - jön, alkuszik, belenyugszik, hogy nem engedek többet, közli, hogy X napon belül jelentkezik, majd ez elmarad. Oké, elkönyveled, hogy nem kell neki. Eladod a terméket közben, majd egy hét múlva jelentkezik, hogy akkor átvenné. Anyád. De még neki áll feljebb.

    Folytatás...

    Mister_X 8 éve 0

  • Hívom a helyi közösség erejét: ajánljatok jó cukrászdát

    Igénybe venném a segítségeteket. Budapesten ajánljatok kérlek egy jó cukrászdát vagy teázót. A cél nem az ottani finom készlet hazavitele, hanem minél jobb időtöltés helyben. Tehát könnyen megközelíthető, kultúrált helyen kéne legyen egy hangulatos cukrászda, ahol finom és esetleg érdekes süteményeket lehet fogyasztani kávé vagy tea társaságában :)

    Jelige: nőügy :B

    Mister_X 8 éve 20

  • Pedig milyen jó fogsora van...

    Történt egy ideje, hogy letört az egyik fogam (meg nem mondom nektek szaknyelven, hogy melyik, de bal felső első nagyörlő) - ez ugye sajnálatos, de ezt is az iskolai fogászatnak köszönhetem. Ugye minden évben viszik el az osztályokat fogászatra, ahol ha van valami, kezelik. Hát velem nem ez történt. Tudtam, hogy van lyukas fogam, de az ottani diplomás csak megdícsérte a fogsorom és köszönt is el. Aztán egy ideje történt, hogy ráharaptam a villára és csak egy reccsenést hallottam. Nagyon jó - gyakorlatilag összeomlott, annyira lyukas volt, hogy már az idegek is elhaltak benne, nem is fájt. Egyetem és munka mellett pedig sajnos nem tudtam különösebb figyelmet fordítani, a legnagyobb gondom nem is az volt, hogy fáj vagy valami, hanem szimplán kellemetlen volt, szájhigiéniai téren. Tehát nem mertem azóta senkit sem igazán megcsókolni istenigazából, mert nem tudtam, hogy épp miképp fest belül a helyzet és egy iylen letört fog esetén valószínűleg kevés a napi 2 fogmosás.

    Felkerekedtem és elmentem a helyi SZTK-ba, ahol egy óra után sorra is kerültem. Kint ugye ki van írva, hogy TAJ és lakcímkártya vagy személyi igazolvány szükséges. Asszisztensnek oda is adom, mondja, hogy lakcímet szeretne. Tudhattam volna, hogy nem lesz ez ilyen egyszerű, családi okok miatt anno 200 kilométerrel arrébb kellett költözni és csak az egyetem miatt jutottam vissza a fővárosba. Doki leültet, megkérdezte, hogy mi a panaszom és gyorsan fel is vázoltam.

    Folytatás...

    Mister_X 8 éve 7

  • Valaki tapasztalt csillagászat terén? Kellene alkotni egy fiktív rendszert.

    Üdv nép!

    Dolgozunk egy játékon, ahol az alapkoncepció az, hogy a világ alkotásában részt vevő két istenség az égboltra lett száműzve hold formájában - a mitológia szerint, persze. Volt itt egyéb kavarás, de a lore-t nem szeretném azelőtt lelőni, mielőtt teljes nem lenne. Eléggé a részletekbe megyünk, még saját nyelveket is alkottunk a játékhoz, ami nehezen vonható bármilyen földi nyelvvel párhuzamba.

    Mindenesetre, az égbolton levő holdak száma viszonylag egyedinek mondható, igazából az Elder Scrolls széria Masser és Secunda párosán kívül más nem ugrik be (és ott is, Secunda a Masser holdja).

    Amiben kellene segítség, az kialakítani a rendszer kozmológiáját. Régen (jó régen) meg voltam bolondulva a csillagászatért, 14 évesen fejből felsoroltam minden egyes bolygó holdját, keringési idejét, naptól mért távolságát, stb - tíz évesen apám egyik csillagász ismerősével keveredtem vitába konstruktív eszmecserébe és csak nem emgedtem az igazamból. Hogy mi volt a téma, az a múlt homályába veszett, csak annyi maradt meg, hogy addig fajultunk, hogy elővett egy könyvet, hogy az legyen a bíránk - és nekem lett igazam. Bólintott, "neked volt igazad", kezet fogott velem és odaadta a könyvet, ami akkor ért 12.000Ft-ot. Ez a tudás sajnos megkopott mára.

    Folytatás...

    Mister_X 8 éve 8

  • Tud itt valaki oroszul?

    Üdv nép!

    Tegnap este összeismerkedtem három orosz lánnyal (meg egy orosz sráccal, de ő más csoportból volt és amúgyis lényegtelen a szempontomból), gondoltam betanulnék pár szót, de nem bízok a google fordítóban:B Azaz nem feltétlen a szavakkal, mintsem a nyelvtannal lenne gond.

    Előre is köszi :K

    Mister_X 9 éve 23

  • Szaporodnak az ellenőrök.

    Ma történt, hogy be kellett ugranom a volt középiskolámba, hogy kiiratkozzak egyetem miatt (pótfelvételi) és magamhoz vegyem a bizonyítványaimat. Felszállok a végállomáson (Albertfalva), kényelembe helyezem magam egy ülésen és elmélyedtem a Monster Hunter 4 szépségeiben. Kosztolányinál valaki megkocogtatja a vállam, füles ki, felnézek a vadászatból: jé, egy ellenőr. Köszönök, bérlet elővesz, viszon'látásra, vissza a játék szépségeibe. Épp halad a busz át az Erzsébet-hídon, valaki látóterembe helyez egy karszalagot. Még egy ellenőr (más valaki, mint az előző). Neki is bemutatom a bérletem, de már kevésbé őszinte a mosolyom. Blahánál megint megkocogtatják a vállam, felnézek, harmadik ellenőr. Most már rákérdeztem, hogy most konkrétan mi a rák van, hogy egy vonalon ne tudjak úgy végigutazni, hogy ne igazoltassanak háromszor? "Hát elseje van". Aha, elseje... oké...

    Mister_X 10 éve 35

  • Tényleg minden hülyét felvesznek egyetemre

    Gondolom sokan láttatok már olyan videókat, ahol a stáb fiatalokat (egyetemistákat) interjúvolt meg olyan egyszerű kérdésekkel, mint hogy mekkora a hálózati feszültség Magyarországon vagy hogy melyik tengerrel határos Csehország. Ilyenkor én is azt gondoltam, hogy ha ezek bejutottak egyetemre, akkor nekem is sikerülni fog. Részben tévedtem...

    Emlékszem, hogy mennyire lazán vettem az idei érettségit. Úgy voltam vele, hogy becélzok egy laza 400-as ponthatárt, az csak elég a kiszemelt szakokra. Az írásbelik viszonylag jóra sikerültek és még hátra is dőltem, hogy az emelt tárgy 50 pontjával meg egy B2-es nyelvvizsgával meg is lesz a kitűzött cél. Hátradőltem, hogy minden terv szerint halad, a szóbeliig hátralévő egy hónapban konkrétan semmit sem csináltam a törifakton kapott szakszavak "magyarra" fordításán. Hát meg is lett ennek az eredménye...

    Infót kivéve minden tárgy szóbelijén sikerült azokat a tételeket kihúznom, amelyekről közel lósz*rt se tudtam és naponta ötször imádkoztam Tokió felé fordulva, hogy kegyelmezzen az ég.

    Folytatás...

    Mister_X 10 éve 5

  • BKV ellenőrök: felkészültségből ötös.

    Úgy hozta a sors, hogy a bérletem tegnap lejárt, fizetés pedig ma várható valamikor, így vettem két vonaljegyet, hogy el tudjak menni megírni az ösztöndíj tesztjeit. Tudniillik, a villamosvonal meg van szakítva építkezés miatt a Fehérvári úton. Éreztem, hogy kalauzba fogok botlani, így kilyukasztottam a felszálláskor és átszálláskor is a jegyet (a másik végét). Móriczon fel is szállt egy, hogy megzavarjon az utolsó ismétlési lehetőségem alatt. Átnyújtottam a jegyemet és egyből el kezdett kötekedni.
    - Ez a jegy kétszer van kezelve.
    - ... de átszálláskor ki kezelni kellett újra.
    - Egy menetjegy csak egy utazásra jogosít fel.
    Azt hittem szórakozik velem, mert már egy hónapja építkeznek, ezt közöltem is.
    - Tehát pótlóbuszról szállt át?
    Itt telt be a pohár. Épp csak egy b*zdmeg nem került a mondandóba.
    - Meg van szakítva a rohadt villamosvonal a Fehérvári úton, át kell szállni és a jegy érvényesítését be is mondják. - mondtam ingerülten és rámutattam a háta mögé kiragasztott hirdetményre.
    Ránéz, majd fújtat egyet, tépett egyet a jegyemen és szó nélkül továbbment... :W

    Mister_X 10 éve 22

  • Valaki ki tudna írni egy CD-t?

    Sosem reméltem, hogy ilyen kérdéshez kell folyamodnom valaha, de valaki ki tudna írni egy CD-t? Az új gépembe feleslegesnek tartottam optikai meghajtó beszerelését, sőt, az alaplapon eleve nincs PATA slot, venni meg nem akartam újat, hogy "majd csak jó lesz".

    Nem illegális dolgokhoz kellene, hanem egy shareware demólemez kiírása a cél. Konkrétabban egy Action Replay CDX Demo bootlemez kiírása, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen régiókódú játékot elindíthassak Dreamcasten.

    A lemezt én vinném, valamint hálám jeléül egy doboz sört. Helyileg Budapest XI. kerület, de mobilis vagyok ésszerű távolságokban.

    Mister_X 10 éve 14

  • Angol is meg japán is meg ki is kell töltetni valakivel (segítség kellene)

    Megérte kedden betelefonálnom a Japán Nagykövetséghez, tegnapra már ki is rakták a jövő évi pályázatokat (csak sajnos sikerült elrontaniuk a dátumokat, de ez a jövő évi).

    Aztán van pár papír, amit nem tudom hogyan-kivel kellene kitöltetni.

    Ajánlólevél - van rajta pár ismeretlen szó, de azt még mindig nem tudom, hogy kinek kellene odaadni.

    Valami orvosi cucc. Ez gondolom szintén fontos, bár ahogy végigfutottam rajta, háziorvos nem sok mindent tud kezdeni vele. Hova kell ilyennel menni? Mennyibe kerül ez?

    A jelentkezési lap az a sajátom, az oké, továbbá az jelentkezési információt tartalmazó lap is megvan (durván angol). A fenti kettőhöz kellene segítség :R

    Mister_X 10 éve 11

  • Ki érettségizik idén?

    Úgy egy bő hónapp ezelőttig tök rezignáltam reagált arra, ha szóba jött az "idén érettségi" mondóka. Március vége óta már kezdtem izgulni, ma meg már ott tartok, hogy szabályosan összeszarom magam - négy évig kibekkeltem tanulás nélkül 3.8-as átlaggal. Ha tanultam volna... de még van egy kis időm. Az előzetesek alapján kell izgulnom, mert az egyetem ponthatárát 360-ra saccolom (tavaly 240 volt létszámbővítés miatt), amihez egy 75%-os érettségi átlag kellene mindkét pontszámítási rendszer alapján. Még tervben egy B2-es nyelvvizsga, de azt nem számolom még hozzá.

    A próbaérettségik megleptek. Matek elsőre emlékeim szerint 69, majd 65, végül 70%-osak lettek, magyarból a szövegértés mindkét esetben 30 pont lett, a fogalmazások 8 és 14 pontosak... még mindig nem tudom, hogy miként fog alakulni az érettségi pontok számítása (szóbelivel), de nem hinném, hogy a 60-at meg fogom haladni. Informatikától nem izgulok annyira, 80% csak meglesz, emelt töri meg 64,5%-os lett. Németből két éve mást se csinálunk, csak nyomorult feladasorokat oldunk meg (olvasott szövegértéssel nem lesz gond).

    Amitől aggódok, az a magyar. Annak is az irodalom része. Ha valakinel van pár kidgozott tétele, szívesen fogadom :R

    Mister_X 10 éve 491

  • Ki ért alaplapokhoz?

    Szakik segítsetek!

    Lenne egy Lenovo IS6XM alaplap, egy gondom van vele. Nem tudom bekötni a power gombokat és a ledeket, mert nincs alaprajz és manual se nagyon. 13 tűs részen kell lennie, mert a reset az ott van (azt sikerült kisakkoznom).

    Ez lenne az:

    Mielőtt valaki linkelgetné a "megfelelő" topicokat: se az azonnali kérdések topicban, se az azonnali apalapos kérdések topicban nem jött válasz... És sürgős lenne üzemre bírni már a vasat.

    Mister_X 10 éve 9

  • Xmas Sale...

    Érdekes. Eddig megannyi PS3-at akartam megvenni, de mind elhajtottak, hogy "ennyiért nem adja", "van rá jelentkező/csereajánlat", stb. Ma pedig kettő kivételével mind visszaírt, hogy odaadja az én áramon. LoL :Y

    Most épp a bőség zavara áll fent, de közben egy nagyon jó 3DS ajánlatot is kifogtam... Ehh.

    Mister_X 11 éve 37

  • Az IT Café munkatársat keres - kommentáljuk

    [link]

    Parci előrelátó volt és lezárta a topicot. Viszont nekem írhatnékom van róla, ezért íme egy hely.

    Ha úgy érzed, hogy szívesen dolgoznál a Prohardver lapcsaládnál, szívesen irányítanád legkomolyabb kiadványunkat, mert van elképzelésed, koncepciód, jövőképed rá, akkor versenyképes jövedelemmel és nagy szeretettel várunk csapatunkba.

    Itt ki is estem a lehetséges versenyzők közül (nem mintha elmennék, amúgy). Simán elvárás lenne nem kevés szakmai tapasztalat, kellő ismertség, megfelelő megfogalmazóképesség, jó megjelenés, a koncepció-jövőkép párosról nem is beszélve, szóval az ilyen kis piti dolgok. Na meg a lista amit kapunk esszétémának, az se semmi. Hát, fel kell kötnie a gatyáját annak, aki be akar kerülni, sok szerencsét neki!

    Oszt varom h mi a velemenyettek rola

    Mister_X 11 éve 17

  • PH! sörözés 2012/11/16 - élmények

    A kezdeményezés

    Eltelt egy újabb találkozó, élményekkel gazdagabbak lettünk mindannyian. A helyszín a Noiret volt, én a megbeszélt időpontra érkeztem, de akkor már voltunk egy páran. Kerek asztal sosem volt, de bezsúfolódtunk kis helyre, így kábé mindenki tudott kommunikálni mindenkivel. Mindenki sörözött, nekem nem ízlett, de az ötödik boroskóla után már azt is leszartam :D

    A társaság nagyszerű volt, tiszteletét tette a fórum színe-java: Iván és Csizmás kiöltözött, a kis anglomán meg még brit zászlót is hozott, ami tökéletes indok volt vagy száz fotó elkészítéséhez - persze mindenre volt egy Blackberry megjegyzése is. ABE nem hazudtolta meg magát, Varoz fürtjei mellett fec555 dús szakállára is rávetette magát. Ú, de nem megy a visszaemlékezés, na majd a képek láttán... Fotózni fotóztak a fotósok fotómasinával, a fotókat elvileg most töltik fel, amikből szemezgetünk majd.

    A nap fénypontja trakorfiú születésnapjának megünneplése volt mezőgazdasági jármű díszítéssel. Meghatódott szegénykém, ilyen meglepire tuti nem számított :)

    Update-re készen.

    Folytatás...

    Mister_X 11 éve 278

  • Gameplay készítés

    Kéne nekem egy kis segítsék, nem találtam megfelelő topicot...

    Gameplayt készítenék, ehhez kéne pár infó:
    - mivel vegyem fel a játékot?
    - mivel vágjam meg?
    - mivel veszem fel+adom hozzá a hangom?
    - mivel rakok effekteket ("tábla" a játék nevével, ilyenek), szúrok be képeket?

    Jöhet válasz is meg link is, ha van itt megfelelő cikk, topic.

    Előre is kösz!

    Mister_X 11 éve 17

  • Senkinek sem kívánok ilyen reggelt

    6:25. Arra keltem, hogy nagy a sürgés a lakásban, hullafáradt is voltam. Gondoltam az albérlő késik el a munkahelyéről, majd anyám lecseszi. Az első gyanús dolog az volt, hogy valaki berohant a szobába és kivitt valamit*. Félálomban már nagyon nem tetszett ez nekem, de nem bírtam erőt venni magamon, hogy felkeljek. Utána már az öcsém felkelt, a gipszkarton falon simán áthallatszott, hogy sír. Na, mondom, most vagy az albérlő írta alá a halálos ítéletét, vagy nagyobb gond van. Hangokat hallottam, de azonosítani nem tudtam, viszont idegeneké volt. Már magamhoz tértem, felkeltem és azt kívántam, hogy bárcsak álmodnám mindezt: a nevelőapám a folyosó közepén feküdt és a mentősők épp újraélesztették. Azt hiszem csak egyet adtak neki defibrillátorral, az vissza is hozta. Szerencsrére (1). Magához tért és csak annyit mondott, mielőtt elaltatták: "Sír a kicsi fiam".

    Most már az Országos Kardiológiai intézeten van az intenzív osztályon, de az előzmények érdekesek. Nyáron volt az első komolyabb panasza, kint a nyári szálláson. Akkor hajnalban hívták ki a mentőket. Az volt a panasza, hogyszúr, zsibbad a karja, majdnem a szívéig. 190cm magas, 160 kiló és 33 éves, de nem kövér, inkább izmos. Igaz, három év alatt felszedett húsz kilót és testesebb lett, anyám jól tartja, de nem ez volt a gond. Nem iszik (sört sem), mértékkel dohányzik (egy doboz -> 2-3 nap).

    Folytatás...

    Mister_X 11 éve 23

  • Hiénák :W

    ===>assisted link<===

    Eszem megáll, b+, az ember nem is véthet, jelen esetben meg a Chrome volt a hibás, hogy komótosa. összeomlott :U

    Esküszöm, két perc nem telt el és már rohantan is a modkerbe, ahelyett, hogy megdobtak volna egy privátt, hogy "hé öreg, három ugyanolyan hirdetésed van fent" :W

    Megvan erről a véleményem...

    Mister_X 11 éve 12

  • Gyertek sörözni november 16-án

    ÁPDÉT!!!4!négy! Időpontváltozás: egyelőre több, mint valószínű, hogy nov. 16.

    Az előző: begin - end.

    Feleim!
    Eljött az ideje annak, hogy egy újabb alkalmat kerítsünk arra, hogy a fórum apraja-nagyja, békésen iszogatva, társai telefonját nyomogatva, relativitás elméletet megvitatva, egyszóval jókedvűen töltsenek el egy újabb estét Budapest belvárosának tetszőleges pubjában. Hát nem tudtam olyan jó bevezetőt kreálni, mint DeFranco, de nézzétek el :)

    Mikor? November 15. csütörtök inkább november 16. péntek a nép akaratából - 18:00
    Hol? Majd eldöntjük eldöntöttük: Noiret
    Mennyien? Az előző ivászat tagjaira feltétlen számítok! :)

    A helyet illene mihamarabb megszervezni, hogy tudjunk kerek asztalt foglalni, hogy ne fragmentálódjon a csapat, mint múltkor. Nosza, tessenek jelentkezni!

    Folytatás...

    Mister_X 11 éve 1114

  • Megbízás elfogadva

    Na, valamiért a BlueGiften a tingli-tangli, jobbára nem Steames dolgok nem kellenek senkinek, gyakorlatilag a Desura, a GOG és a GamersGate kvázi le van sajnálva (nem mintha utóbbi kettőben lenne accom :B)... A Közösségépítő megkérésére keresek kettő (szigorúan kettő) jeletkezőt ide. Valami múlt évszázadi game, de annyira rossz nem lehet, hogy csak én jelentkezzek már rá... És még hatan ide.

    Mister_X 11 éve 3

  • Virágbolti eredete

    :DDD

    Mister_X 11 éve 28

  • Na megkaptam, komcsi vagyok...

    Nem tudom, hogy most idegeskedjek vagy nevessek az emberek baromságain? Imádom amikor bizonyos dolgok közé egyenlőségjelet tesznek, ezzel megbélyegezve azokat. Most oroszt tanulok átfontolva a jövőmet (van ott dögivel kőolaj, földgáz, gyémánt, idővel a klímaváltozással nőnek, jobbak lesznek a termőföldek) és erre valamilyen beteg agytekervény által kikövetkeztették, hogy kommunista párti vagyok. :U Oké, kedvencem a huszadik század történelme, részben egyetértek Karl Marx és Lenin eszméivel, tudom hol kúrta el a Szovjetunió, meg minden, de ettől függetlenül nem vagyok kommunista. Ha választhatnék, akkor anarchista lennék, de akkor meg elvinne az ÁVO.

    Mister_X 11 éve 23

  • Kéne egy kis segítség szervíz ügyben!

    Aki ismer tuti szervízt XI. kerüleben vagy környékén, az ne tartsa magában! :) Mindenféleképpen egy megbízható hely kell, ahol nem kell attól tartanom, hogy lenyúlják a RAM-okat, hibásnak titulálják a HDD-t és kicserélik/lenyúlják, ilyenek.

    Mister_X 12 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.